۱۵:۵۱ ۱۴۰۳/۰۸/۰۸
«اقتصاد معاصر» بررسی می‌کند؛

میل شاخص بورس به اصلاح و استراحت

در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، شاخص بورس پس از سه روز روند مثبت، به افت ۱۵۰ واحدی رضایت داد.
میل شاخص بورس به اصلاح و استراحت
کد خبر:۶۴۸۲

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ در جریان معاملات روز گذشته بازار سرمایه، در حالی که کلیت این بازار برای سومین روز پیاپی روند مثبتی را پشت سر گذاشت، شاخص کل بورس با افزایش ۲۵ هزار واحدی، ۱.۲۷ درصد دیگر به ارتفاع خود اضافه کرد و در سطح ۲ میلیون و ۵۱ هزار واحدی ایستاد. نماگر هم‌وزن هم با رشد ۰.۵۴ درصدی روبه‌رو شد و شاخص کل فرابورس نیز حدود ۰.۳۸ درصد رشد کرد.


این در حالی بود که حجم و ارزش معاملات دیروز بازار سرمایه نیز با افزایش مواجه بودند و در نهایت، معاملات امروز هم در حالی آغاز شد که تا نیمه‌های معاملات، رشد ۶ هزار واحدی شاخص بورس به ثبت رسید اما این رشد تعدیل شد و در پایان جای خود را به افت ۱۵۰ واحدی داد.


تعدیل روند مثبت معاملات پس از سه روز پیاپی در حالی امروز رقم خورد که با وجود افت کمرنگ شاخص بورس، ۷۷ درصد نمادها معادل ۲۷۲ نماد معاملاتی در بورس و ۸۱ درصد نمادها معادل ۲۹۶ نماد معاملاتی فرابورس منفی بودند. این در شرایطی است که در پایان معاملات، ۴۶ درصد معادل ۱۶۱ نماد معاملاتی بورسی و ۵۳ درصد معادل ۱۹۴ نماد معاملاتی فرابورسی با صف فروش به کار خود پایان دادند و فقط ۱۱ درصد معادل ۳۷ نماد معاملاتی در بورس و ۱۰ درصد معادل ۳۵ نماد معاملاتی در فرابورس با صف خرید معاملات را تمام کردند.


در مقابل ۳۶۸ میلیارد تومانی که در صف‌های خرید به انتظار خرید سهام نشسته بودند، ۳۵۵ میلیارد تومان از دارایی سهامداران در صف‌های فروش در معرض عرضه قرار گرفته بود.


همچنین ۵۱۳ میلیارد تومان ارزش پول‌های حقیقی بود که امروز از بازار سهام خارج شد و در مقابل، معامله‌گران شاهد ورود ۱۲۲ میلیارد تومان پول به صندوق‌های درآمد ثابت بودند.


کمرنگ شدن تنش‌های سیاسی و نظامی منطقه طی چند روز گذشته موجب شد تا سهامداران با آسودگی خاطر بیشتری اقدام به معامله در تالار شیشه‌ای کنند و سه روز مثبت را برای شاخص بورس و کلیت بازار سرمایه رقم بزنند اما رفتار معامله‌گران در روز جاری نشان داد که این مثبت‌نگری به معاملات، کوتاه‌مدت بوده و مثبت‌های امروز صبح در نمادهای مختلف، فرصت فروش را برای برخی سرمایه‌گذاران رقم زده است.


این در شرایطی بود که صبح امروز مسعود پزشکیان، با حضور در صحن علنی مجلس در دفاع از نخستین بودجه زمان ریاست جمهوری خود، دفاع خوبی از بازار سرمایه کرد و گفت: «برای ایجاد ثبات اقتصادی در بودجه ۱۴۰۴، به ۲ موضوع بانک‌ها و بورس توجه ویژه شده است. بر این اساس در زمینه بورس، برای پوشش هزینه دولت اوراق منتشر نخواهیم کرد و فقط به اندازه بازپرداخت بدهی‌ها و سود آن از ابزار انتشار اوراق بدهی بهره خواهیم گرفت. همچنین بنگاه‌هایی که در بورس فعال هستند، طبق قانون باید ۲۵ درصد سود می‌دادند ولی برای تشویق بنگاه‌های بورسی به توسعه فعالیت‌هایشان، مالیات این دسته از شرکت‌ها را در حد ۲۰ درصد درنظر گرفتیم.»


پزشکیان صریح کرد: «همه می‌دانیم که در آب، برق و گاز و همچنین در بازار پول ناترازی داریم که رفع همه آن‌ها به مداخلات علمی، کارشناسی و هماهنگی نیاز دارد. اگر ناترازی‌ها را نادیده بگیریم، به مشکل بر خواهیم خورد و قابل قبول نیست که برق و آب تولیدکننده را قطع کنیم.»


با وجود جانبداری رئیس جمهور از بازار سرمایه اما سهامداران به این حمایت‌ها بی‌تفاوت بودند و همانگونه که اشاره شد، شاخص بورس با افت ۱۵۰ واحد، نوار مثبت‌های سه روز گذشته بازار سرمایه را قطع کردند.


رفتار سهامداران و سرمایه‌گذاران در روز جاری نشان داد، کلیت بازار سرمایه برای رشد بیشتر هم به از میان رفتن ریسک‌ها و تهدیدها نیاز داردو هم به تزریق خبرهای خوش و چشم‌اندازهای مثبت اقتصادی؛ بر این اساس باید متظر ماند و دید آینده چه ره‌آوردی برای این بازار با خود به ارمغان خواهد آورد.

ارسال نظرات