
سازمان مالیاتی در شناسایی و اخذ مالیات خودروهای لوکس تعلل میکند

بهروز محبی نجم آبادی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با اقتصاد معاصر، در پاسخ به این گفته که دیوان محاسبات اعلام کرده است ۹۰ درصد مالکان خودروهای لوکس مالیات ندادهاند، اظهار داشت: یکی از درآمدهای پایدار هر کشور مالیات است، پایههای مختلفی برای مالیات تعریف میشود از جمله مالیات بر ثروت که مالیات بر خانه خالی و ماشین لوکس زیر مجموعه آن است.
وی ادامه داد: ما در کشورمان شاهد این مسئله هستیم که به واسطه اتفاقات اقتصادی، دامنه توانمندی مالی برخی افراد بسیار گسترده شده، ضریب جینی افزایش پیدا کرده و عدهای با ماشینهای چند میلیاردی در کشور تردد میکنند، از سوی دیگر مجلس قانون مالیات بر ماشینهای لوکس را تصویب کرده که قیمت آن فعلا بالای ۳ میلیارد تومان است، این مصوبه تایید شده و دولت باید برای اجرای آن اقدام کند.
وی در پاسخ به این گفته که برخی مسئولان میگویند هنوز خودروهای لوکس برای ما قابل شناسایی نیست، با بیان اینکه امکان ندارد مالکان خودروهای لوکس برای اخذ مالیات قابل شناسایی نباشند، گفت: نظرات کارشناسی در قیمتگذاری خودروهای لوکس مشخص است و اگر اخذ مالیات رخ نمیدهد از تعلل وزارت اقتصاد و سازمان مالیاتی است.
نجم آبادی در پاسخ به این پرسش که مجلس چه راهکاری برای شناسایی خودرو و خانههای لوکس پیشنهاد میکند؟ دارد گفت: این مساله را در سهشنبههای نظارتی مطرح میکنم، باید دولتیها گزارش کاملی از دلایل عدم اجرا را بدهند، اگر مانعی وجود دارد باید برطرف شود، چه در اجرا و چه در قانون. مجلس به عنوان ناظر مسئول اجرای قانون نیز هست.
به گزارش اقتصاد معاصر بر اساس بررسیهای دیوان محاسبات در سال ۱۴۰۲ از ۱۶۶۳۲۵ خودرو با قیمت بیش از ۳ میلیارد تومان که مشمول ۲۸۵۰ میلیارد تومان مالیات بودند، صرفاً ۲۱۸ میلیارد تومان مالیات، وصول شده است.
طبق بررسی دیوان محاسبات کشور، در سال ۱۴۰۲ از تعداد ۱۶۶، ۳۲۵ خودرو با قیمت بیش از ۳ میلیارد تومان که مشمول ۲.۸۵ همت مالیات بودهاند، صرفاً مبلغ ۲۱۸ میلیارد تومان در زمان تعویض پلاک و نقل و انتقال خودرو وصول و به حساب خزانه واریز شده است.