
صدور ۱۸۰ مجوز سرمایهگذاری خارجی در دو ماه

به گزارش اقتصاد معاصر؛ ابوالفضل کودهئی، معاون وزیر اقتصاد و مدیرکل دفتر سرمایهگذاری خارجی سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران در مورد اقدامات دولت چهاردهم برای افزایش جذب سرمایهگذاری خارجی، گفت: تلاش ما این است که از ابزارهای نوین بازاریابی بینالمللیِ تامین مالی یا همان سیستم دولت الکترونیک استفاده کنیم؛ به این معنا که تقاضای سرمایهگذاری را بر اساس سیستم دولت الکترونیک، تسهیل و دخالت نیروی انسانی را کم کردیم.
ارسال هیاتهای سرمایهگذاری ایرانی به کشورهای مختلف
معاون وزیر اقتصاد در مورد اقدام دوم دولت چهاردهم برای افزایش جذب سرمایهگذاری خارجی، گفت: اقدام دوم ما، تهیه و احصای فرصتهای سرمایهگذاری به معنای دقیق و بینالمللی است که واجد شرایط فنی، مالی، اقتصادی و حقوقی باشد.
کودهئی ادامه داد: اساس کار جذب سرمایهگذار خارجی این است که طرح و پروژه دقیق با شاخصههای دقیق را به او ارائه بدهیم. این کار را شروع کردهایم و در حال حاضر دارای فرصتهای دقیق در استانداردهای بینالمللی هستیم و از حضور یا نقش نمایندگیهایمان در کشورهای خارجی، سفارتخانهها، کارشناسان، وابستههای بازرگانی، رویدادهای بینالمللی و نشستها و نمایشگاهها استفاده کرده و با آژانسهای تشویق سرمایهگذاری در دنیا تعامل میکنیم. همچنین هیاتهای سرمایهگذاری فرستادهایم و فرصتهای سرمایهگذاری و پروژهها را از این طریق معرفی میکنیم.
فاکتورهای مهم در اختیار سرمایهگذاران خارجی
مدیرکل دفتر سرمایهگذاری خارجی سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران در مورد اقدام سوم برای جذب سرمایهگذار خارجی، گفت: اقدام دیگر ما که در مرحله تکمیل است، بحث اطلس سرمایهگذاری است؛ یعنی برای سرمایهگذار خارجی علاوه بر شاخصهای فنی، مالی و اقتصادی زمینهای را آماده میکنیم که اطلاعات مکانی پروژه از حریمهای سرمایهگذاری، رقبا، انرژی، لوله گاز، فرونشستها، میزان بارش و نیروی تحصیلکرده گرفته تا وجود فرودگاه، فاصله ریل و بندر را بدانند زیرا اینها فاکتورهای مهم و تاثیرگذار برای سرمایهگذاری است.
کودهئی افزود: این موارد به علاوه موارد دیگر بسیار راحت در سیستم نرمافزاری در مقیاس مناسب در اختیار متقاضیان سرمایهگذاری قرار میگیرد و در تصمیمگیری آنها نقش دارد.
ریلگذاری برای سرمایهگذاری خارجی
معاون وزیر اقتصاد در مورد اقدام چهارم برای جذب سرمایه خارجی، گفت: مذاکرات رودررو یا B۲B هدفمند با سرمایهگذاران خارجی در حال انجام است؛ به این معنا که فرصتهای مختلف و پروژههای سرمایهگذاری را در بخشهای مختلف اعم از گردشگری، صنعت، پتروشیمی، فناوری اطلاعات و... شناسایی میکنیم و یا خودمان برای ارائه آنها به کشورهای هدف میرویم یا آنها را دعوت کرده و پروژهها را به زبان دقیقتر و با جزئیات بیشتر به آنها معرفی میکنیم. این راهکار بیشتر از سایر روشها پاسخگوست. هرچند سایر روشها اعم از برگزاری همایشهای مختلف نیز تاثیرات خود را دارد. این کار یکی از موضوعاتی است که در دستور کار قرار گرفته است.
کودهئی با اشاره به سرعت گرفتن صدور مجوزهای سرمایهگذاری خارجی در کشور، گفت: سرعت بخشیدن به صدور مجوزها را در دستور کار قرار دادهایم و سعی میکنیم هیات سرمایهگذاری خارجی که مسئول صدور مجوزهاست را هر ماه یا دو بار در ماه تشکیل بدهیم. این کار باعث شده که آمار صدور مجوزها در سالهای ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ سرعت بگیرد و ۷ برابر میانگین سنوات گذشته باشد؛ به طوری که در دو ماهه نخست امسال نزدیک به ۱۸۰ مجوز سرمایهگذاری خارجی صادر شده که رکورد بیسابقهای در صدور مجوز سرمایهگذاری خارجی است.
وی خاطرنشان کرد: مجوزهای صادره، حوزههای متنوعی ازجمله صنعت، پتروشیمی، نفت، گردشگری، خدمات، ساختمان، پزشکی، حمل و نقل و... را در بر میگیرد. کشورهای گوناگونی درخواست صدور مجوز کردهاند و شاهد سرمایهگذاری خوبی هستیم. امیدواریم با همکاری وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی ذیربط هرچه زودتر این پروژهها به نتیجه بنشیند و شاهد حضور بیشترین سرمایهگذاران خارجی در کشور باشیم./ ایلنا