۱۷:۵۰ ۱۴۰۴/۰۳/۰۶

صنایع انرژی بر باید به سمت ساخت نیروگاه بروند

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به مصرف بی رویه برق در کشور و قیمت نامناسب آن گفت: صنایع بزرگ باید به سمت ساخت نیروگاه و سرمایه‌گذاری تولید برق بروند و نباید از برق یارانه‌ای استفاده کنند.
صنایع انرژی بر باید به سمت ساخت نیروگاه بروند
کد خبر:۲۴۲۵۹

به گزارش اقتصاد معاصر؛ عباس پاپی زاده،عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به بروز ناترازی در صنعت برق و چالش این صنعت در تامین برق صنایع بزرگ و انرژی بر اظهار داشت: در دوره‌های مختلف این کمبود برق وجود داشته است اما یک برنامه جامع و به‌هم پیوسته که ناترازی پیش نیاید، وجود نداشته است.

وی با بیان اینکه در گذشته سالانه حدود پنج درصد به مصرف برق کشور افزوده می شد، اظهار داشت: امسال رشد مصرف برق فزاینده و نامتعارف شده است که مصرف بی رویه، استخراج رمز ارز با برق یارانه‌ای و استفاده بیش از حد از کولرهای گازی فرسوده از عوامل موثر بر آن است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت‌ها برنامه ریزی و سرمایه‌گذاری برای ایجاد زیر ساخت ها جهت تولید برق نداشتند، خاطر نشان کرد: برخی دولت ها به جای سرمایه گذاری و کارهای زیر بنایی در زمینه تولید برق، سعی کردند نمایش بازی کنند و چون این پروژه ها سرمایه بر، پرهزینه و زمانبر است، دولت ها به سمت این کارها نرفتند.

پاپی زاده با بیان اینکه با سیاست غلط دولت‌ها، نیروگاههای بخش خصوصی فلج شده اند، گفت: مثلا دولت ها پول نیروگاههای بخش خصوصی را نداده اند و حتی صاحبان این نیروگاهها برای پرداخت حقوق کارمندان خود وام دریافت کردند. این ظلمی است که در حق بخش خصوصی شده است.

اصلاح اقتصاد برق ضروری است

وی درباره ضرورت اصلاح اقتصاد برق خاطرنشان کرد: قیمت‌گذاری نامتناسب برق منجر به زیان‌دهی صنعت و کاهش توان سرمایه‌گذاری در توسعه شبکه شده است.

پاپی زاده ادامه داد: در ۲ دهه گذشته قیمت برق انگیزه ای برای بخش خصوصی ایجاد نکرده تا به سمت تولید بیشتر و ایجاد زیرساخت‌ها بروند. انگیزه برای بخش خصوصی یعنی سود. اما چنین اتفاقی نیفتاد.

عضو هیات رئیسه مجلس ادامه داد: در یک دوره و تا قبل از دولت قبل نیروگاهها زیانده بودند و در دولت شهید رئیسی اقدام هایی انجام شد و مقداری کار شد.

پاپی زاده افزود: بخشی از برق در بورس عرضه شد و آنهایی که برق مازاد برای صنایع می‌خواستند باید می رفتند در بورس این برق را خریداری می کردند. این اتفاق خوبی در صنعت برق بود.

وی با بیان اینکه تولید برق بسیار گران است، افزود: صنایعی که از برق استفاده می کنند در واقع از یارانه و جیب مردم عادی استفاده می کنند. خیلی از صنایع سنگین باید برای خود تولید برق تولید می کردند اما هنوز از برق یارانه‌ای استفاده می کنند.

برق یارانه‌ای فقط برای مردم

وی خاطرنشان کرد: دولت موظف به تولید برق برای منازل مردم است اما برق صنایع را باید خود صنایع تولید کنند. البته این اقدام از دولت قبل آغاز شده تا این صنایع برق مورد نیاز خود را تولید کنند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر اینکه برق یارانه ای فقط برای مردم است، گفت: دولت صنایع بزرگ مثل فولاد، پتروشیمی ها، پالایشگاهها را ملزم کرده تا برای خود نیروگاه بسازند و برق تولید کنند.

پاپی زاده خاطرنشان کرد: این اقدام یعنی که حداقل ۳۰ درصد برق کشور که به سمت صنایع می‌رود، برای مصارف عمومی و مردم خواهد بود.

وی به قیمت هر کیلو وات ساعت برق صنایع اشاره کرد و گفت: قیمت هر کیلو وات ساعت برق صنایع حدود ۱۲ تا ۱۳ هزار تومن است. صنایع تعرفه صنعتی را پرداخت می کنند که آن هم حدود چهار هزار تومن است. بنابراین صنایع از برق یارانه ای استفاده می کنند. این صنایع یا باید به سمت تولید برق بروند و یا اینکه برق را به قیمت تمام شده خریداری کنند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: این عوامل باعث مشکلات صنعت برق کشور شده که باید تدبیر کرد.

ارسال نظرات