۱۹:۱۱ ۱۴۰۴/۰۱/۳۱

استارتاپ «Mechanize» به دنبال حذف کامل نیروی کار انسانی

در حالی که جهان هنوز در حال سازگاری با تبعات هوش مصنوعی است، یک پژوهشگر برجسته با راه‌اندازی استارتاپی جنجالی به نام «Mechanize» اعلام کرده که هدفش جایگزینی کامل نیروی انسانی با عامل‌های هوش مصنوعی است؛ حرکتی که موجی از انتقادات، نگرانی‌ها و بحث‌های اخلاقی و اقتصادی را در میان کارشناسان و کاربران فضای مجازی برانگیخته است.
استارتاپ «Mechanize» به دنبال حذف کامل نیروی کار انسانی
کد خبر:۲۰۶۸۸

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ گاهی دره‌ سیلیکون (منطقه‌ای در کالیفرنیا)، شاهد راه‌اندازی استارتاپ‌هایی با ماموریتی اغراق‌آمیز است که تشخیص واقعیت از طنز دشوار می‌شود. استارتاپ «Mechanize» دقیقا از همین جنس است. این استارتاپ توسط تامای بسیراوغلو، پژوهشگر برجسته هوش مصنوعی و بنیان‌گذار موسسه غیرانتفاعی پژوهشی «Epoch» معرفی شد اما این معرفی واکنش‌های شدیدی در شبکه اجتماعی ایکس به همراه داشت. انتقادات هم متوجه ماموریت استارتاپ شد و هم نگرانی‌هایی درباره لطمه خوردن به اعتبار موسسه پژوهشی Epoch را در پی داشت. 

بسیراوغلو روز پنج‌شنبه با یک پست در  ایکس، Mechanize را معرفی کرد و نوشت که هدف این استارتاپ، اتوماسیون کامل همه مشاغل و اتوماسیون کامل اقتصاد است. Mechanize، به‌ دنبال فراهم‌سازی داده‌ها، ابزار‌های ارزیابی و محیط‌های دیجیتالی برای ممکن‌ کردن اتوماسیون شغلی در هر زمینه‌ای است.

با این حال، بسیراوغلو اعلام کرد که تمرکز اولیه آنها بر مشاغل دفتری (white-collar) است، نه مشاغلی که نیاز به رباتیک و کار فیزیکی دارند. بسیراوغلو معتقد است که انجام همه کار‌ها توسط عامل‌های هوش مصنوعی، موجب فقر انسان‌ها نمی‌شود، بلکه باعث رشد انفجاری اقتصاد خواهد شد.

وی به مقاله‌ای که درباره این موضوع نوشته استناد می‌کند و می‌گوید: «اتوماسیون کامل نیروی کار می‌تواند منجر به فراوانی گسترده و بالاتر استاندارد‌های زندگی و تولید کالا‌ها و خدماتی شود که نمی‌توان آنها را تصور کرد.»

وی همچنین اضافه کرد: «حتی اگر دستمزد‌ها کاهش یابد، رفاه اقتصادی فقط به دستمزد محدود نیست بلکه مردم از منابع دیگری مانند اجاره، سود سهام یا کمک‌های دولتی درآمد دارند.»

وی اذعان دارد که عامل‌های کنونی چندان کارآمد نیستند. آن‌ها بی‌ثبات هستند، اطلاعات را حفظ نمی‌کنند، در انجام مستقل وظایف مشکل دارند و نمی‌توانند برنامه‌های بلندمدت را بدون انحراف اجرا کنند.

با این حال، بسیراوغلو تنها کسی نیست که در حال کار روی این مساله است. شرکت‌های بزرگی مثل Salesforce ،Microsoft و OpenAI نیز در حال توسعه پلتفرم‌های عامل‌محور هستند. استارتاپ‌های متعددی هم بر جنبه‌های مختلف مثل فروش، تحلیل مالی یا آموزش عامل‌ها کار می‌کنند.

ارسال نظرات