۱۴۰۳/۰۷/۱۶

۲۲:۲۶

افغانستان چقدر از آب هیرمند را به ایران داد؟

سخنگوی صنعت آب گفت: در تهران، بوشهر، قزوین، چهارمحال و بختیاری، فارس و سمنان شرایط بارش زیر نرمال بود اما پر استانی مثل هرمزگان رشد داشتیم اما در همین استان سد استقلال ورودی خوبی نداشت.
کد خبر: ۴۵۷۲

به گزارش اقتصاد معاصر؛ فیروز قاسم زاده، سخنگوی صنعت آب در نشست خبری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تغییرات اقلیمی روی منابع آب اثر می گذارد، اظهار داشت؛ سال گذشته به لحاظ بارندگی سال نرمالی بود اما به لحاظ منابع آب شرایط نرمال نبود و ما مشکل تامین آب داشتیم.

 

وی با بیان اینکه پارسال ۳ درصد رشد بارندگی نسبت به متوسط نیم قرن داشتیم، افزود: با این وجود با طیف وسیعی از تفاوت بارش مواجه بودیم در جایی ۲۰ درصد افت بارش و در جایی دیگر ۵۰ درصد رشد داشتیم.

 

بارش ۶ استان زیر نرمال

ایلنا نوشت: سخنگوی صنعت آب گفت:  در تهران، بوشهر، قزوین، چهارمحال و بختیاری، فارس و سمنان شرایط بارش زیر نرمال بود اما پر استانی مثل هرمزگان رشد داشتیم اما در همین استان سد استقلال ورودی خوبی نداشت.

 

وی بیان داشت: پارسال پاییز و زمستان خوبی نداشتیم  پاییز ۳۲ درصد زمستان ۱۷ درصد و بهار ۷۱ درصد رشد بارش داشتیم وقتی بارندگی شدید می شود تبدیل به روانآب شده و از دسترس خارج می شود.

 

قاسم زاده خاطرنشان کرد: ورودی سدهای کشور پارسال ۴۱.۹ میلیارد متر مکعب بوده در حالی که حجم مخازن ۵۲ میلیارد متر مکعب است یعنی به اندازه سدها ورودی نداشتیم.

 

ورود ۸۱ درصد آب به سدها

وی میزان ورودی به سدها را ۸۱ درصد عنوان کرد و افزود: سال گذشته نسبت به سال قبل از آن ۶ درصد افزایش ورودی داشتیم و نسبت به متوسط ۵ ساله ۱۳ درصد کاهش را شاهد بودیم.

 

سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه خروجی سدها نسبت به پارسال ۶ درصد رشد و نسبت به متوسط ۵ ساله ۱۹ درصد کاهش داشته است، گفت: سال آبی گذشته سدهای کشور ۴۸ درصد پرشدگی  داشتند که نسبت به سال گذشته ۱۲ درصد و نسبت به متوسط ۵ ساله ۷ درصد رشد داشته است.

 

وی اظهار داشت: سد لار ۴ درصد پرشدگی، سد دوستی با ۱۸۰ میلیون متر مکعب وردوی ۱۵ درصد پرشدگی، سد کرخه با ۵۱ درصد پرشدگی وضعیت مطلوبی داشت، گتوند ۹۳ درصد، دز ۶۱ درصد و چاه نیمه ها ۱۶ درصد پرشدگی داشته اند.

 

قاسم زاده تصریح کرد: سال گذشته ورودی ۱۴ سد زیر نرمال، ۲۰ سد در بازه ۱۰ تا ۲۰ درصد، ۴۷ سد در بازه ۵۰ تا ۷۰ درصد و سدهایی مثل کهیر و پیشین نیز صد در صد پرشدگی داشته و در کل به طور متوسط سدهای کشور ۸۰ درصد پرشدگی داشته اند.

 

وی رقم بارشهای سال آبی گذشته را در مجموع ۳.۵ میلیمتر ذکر کرد و گفت: نسبت به بلندمدت ۳۶ درصد رشد بارش داشتیم که البته بیشتر بازش ها متمرکز در شمال و شمال غرب بوده است.

 

سخنگوی صنعت آب پرشدگی سدها را ۴۶ درصد و با میزان آب ۲۳.۸ میلیارد متر مکعب عنوان کرد و افزود: این میزان آب در سدها ۱۲ درصد نسبت به سال گذشته بیشتر بوده است.

 

وی پرشدگی سدهای تهران را نیز ۲۵ درصد اعلام کرد و افزود: سد زاینده رود ۲۵ درصد، دوستی ۱۴ درصد، استقلال ۱۱ درصد چاه نیمه ها ۱۶ درصد، ساوه ۷ درصد پرشدگی دارند.

 

کاهش ۲ سانتیمتری کاهش تراز دریاچه ارومیه

اقاسم زاده در پاسخ به سوالی درباره اوضاع دریاچه ارومیه گفت: در حال حاضر تراز دریاچه ۱۲۷۰.۱ متر و نسبت به سال گذشته ۳۰ سانتیمتر افزایش و نسبت به ابتدای سال آبی ۲ سانتیمتر کاهش تراز داریم.

