۱۵:۲۷ ۱۴۰۴/۰۴/۲۵

دیدار رییس سازمان منابع طبیعی کشور با سرپرست دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور پیش از ظهر امروز – سه شنبه- بیست و چهارم تیرماه با سرپرست دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) در ایران، دیدار و گفت‌وگو کرد.
دیدار رییس سازمان منابع طبیعی کشور با سرپرست دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد
کد خبر:۲۸۵۸۳

به گزارش اقتصاد معاصر از پایگاه اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، در ابتدای این نشست، دکتر علی تیموری ضمن خوش‌آمدگویی به خانم «ایشانی مدانگولا» سرپرست دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد و ابراز خرسندی از انجام این دیدار، به تشریح وظایف و حوزه‌های مأموریتی سازمان منابع طبیعی پرداخت و محورهای پیشنهادی برای همکاری‌های مشترک میان سازمان و دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد را ارائه کرد.

او گفت: ایران بلحاظ شرایط اقلیمی در کمر بند خشک و نیمه خشک واقع شده است و بدلیل پایین بودن سطح بارش ها کشورمان جزو کشورهای با پوشش کم جنگل بشمار می رود.

تیموری مساحت کشور ایران را 164 میلیون هکتار برشمرد و افزود: از این میزان حدود 135 میلیون هکتار جزو عرصه های منابع طبیعی محسوب می شود و تحت مدیریت این سازمان قرار دارد.

رییس سازمان منابع طبیعی کشور به وجود 32 میلیون هکتار اراضی بیابانی در کشور اشاره کرد و گفت: 15 میلیون هکتار از عرصه های بیابانی فوق بحرانی و جزو کانون های برداشت گردوغبار است.

تیموری همچنین در این دیدار به برنامه هفتم توسعه کشور اشاره کرد و افزود: دولت و مجلس در برنامه پنج ساله تکالیف مهمی را بر عهده این سازمان قرار داده است و سازمان منابع طبیعی در برنامه پنج ساله تکلیف دارد 20 میلیون هکتار اقدامات آبخیزداری در کشور انجام دهد و همچنین در این برنامه موظف شده است 20 درصد از کانون های بحرانی بیابان زا در کشور را کاهش دهد.

رییس سازمان منابع طبیعی کشوردر ادامه یاد آوری کرد: تمامی اقدامات منابع طبیعی در اجرای طرح ها و پروژه ها مردم و جوامع محلی نقش اصلی را دارند و امروز منافع مردم به گونه ای با منافع منابع طبیعی گره خورده است.

تیموری در ادامه به طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور اشاره کرد و گفت: این یک طرح مشارکتی و اجتماعی از سوی دولت و مردم است و بر اساس برنامه از پیش تعیین شده در یک برنامه چهارساله یک میلیارد درخت توسط دولت و مردم در عرصه ها کاشته خواهد شد.

دکتر تیموری در دیدار با خانم «ایشانی مدانگولا» سرپرست دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد با اشاره به تجربیات موفق سازمان منابع طبیعی در همکاری با نهادهای بین‌المللی از جمله «فائو» و «جف » اعلام کرد: ما آمادگی داریم تا در چارچوب اهداف و ماموریت‌های سازمان منابع طبیعی همکاری‌های سازنده‌ای را با دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد آغاز کنیم.

در ادامه، خانم مدانگولا از فرصت ایجاد شده در سازمان منابع طبیعی تشکر کرد و گزارشی از محورهای همکاری دفتر توسعه سازمان ملل متحد با نهادهای دولتی جمهوری اسلامی ایران و زمینه‌های همکاری مشترک با سازمان منابع طبیعی را ارائه و به نمونه‌های موفق پروژه‌های مشترک این نهاد با سایر دستگاه‌های اجرایی اشاره کرد.

سرپرست دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد در تهران گفت: تشکیل صندوق های خرد اعتباری در استان ها و مناطق محلی می تواند شروع یک اقدامات بزرگ در همکاری های مشترک باشد.

خانم مدانگولا تصریح کرد: مدیریت منابع طبیعی و تامین اعتبار آن بسیار پیچیده است چرا که متغیرهای زیادی در آن نقش دارند و تامین اعتبار آن بیشتر تحت تاثیر بوروکراسی و سیستم های مدیریتی خاص است.

سرپرست دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد همچنین با برشمردن حوزه‌های فعالیت این دفتر از جمله در حیطه تغییرات آب و هوایی، انرژی، آموزش، سلامت، بلایای طبیعی، توسعه ایده‌های نوآورانه و کارآفرینانه یاد آور شد: ما می توانیم در حوزه آبخیزداری و طوفان های گردو غبار بصورت مدل موفق پایلوت و کوچک مقیاس پروژه های همکاری مشترک داشته باشیم و حمایت فنی انجام دهیم.

خانم «ایشانی مدانگولا» در ادامه گزارشاتی از سفرهایی که به کشورهای نپال، مراکش و الجرایر داشته، ارائه کرد و یاد آور شد: در این کشور ها بویژه نپال بارندگی های بسیار بالایی وجود دارد و سیستم های جمع آوری آب در این کشورها متمرکز است و طرح های منابع طبیعی و زیست محیطی در این کشور ها با مشارکت جوامع محلی انجام می شود و دفتر برنامه عمران ملل متحد نیز بیشتر بدنبال گردآوری جوامع محلی است و ایران کشور بزرگی است و ظرفیت های بسیار زیادی در زمینه مشارکت مردم و استفاده از توانمندی جوامع محلی وجود دارد. 

او همچنین گفت: متاسفانه منابع مالی در دنیا برای حفظ منابع طبیعی کاهش پیدا کرده است و صندوق های اعتباری سیاست زده و رقابتی شده اند و ما هر چقدر چابک تر باشیم می توانیم اعتبار مالی بهتری بگیریم.

 سرپرست دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد در تهران همچنین گفت: ما تلاش خواهیم کرد با شرایط تحریمی که وجود دارد نگذاریم محیط زیست تحت تاثیر قرار گیرد و این دفتر موفق شد سهیمه مالی ایران را در زمینه تغییرات اقلیمی دریافت نماید.

خانم «ایشانی مدانگولا» همچنین گفت: برای بهتر شدن وضع محیط زیست در حال رایزینی با صندوق هایی که کمک های مالی می کنند هستیم. و برای موضوع آب، خشکسالی، تغییرات اقلیمی و طوفان های گردو غبار و بیابان زدایی پیشنهادهایی را ارئه کردیم و ظرفیت های خوبی وجود دارد که می توانیم با همکاری های مشترک این چالش ها را تعدیل نماییم.