۲۸/ارديبهشت/۱۴۰۴ | ۱۶:۰۱
مهلت استرداد اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده تمدید شد جزئیات واریز۱۰ میلیارددلار ازصادرات نفت وگاز به صندوق توسعه زمان واریز یارانه جدید دولت اعلام شد قیمت پایه و شرایط واگذاری سه مجموعه سوارکاری تصویب شد شناسایی فرار مالیاتی ۶۷۷ همتی در یک صندوق قرض‌الحسنه شناسایی ۳۵۰ فعال بازار رمز ارز که فرار مالیاتی داشتند پاسخ رئیس کل مالیاتی به ابهامات فراخوانهای ارزش افزوده نرخ مالیات پرسودترین شرکتها صفر تا ۱۰ درصد بوده است شرایط توقیف اموال مودیان مالیاتی ابلاغ شد+ سند اعلام آخرین مهلت استفاده از اعتبار مرحله اول کالابرگ الکترونیکی+ جزییات مهلت شرکت در مزایده ۶۲۱ اموال تملیکی تمدید شد ۷۰ درصد هزینه‌های جاری دولت از مالیات تأمین شد سهم مالیات از تولید ناخالص داخلی به ۸ درصد رسیده است گزارش سازمان حسابرسی از بدهی مالیاتی رایتل سازمان امور مالیاتی: باید با جدیت وارد حوزه رمز ارز شویم ابلاغ دستورالعمل تأسیس و فعالیت کارگزاری‌های جذب سرمایه
۱۷:۱۳ ۱۴۰۳/۰۶/۲۶
مرکز آمار از هزینه و درآمد خانوار شهری و روستایی در سال گذشته گزارش داد؛

افزایش همزمان قدرت خرید و شکاف طبقاتی در ۱۴۰۲

گزارش جدید مرکز آمار نشان می‌دهد در سال گذشته درآمد خانوار‌های شهری و روستایی فراتر از هزینه‌ها افزایش داشته که نشان دهنده افزایش قدرت خرید خانوار ایرانی است؛ همچنین ضریب جینی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش داشته که نشانگر تشدید نابرابری درآمدی میان خانوار‌های کشور است.
افزایش همزمان قدرت خرید و شکاف طبقاتی در ۱۴۰۲
کد خبر:۲۶۸۸

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ مرکز آمار به تازگی گزارش هزینه و درآمد خانوار شهری و روستایی در سال ۱۴۰۲ را منتشر کرد. طبق این گزارش، متوسط درآمد اظهار شده سالانه یک خانوار شهری ۲۵۶ میلیون و ۹۳۷ هزار تومان بوده که نسبت به سال قبل ۵۳.۹ درصد افزایش داشته است. در مقابل، متوسط هزینه‌ کل خالص سالانه‌ یک خانوار شهری ۲۰۶ میلیون و ۵۲۵ هزار تومان بوده که نسبت به رقم مشابه در سال قبل ۵۰.۶ درصد افزایش داشت. بر این اساس، رشد درآمد خانوار شهری در سال گذشته بیش از رشد هزینه آن بوده که نشانگر افزایش قدرت خرید خانوار شهری محسوب می‌شود.

 

منابع تامین درآمد خانوار‌های شهری نشان می‌دهد که ۲۹.۸ درصد درامد از مشاغل مزد و حقوق بگیری، ۱۶.۹ درصد از مشاغل آزاد کشاورزی و غیرکشاورزی و ۵۳.۳ درصد از محل درامد‌های غیرشغلی خانوار تامین شده است.

 

گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد که از کل هزینه خانوار شهری در سال گذشته، ۲۴.۹ درصد مربوط به اقلام خوراکی و دخانی و ۷۵.۱ درصد مربوط به اقلام غیرخوراکی بوده است. در بین هزینه‌های خوراکی و دخانی، بیشترین سهم مربوط به هزینه گوشت با سهم ۲۴.۷ درصد و در بین هزینه‌های غیرخوراکی، بیشترین سهم با ۵۶.۵ درصد مربوط به مسکن، سوخت و روشنایی بوده است.

 

متوسط درآمد اظهار شده سالانه یک خانوار روستایی در سال گذشته ۱۴۹ میلیون و ۲۹۲ هزار تومان بوده که نسبت به سال پیش از آن، ۵۱.۴ درصد افزایش داشته است. همچنین متوسط هزینه کل خالص سالانه یک خانوار روستایی در سال گذشته ۱۱۰ میلیون و ۶۵۹ هزار تومان بوده که نسبت به سال قبل حاکی از ۴۰.۳ درصد افزایش بود. بر این اساس در سال ۱۴۰۲ رشد متوسط درآمد سالانه خانوار‌های روستایی بیشتر از رشد متوسط هزینه کل سالانه بوده نشانگر افزایش قدرت خرید خانوار روستایی است.

 

منابع تامین درآمد خانوار‌های روستایی نشان می‌دهد که ۳۰.۲ درصد از مشاغل مزد و حقوق بگیری، ۲۹.۳ درصد از مشاغل آزاد کشاورزی و غیرکشاورزی و ۴۰.۵ درصد از محل درامد‌های غیرشغلی خانوار تامین شده است.

 

گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد، از کل هزینه خانوار روستایی در سال گذشته، ۳۹.۶ درصد مربوط به اقلام خوراکی و دخانی و ۶۰.۴ درصد مربوط به اقلام غیرخوراکی بوده است. در بین هزینه‌های خوراکی و دخانی، بیشترین سهم مربوط به هزینه گوشت با سهم ۲۴.۲ درصد و در بین هزینه‌های غیرخوراکی، بیشترین سهم با ۳۵.۷ درصد مربوط به مسکن، سوخت و روشنایی بوده است.

 

این گزارش همچنین نشان می‌دهد که ضریب جینی به عنوان شاخص نابرابری درآمدی میان خانوار‌های کشور در سال گذشته معادل ۳۹.۷۹ درصد بوده، در حالی که در سال ۱۴۰۱ معادل ۳۸.۷۷ درصد بود که نشان‌دهنده افزایش نابرابری درآمدی میان خانوار‌های کشور است. این شاخص در سال گذشته برای خانوار‌های شهری معادل ۳۸.۲ درصد بوده که نسبت به رقم ۳۶.۹۶ درصدی در سال پیش از آن، افزایش داشته است. همچنین ضریب جینی برای خانوار روستایی در سال گذشته ۳۵.۸۳ درصد بوده که نسبت به رقم ۳۶.۴۳ درصدی در سال پیش از آن، کاهش داشته است.

ارسال نظرات