۰۵/ارديبهشت/۱۴۰۴ | ۱۷:۱۹
۱۱:۱۵ ۱۴۰۴/۰۲/۰۵
رئیس اتاق بازرگانی کرمان در گفت‌و‌گو با اقتصاد معاصر

اقتصاد بدون بخش خصوصی جان نمی‌گیرد

رئیس اتاق کرمان با انتقاد از فضای پیچیده کسب‌وکار و نبود اعتماد عمومی تاکید کرد: تا زمانی که دولت از اقتصاد کنار نرود، جهش تولید با مشارکت مردم تحقق نخواهد یافت.
اقتصاد بدون بخش خصوصی جان نمی‌گیرد
کد خبر:۲۰۵۷۶

سید مهدی طبیب‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی کرمان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد معاصر به تشریح موانع قانونی و چالش‌های سرمایه‌گذاری در بخش تولید پرداخت و بر ضرورت اصلاحات ساختاری برای تحقق شعار سال یعنی «سرمایه‌گذاری برای تولید» تاکید کرد. 

وی اظهار کرد: سرمایه‌گذاری برای تولید نیازمند اقدامات جدی است و اولین موضوع، بهبود فضای کسب‌وکار تلقی می‌شود که در حال حاضر بسیار پیچیده است. 

طبیب‌زاده با اشاره به رتبه ۱۲۷ ایران در شاخص جهانی سهولت کسب‌وکار گفت: اقتصاد ایران جزو اقتصادهای سخت و پیچیده برای کسب‌وکار محسوب می‌شود. تسهیل فضای کسب‌وکار و ساده‌سازی فرآیند اخذ مجوزها اولین گام ضروری است. 

وی دومین چالش را پیش‌بینی‌ناپذیری اقتصاد ایران دانست و افزود: قوانین و مقررات خلق‌الساعه و متغیر، همراه با عدم اطمینان، انگیزه سرمایه‌گذاری را کاهش داده است. فقط دو درصد از منابع بانکی در سال گذشته به سرمایه‌گذاری اختصاص یافت که اصلا کافی نیست. سرمایه‌گذاری خارجی به دلیل محدودیت‌ها وجود ندارد و تامین مالی خارجی نیز انجام نمی‌شود. مردم هم به دلیل نبود اطمینان، منابع خود را به‌ صورت ارز و طلا ذخیره می‌کنند و این منابع از چرخه تولید خارج می‌شود. 

رئیس اتاق بازرگانی کرمان، بازار سرمایه را یکی از ابزارهای تامین مالی دانست اما انتقاد کرد: این ابزار به دلیل پیچیدگی و هزینه‌های بالا عملا کارآمد نیست و از همان ابتدا سرمایه‌گذاری را غیرممکن می‌کند. 

وی همچنین به معضل قاچاق کالا، نبود مطالبه‌گری برای حمایت از تولید داخلی و کاهش تمایل مردم به مصرف کالاهای داخلی اشاره کرد و گفت: این مسائل رغبت به سرمایه‌گذاری را کاهش داده و نرخ سرمایه‌گذاری به‌ حدی پایین است که حتی پاسخگوی استهلاک نیست، به‌ طوری‌ که اقتصاد کشور در حال تحلیل رفتن است. 

طبیب‌زاده با اشاره به تحولات اخیر اقتصادی بیان کرد: اقتصاد ایران به‌ شدت تحت تاثیر شرایط حساس و شکننده است. اگر نتوانیم حباب‌ها و احساسات را کنترل کنیم، اقتصاد رشد نخواهد کرد. تا زمانی که ریل اقتصاد اصلاح نشود، حتی با برگزاری هزاران جلسه و وضع قوانین متعدد، اتفاق مثبتی رخ نخواهد داد. بخش خصوصی باید محور اقتصاد باشد اما تا وقتی دولت از اقتصاد کنار نکشد و میدان را به بخش خصوصی واگذار نکند، سرمایه‌گذاری موثری شکل نخواهد گرفت. 

وی از رسانه‌ها خواست مطالبه‌گری کنند و افزود: حاکمیت باید برنامه مشخص و متفاوتی برای سال جاری ارائه دهد. چه اقداماتی در بودجه و برنامه‌ها برای افزایش سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده است؟ نگرانم که شعار سال در حد حرف باقی بماند و انتظارات مردم برآورده نشود. 

طبیب‌زاده همچنین از مجلس و قوه قضاییه خواست تا برنامه‌های خود را برای حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری به‌ صورت شفاف و قابل اندازه‌گیری ارائه کنند تا افکار عمومی بتوانند عملکرد آن‌ها را ارزیابی کنند. بدون رفع موانع و واگذاری اقتصاد به بخش خصوصی، تحقق اهداف سرمایه‌گذاری و تولید امکان‌پذیر نخواهد بود.

کد ویدیو
ارسال نظرات