
تقاضا دوباره به بورس بازگشت

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ معاملات بازار سرمایه در روز گذشته با افت ۰.۷۷ درصدی شاخص کل بورس همراه شد تا نماگر اصلی بازار سهام از رسیدن به ارتفاع ۳ میلیون ۱۰۰ هزار واحد باز بماند؛ هر چند که شاخص هموزن که نمای بهتری از وضعیت معاملات را انعکاس میدهد، با رشد ۰.۴۱ درصدی همراه شد و در محدوده ۹۳۷ هزار واحدی قرار گرفت.
علاوه بر این یکی از مهمترین نکات معاملات دیروز، خروج قابل توجه نقدینگی حقیقی از بازار بود، به طوری که ۸۸۵ میلیارد تومان پول حقیقی از معاملات سهام، حقتقدمها و صندوقهای سهامی خارج شد. این در شرایطی است که ارزش معاملات خرد بازار دیروز به رقم ۱۵هزار و ۲۸۵ میلیارد تومان رسید.
از سوی دیگر یکی از نکات جالب توجه معاملات دیروز، تداوم اقبال سرمایهگذاران به سوی سهام کوچک بازار بود. برخی معتقدند به دلیل وجود ریسکهای سیاسی و اقتصادی، عمده سرمایهگذاران ترجیح دادند بر روی سهام بزرگ و شاخصساز بازار متمرکز شوند؛ چراکه این سهمها نقدشوندگی بالاتری دارند. از اینرو با توجه به تمرکز بازار در چند هفته گذشته بر نمادهای بزرگ، شاخص کل بورس عملکرد بهتری را نسبت به شاخص هموزن به ثبت رسانده و همچنین تمرکز سرمایهگذاران بر سهام بزرگ باعث شد تا سهام کوچک از قافله بازدهی عقب بمانند و نوعی جاماندگی در آنها شکل بگیرد. حال که فشار فروش از بازار کاسته شده و سرمایهگذاران به دنبال جبران بازدهی عقبافتاده هستند، طبیعی است که سهام کوچک به کانون توجه بازگردند و شاهد رشد شاخص هموزن باشیم.
شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز رشد ۱۳ هزار واحدی را به ثبت رساند و موفق شد دوباره به ارتفاع ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد برگردد. شاخص کل هموزن نیز امروز ۷ هزار واحد رشد کرد و در فرابورس هم افزایش ۱۳۵ واحدی به ثبت رسید.
افزون بر این در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، از ۳۶۱ نماد معاملاتی فعال در بورس، ۶۹ درصد معادل ۲۴۹ نماد معاملاتی مثبت و ۳۱ درصد معادل ۱۱۲ نماد منفی بودند. در فرابورس نیز از ۳۷۷ نماد فعال در این بازار، ۶۵ درصد معادل ۲۴۶ نماد معاملاتی مثبت و ۳۵ درصد معادل ۱۳۱ نماد منفی بودند. همچنین در پایان معاملات امروز، ۴۱ درصد معادل ۱۴۸ نماد معاملاتی در بورس با صف خرید و ۴ درصد معادل ۱۴ نماد با صف فروش مواجه شدند. در فرابورس هم ۴۲ درصد معادل ۱۵۸ نماد با صف خرید و ۱۰ درصد معادل ۳۹ نماد با صف فروش به کار خود پایان دادند. ضمن اینکه در پایان معاملات، ارزش صفهای خرید نیز ۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان در برابر ۳۵۵ میلیارد تومانی بود که در صف فروش بودند.
علاوه بر این، ۸۹۸ میلیارد تومان پول حقیقی نیز به بازار سهام وارد شد و صندوقهای درآمد ثابت نیز با خروج ۱۵۹میلیارد تومانی نقدینگی مواجه بودند. اقبال دوباره سهامداران و سرمایهگذاران به بازار سرمایه در حالی امروز دوباره احیا شد که قرار است دور چهارم مذاکرات سیاسی میان ایران و ایالات متحده، روزهای شنبه و یکشنبه آتی (۲۱ و ۲۱ اردیبهشت) برگزار شود. بدین جهت با برطرف شدن این ابهام بود که در معاملات امروز بازار سرمایه شرایط در تالار شیشهای بهبود پیدا کرد.
این در شرایطی است که احمد بخشایش اردستانی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس پیشبینی کرده توافق ایران و آمریکا با همه کارشکنیهای اسرائیل نزدیک است و اگر ایران و آمریکا به توافق برسند، اسرائیل مایل است به هر شکلی در حاشیه امن این توافق قرار گیرد.