 

وی با بیان اینکه مصارف چاههای اطراف دریاچه بسیار بالا و این باعث شده که تراز اکولوژیک دریاچه محقق نشود، افزود: امسال دریاچه تراز خوبی داشت اما با فروکش کردن بارش ها ورودی به کم شده و تراز کاهش یافت.   

 

تعرفه کم مصرف‌ها افزایش نمی‌یابد

قاسم زاده درباره جزییات افزایش تعرفه آب برای مشترکان پرمصرف، گفت: دولت چندین سال است که افزایش پلکانی تعرفه آب را دنبال می‌کند؛ امسال افزایش تعرفه پرمصرف‌ها در دستور کار قرار گرفت تا میزان مصرف آن‌ها مدیریت شود و برنامه‌ای برای افزایش تعرفه آب مشترکان کم‌مصرف در سال جاری نیست.

 

وی افزود: افزایش تعرفه آب صرفا برای مشترکان پرمصرف بوده و هیچ برنامه‌ای برای افزایش تعرفه آب مشترکان کم‌مصرف در دستور کار نیست.

 

اوضاع رهاسازی آب از هیرمند

سخنگوی صنعت آب در پاسخ به سئوالی درباره ورودی آب از هیرمند به سمت ایران بیان داشت: امسال بارندگی سمت ایران و افغانستان مناسب بود و ما همکاری هایی هم از جانب افغان ها شاهد بودیم هرچند همواره اعتراض داشتیم که حقابه ما کامل داده نشده است.

 

وی ادامه داد: سال گذشته ۳۰۰ میلیون متر مکعب از هیرمند ورودی داشتیم و این اطمینان نسبی را داریم که تا چند سال آب داشته باشیم البته اقدامات متعددی در این حوزه انجام شد که از حقابه فارغ شویم و آن اینکه طرح های زیادی در هامون و چاه نیمه ها به اجرا رسید اما واقعیت اینکه حتی اگر به صورت مطللق نیز برای تامین آب به هیرمند نیاز نداشته باشیم اما به لحاظ زیست محیطی باید این آب روانه شود.

 

قاسم زاده با اشاره به همکاری نسبی افغانستان در زمینه رهاسازی آب گفت: سد کمالخان به نحوی احداث شده که می تواند کل سیلاب ها را مهار کرده و اجازه ورود به سمت ایران ندهد کمااینکه سالهای قبل ۲ میلیارد متر مکعب آب منحرف و از دسترس خارج شد اما با قدرت دیپلماسی ایران سال گذشته بخشی از آب روانه ایران شد هرچند تمام حقابه رها نشده است.

 

وی اظهار داشت: در شرایطی که متوسط سرانه مصرف آب شرب دنیا ۱۵۰ لیتر در روز باشد، سرانه شرب و بهداشت در ایران معادل ۲۴۰ تا ۲۵۰ لیتر در روز است. در بخش کشاورزی نیز شاخص بهره‌وری در دنیا معادل ۲.۵ مترمکعب به ازای هر کیلوگرم تولیدی کشاورزی است در حالی که در ایران در حدود ۱.۲ است یعنی سرانه مصرف در بخش کشاورزی ایران حدود ۲ برابر متوسط دنیا است.

 

سخنگوی صنعت آب کشور بیان داشت: در هدفگذاری‌های صورت گرفته در بخش کشاورزی، مقرر شده تا در افق ۱۴۲۰ مصرف آب بخش کشاورزی به ۵۱ میلیارد مترمکعب مصرف برسد که این هدفگذاری در سند امنیت غذایی و نقشه راه آب نیز قید شده است. با انجام این برنامه‌ریزی، اکثر دغدغه‌های بخش آب حل خواهد شد و به همین منظور برنامه‌های وزارت نیرو در دو بخش چاه‌های کشاورزی و برداشت در شبکه‌های آبیاری متمرکز است.

 

وی با بیان اینکه تاکنون حدود ۴۱۶ هزار پروانه برای چاه‌های کشاورزی در کشور صادر شده، افزود: حدود نیمی از چاه‌های حفرشده در این بخش دارای برق هستند و از نظر حجمی نیز در چاه‌های دارای برق حدود ۲۲ میلیارد مترمکعب پروانه صادر شده است، اما ۲۸ میلیارد مترمکعب برداشت اتفاق می‌افتد که حدود ۶ میلیارد اضافه برداشت وجود دارد؛ لذا باید از طریق کنتورهای هوشمند مدیریت برداشت انجام شود.

 

اعمال محدودیت برق برای ۱۲۵۰۰ چاه

قاسم‌زاده گفت: در راستای مدیریت توامان آب و برق در سال گذشته حدود ۱۲۵۰۰ چاه اعمال محدودیت شد به طوری که امکان برداشت آب از چاه وجود نداشت. در سال جاری نیز همچنان این اقدام پیگیری می‌شود و تاکنون ۱۵ هزار چاه مازاد بر مصرف، شناسایی شده که در حال تعاملات با آنان هستیم؛ در نهایت حدود ۶ میلیارد مترمکعب برداشت کشاورزی را از این طریق می‌توان کنترل کرد.

