تعرفه‌های آمریکا شرکت‌های خارجی را به گسترش تولید داخلی در ایالات متحده وادار کرد

دولت آمریکا با وضع تعرفه‌های سنگین علیه کالاهای وارداتی، شرکت‌های غیرآمریکایی را وادار کرده است تا برای کاهش زیان‌های ناشی از این سیاست‌ها، به سرمایه‌گذاری گسترده و توسعه خطوط تولید خود در خاک ایالات متحده روی بیاورند.
تعرفه‌های آمریکا شرکت‌های خارجی را به گسترش تولید داخلی در ایالات متحده وادار کرد
کد خبر:۲۹۰۹۶

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر به نقل از رویترز؛ برخی شرکت‌های غیرآمریکایی به‌دلیل تعرفه‌های سنگین و محدودکننده‌ای که دولت دونالد ترامپ وضع کرده است، ناچار شده‌اند فعالیت‌های خود را در ایالات متحده گسترش داده یا خطوط تولید جدیدی در این کشور راه‌اندازی کنند تا بتوانند اثرات منفی این سیاست‌ها را کاهش دهند. این سیاست‌ها که با هدف حمایت از تولید داخلی آمریکا طراحی شده‌اند، در عمل شرکت‌های خارجی را وادار کرده است تا هزینه‌های کلان سرمایه‌گذاری در خاک آمریکا را بپذیرند.

شرکت فرانسوی «ایر لیکوئید» اعلام کرده قصد دارد تا ۲۰۰ میلیون دلار در لوئیزیانا و بیش از ۵۰ میلیون دلار در صنعت نیمه‌هادی آمریکا سرمایه‌گذاری کند. شرکت داروسازی بریتانیایی «آسترازنکا» نیز برنامه‌ریزی کرده است ۵۰ میلیارد دلار برای احداث کارخانه‌ای جدید در ویرجینیا و توسعه خطوط تولید خود در ایالت‌های مریلند، ماساچوست، کالیفرنیا، ایندیانا و تگزاس هزینه کند.

در همین راستا، تولیدکننده شکلات «بری کالبو» قصد دارد به دلیل شرایط دشوار بازار ناشی از تعرفه‌ها، میزان تولید خود در آمریکا را افزایش دهد. «بی‌ام‌و» نیز برای افزایش ظرفیت تولید در کارخانه خود در کارولینای جنوبی، به دنبال افزودن شیفت‌های کاری جدید است. گروه ایتالیایی «کامپاری» و شرکت تایوانی «کامپال الکترونیکس» نیز برنامه‌هایی برای گسترش فعالیت در آمریکا دارند.

شرکت‌های دیگری همچون «اسیتی»، «هوندا»، «هیوندای موتور» و بسیاری دیگر از خودروسازان و تولیدکنندگان بین‌المللی نیز به منظور کاهش اثرات تعرفه‌های آمریکا، به انتقال یا افزایش تولیدات خود در خاک این کشور روی آورده‌اند. به عنوان مثال، هوندا قصد دارد ۹۰ درصد خودروهای فروخته شده در آمریکا را به صورت محلی تولید کند و هیوندای نیز تولید خودروهای هیبریدی خود را در کارخانه جدیدی در جورجیا آغاز خواهد کرد.

شرکت‌های فعال در صنایع مختلف از جمله «ایلی‌کافه»، «اینوِنتک»، «IQE»، «لاواتزا»، «ال‌جی»، «لوکشیر»، «LVMH»، «نیسان»، «نوارتیس»، «پیرلی»، «روش»، «رولزرویس»، «سامسونگ»، «سانوفی»، «استلانتیس»، «TSMC»، «آئودی» و «ولوو» نیز به همین ترتیب مجبور به سرمایه‌گذاری و گسترش تولیدات خود در آمریکا شده‌اند تا فشارهای ناشی از تعرفه‌ها را کاهش دهند.

این روند گسترده نشان می‌دهد که تعرفه‌های یکجانبه و محدودکننده آمریکا، به جای حمایت صرف از صنایع داخلی، شرکت‌های خارجی را مجبور کرده است تا سرمایه‌گذاری‌های عظیمی در خاک این کشور انجام دهند؛ اقدامی که ممکن است در بلندمدت منجر به پیچیدگی‌های بیشتر در روابط تجاری بین‌المللی و افزایش هزینه‌های تولید شود.