۱۴:۱۶ ۱۴۰۴/۰۳/۰۳

وزیر نیرو: ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی نزدیک به ۲ برابر شده است

وزیر نیرو گفت: ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی در هفت ماه گذشته نزدیک به ۲ برابر افزایش یافته است.
وزیر نیرو: ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی نزدیک به ۲ برابر شده است
کد خبر:۲۳۹۰۸

به گزارش اقتصاد معاصر؛ عباس علی‌آبادی روز شنبه در نهمین کنفرانس بین المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و ششمین جایزه ملی تجدیدپذیرها در محل برج میلاد تهران افزود: این افزایش ظرفیت کم نظیر بوده است.

وی از تلاش برای تسهیل فعالیت در توسعه تجدیدپذیرها خبر داد که در این زمینه بهبود فضای کسب و کار برای این فعالان در دستور کار قرار گرفته است.

وزیر نیرو هدف دولت و وزارت نیرو را تسهیل فعالیت بخش خصوصی در توسعه تجدیدپذیرها دانست و ادامه داد: بر همین اساس عرضه برق تجدیدپذیرها در تابلوی برق سبز عملیاتی شده است.

علی آبادی از تلاش برای توسعه نیروگاه های بادی از محل ماده ۱۲ قانون رفع موانع توسعه صنعت برق خبر داد.

وی خاطرنشان کرد: همچنین وزارت نیرو پروانه های صادر شده برای کسانی که اقدام به احداث نیروگاه نکرده اند را باطل خواهد کرد.

وزیر نیرو در باره اهمیت جهانی انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: تعاریف جدید ارائه‌شده توسط نهادهای بین‌المللی بر نقش پررنگ انرژی‌های تجدیدپذیر در آینده جهان تأکید دارند و ایران نیز باید همگام با این تحولات اقدام های گسترده‌ای در این حوزه انجام دهد.

تا سال ۲۰۳۰ ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر در جهان به ۵۵۰۰ گیگاوات خواهد رسید

علی آبادی ادامه داد: در حال حاضر ۵۹.۱ درصد برق جهان از منابع فسیلی و ۴۰.۹ درصد آن از منابع تجدیدپذیر تأمین می‌شود. پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد تا سال ۲۰۳۰ ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر در جهان به ۵۵۰۰ گیگاوات خواهد رسید؛ این موضوع به‌روشنی نشان می‌دهد که ایران نیز باید گام‌های جدی و پرسرعتی را در این مسیر بردارد.

وی توسعه ذخیره‌سازهای انرژی را مکمل اصلی توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر دانست و افزود: بدون توجه به زیرساخت‌های ذخیره‌ساز انرژی، توسعه تجدیدپذیرها با چالش‌های جدی روبه‌رو خواهد شد. به‌ویژه در ساعات کم‌ باری، ذخیره‌سازها می‌توانند نقشی کلیدی در پایداری شبکه و کاهش ناترازی ایفا کنند.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: وزارت نیرو برنامه‌ مطالعاتی ویژه‌ای را در حوزه هیدروژن سبز نیز آغاز کرده و این فناوری می‌تواند به‌عنوان یکی از راهکارهای آینده‌نگرانه در سیاست‌های انرژی کشور نقش‌آفرین شود.

علی‌آبادی در باره اقدام های وزارت نیرو برای تسهیل مسیر توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: راهبرد اصلی وزارت نیرو در این حوزه بهبود فضای کسب‌وکار در صنعت برق و فراهم‌کردن بستر مشارکت هرچه بیشتر بخش خصوصی است.

وی خاطرنشان کرد: امکان احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر با استفاده از ظرفیت ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید، راه‌اندازی تابلوی سبز در بورس انرژی، احداث نیروگاه‌های خورشیدی توسط صنایع از طریق تهاتر، توسعه مزارع تجدیدپذیر برای استخراج قانونی رمزارز و استفاده از ظرفیت ماده ۶۱ قانون اصلاح الگوی مصرف از جمله اقدام های وزارت نیرو برای تسهیل توسعه انرژی های تجدیدپذیر است.

وزیر نیرو درباره رشد ظرفیت منصوبه تجدیدپذیرها در دولت چهاردهم، ادامه داد: در حال حاضر ظرفیت منصوبه انرژی‌های تجدیدپذیر کشور به ۱۷۱۰ مگاوات رسیده که ۵۱۴ مگاوات از آن معادل ۴۴ درصد کل ظرفیت موجود، در ۱۰ ماه گذشته و در دولت جدید وارد مدار شده است.

ارسال نظرات