۱۱:۴۷ ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با اقتصاد معاصر:

بدون فوت وقت یک سند جامع و ملی برای هوش مصنوعی تدوین شود

رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران با هشدار نسبت به تکرار تجربه‌های ناکام در حوزه استارتاپ‌ها و دانش‌بنیان‌ها تاکید کرد: بدون اجماع ملی، تعیین متولی مشخص و تدوین سند واحد، توسعه هوش مصنوعی در کشور به نتیجه‌ا نخواهد رسید و فقط منجر به هدررفت منابع خواهد شد.
بدون فوت وقت یک سند جامع و ملی برای هوش مصنوعی تدوین شود
کد خبر:۲۱۸۶۲

سادینا آبائی، رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران در حاشیه همایش ایران اکسپو ۲۰۲۵ در گفت‌وگو با اقتصاد معاصر اظهار داشت: نبود هماهنگی و اجماع میان نهادهای تصمیم‌گیر در حوزه هوش مصنوعی می‌تواند این مسیر را به سرنوشت استارتاپ‌ها و پروژه‌های دانش‌بنیان قبلی دچار کند.

رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران خواستار تدوین یک سند جامع و ملی در این حوزه شد. 

وی با تاکید بر اینکه طراحی الگوریتم و خلق ایده، قلب توسعه هوش مصنوعی است، نه صرفا کدنویسی، افزود: ما در کشور نیروی انسانی مستعد داریم اما اعتمادسازی و ایجاد فضای مناسب برای رشد آن‌ها ضروری است. اگر این نسل متخصص احساس کند که پشتیبانی نمی‌شود، انگیزه‌ای برای ماندن نخواهد داشت. 

آبائی همچنین نسبت به نبود متولی مشخص و ناهماهنگی میان دستگاه‌ها هشدار داد و گفت: تا زمانی که مشخص نشود چه نهادی مسؤول حکمرانی، رگولاتوری و پایش حوزه هوش مصنوعی است، پیشرفت در این حوزه فقط در حد شعار باقی می‌ماند. نباید دوباره وارد مسیر پول‌پاشی بدون نتیجه شویم. 

رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق بازرگانی با اشاره به تجربه‌های گذشته در حوزه کارآفرینی، استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان تصریح کرد: ما بارها شاهد سرمایه‌گذاری‌های کلان بدون خروجی بوده‌ایم. اگر در حوزه هوش مصنوعی هم به همین سبک جلو برویم، با وجود محدودیت منابع، فقط زمان و بودجه را تلف کرده‌ایم. 

آبائی از وضعیت فعلی حکمرانی داده در کشور انتقاد کرد و گفت: ما هنوز مشخص نکرده‌ایم که صاحب داده کیست؟ چه مقدار داده در حوزه حریم خصوصی است و چه میزان در حیطه حاکمیتی؟ دنیا وارد جنگ داده‌ها شده است اما ما در ایران هنوز به شکل جدی به این موضوع ورود نکرده‌ایم. 

وی همچنین به رویداد اخیر اکسپو اشاره کرد و گفت: نمایشگاه‌هایی مثل اکسپو بیشتر برای ایجاد ارتباط و شناخت بازار هستند، نه لزوما بستن قرارداد، در فضای فعلی تحریم، همینکه فعالان خارجی از چنین نمایشگاهی بازدید می‌کنند، برای تولیدکنندگان داخلی قوت قلب است. 

آبائی با تاکید بر ضرورت یکپارچگی سیاست‌گذاری‌ها افزود: تقاضای من از همه ارکان حاکمیت، بخش خصوصی و جامعه دانشگاهی این است که به اجماع واقعی در موضوع هوش مصنوعی برسند. فقط در این صورت است که می‌توان انتظار دستاورد داشت.

کد ویدیو
ارسال نظرات