شرکت هلندی TenneT چطور موجب صرفه‌جویی ۶۵ درصدی در تعرفه برق شد

در پی اشباع ظرفیت شبکه برق در مناطق پرتقاضای هلند، شرکت برق هلندی TenneT با ارائه قراردادهای منعطف خارج از ساعات اوج، بیش از ۹.۱ گیگاوات ظرفیت را آزاد کرد.
شرکت هلندی TenneT چطور موجب صرفه‌جویی ۶۵ درصدی در تعرفه برق شد
کد خبر:۲۷۴۰۹

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ بر اساس گزارش رویترز، شرکت برق هلندی TenneT برای عبور از اوج مصرف و مدیریت مصرف اخیرا اعلام کرد که با ارائه قراردادهای منعطف خارج از ساعات اوج مصرف، بیش از ۹ گیگاوات ظرفیت جدید را در اختیار مصرف‌کنندگان قرار داده است. این اقدام به‌ منظور جذب مصرف‌کنندگان پرمصرفی انجام شده که پیش‌تر به‌ دلیل اشباع شبکه در انتظار دسترسی به برق بوده‌اند. 

در ماه دسامبر، TenneT اعلام کرده بود که شبکه برق فشار قوی در بخش بزرگی از استان زوید‌هلند به حداکثر ظرفیت خود رسیده است. این استان، آخرین منطقه‌ای بود که هنوز ظرفیت جدیدی برای مصرف‌کنندگان بزرگ برق داشت. 

TenneT که بزرگ‌ترین اپراتور شبکه برق فشار قوی در آلمان و هلند محسوب می‌شود، مدت‌هاست به‌ دنبال راهکارهایی برای کاهش ازدحام شبکه و گسترش آن است تا بتواند حجم بالای برق تولیدی از منابع خورشیدی و بادی را در مسیر گذار به انرژی پاک مدیریت کند. 

ماه گذشته این شرکت اعلام کرد که تا سال ۲۰۳۴ حدود ۲۰۰ میلیارد یورو (معادل ۲۲۰ میلیارد دلار) در شبکه‌های برق هلند و آلمان سرمایه‌گذاری خواهد کرد. 

بر اساس تحلیل‌های این اپراتور، ظرفیت موجود خارج از ساعات اوج به ۹.۱ گیگاوات می‌رسد که بیش از ۴۰ درصد از کل تقاضای اوج فعلی برق در هلند را پوشش می‌دهد. 

TenneT اعلام کرد که درخواست‌ها برای دریافت این نوع قراردادهای منعطف به بیش از ۷۰ گیگاوات رسیده، عمدتا از سوی پارک‌های باتری‌ بزرگ‌مقیاس؛ عددی که بسیار فراتر از ظرفیت کنونی موجود است. این شرکت دولتی هلندی افزود که مصرف‌کنندگانی که از این قراردادها استفاده می‌کنند، با واکنش هوشمندانه به تعرفه‌های زمانی، می‌توانند تا ۶۵ درصد در هزینه تعرفه شبکه صرفه‌جویی کنند. 

از تاریخ ۸ آوریل، TenneT فرآیند تماس با متقاضیان را آغاز خواهد کرد و در هفته‌های آینده مذاکراتی برای تخصیص ظرفیت انجام می‌دهد. مارتن ابنهاوس، مدیر عملیاتی TenneT در پایان گفت: «ما در حال گسترش شبکه برق در سراسر هلند هستیم. علاوه‌بر‌این، باید از شبکه هوشمندانه‌تر استفاده کنیم و ظرفیت‌های باقیمانده خارج از زمان اوج را بهتر به‌ کار بگیریم.»