 

سخنگوی صنعت آب با اشاره به اینکه در خصوص چاه‌های غیرمجاز نیز هدفگذاری انجام شده است، ادامه داد: در طول سال جاری و سال آینده با انسداد چاه‌هایی که بیشترین برداشت را در پی دارند در حدود ۶ میلیارد مترمکعب دیگر نیز کنترل برداشت قابل تحقق است.

 

وی با بیان اینکه افزایش بهره‌وری نیز از جمله برنامه‌های در دست اقدام دولت است، گفت: هدف این برنامه کاهش مصرف آب کشاورزی از حدود ۸۲ میلیارد مترمکعب در حال حاضر به حدود ۵۱ میلیارد تا افق ۱۴۲۰ است که برای آن برنامه‌ریزی لازم صورت گرفته است.

 




ارسال نظرات

افغانستان چقدر از آب هیرمند را به ایران داد؟
ضرورت استفاده از فناوری‌ نوین برای گشت‌های یگان حفاظت از اراضی
دمای هوا در شهر‌های شمالی کاهش می‌یابد
صادرات خشکبار ۲۰ درصد کاهش یافت
جوجه ریزی مهر از ۱۴۰ میلیون قطعه فراتر می‌رود
تخصیص بیش از ۱۷ هزار قطعه سکه طلا در حراج امروز مرکز مبادله
معنی دقیق «تولید ناخالص داخلی» و اشکالات سنجش اقتصاد با این شاخص
اخطار سازمان هواپیمایی کشوری به ایرلاین ها
عملکرد بانک‌ها در تخصیص اعتبار به بخش کشاورزی زیر ذره‌بین
کدام بانک‌ها در خطر انحلال هستند؟
آموزش و پرورش نیازمند تحول در ساختار اداری است
پیش‌بینی ۷۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای آبخیزداری
فرشاد مقیمی به ایدرو رفت
شرایط فروش خودرو جدید KMC ایگل برای اولین بار
اعزام مسافر به مشهد از ایستگاه آپرین در دستور کار قرار گرفت
۳۵ هزار خودرو معطل شماره‌گذاری
شوری خاک و اقدامات شورورزی در ایران
خودرو بی وای دی با احتمال آتش سوزی به بازار کشور عرضه می‌شود؟
عزل و نصب در سازمان نظام مهندسی ساختمان ممنوع شد
توسعه و رفع محدودیت از شبکه‌های برق کشور برای تابستان ۱۴۰۴
پیش بینی کارشناسان از قیمت مسکن در روز‌های آینده
اتصال ۲۷ هزار مشاور املاک به سامانه الکترونیکی اسناد
تولید کلزا ۲ برابر افزایش یافت
اطلاعیه بورس تهران درباره تعویق برگزاری اجلاس فیاس
فروش اقساطی یک محصول ایران‌خودرو + جزئیات
آغاز ساخت ۲۵ هزار واحد مسکن در شهر‌های زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت+ جزئیات
خداحافظی دوباره شاخص بورس با کانال ۲.۱ میلیون واحدی
تصمیمات بنزینی دولت بدون اقناع و پیوست رسانه‌ای اتخاذ نشود
هشدار زرد هواشناسی در پی ورود سامانه بارشی جدید به کشور
۳ استان رکورددار بیشترین فاصله طبقاتی
واردات برنج از هند ۴۰ درصد کاهش یافت
ثبت‌نام ۴۳۲ هزار سهامدار جدید در سجام+ جزئیات و مزایا
تامین برق پایدار با تعمیرات به موقع نیروگاهی فراهم شود
زنگ بورس برای چه کسانی به صدا در می‌آید؟
کجای منطقه ۷ تهران دنبال خانه باشیم؟
بی‌کارها جمع شدند
قیمت جدید مسکن در تهران امروز ۱۶ مهر ۱۴۰۳
رشد ۵۰ درصدی آمار ترانزیت کشور در نیمه نخست ۱۴۰۳
بازداشت مدیران شرکت عمران و مسکن شمال به اتهام اختلاس
وضعیت ذخایر آبی کشور نامطلوب است
۳۵.۵ میلیارد دلار ارز واردات تامین شد
فرصت ویژه به اصناف برای اعمال بدهی‌های پرداخت‌ شده
واردات گندم به صفر رسید
موشک‌های حماس پروازهای فرودگاه بن‌گوریون را زمین‌گیر کرد
شرط رئیس سازمان بورس برای رفع محدودیت دامنه نوسان
اجرای ۱۴ مگاپروژه برای کاهش ناترازی برق در اوج بار تابستان آینده
سازمان مالیاتی در شناسایی و اخذ مالیات خودروهای لوکس تعلل می‌کند
رئیس سازمان فضایی ایران ابقا شد
اعزام و پذیرش ۱۸.۵ میلیون مسافر در ۶ ماه نخست ۱۴۰۳
بیمه اجباری برای ۱۰۰ درصد محصولات زراعی+ جزئیات
بازار ارز‌های دیجیتال در مسیر صعود
مبالغ بلیت پرواز‌های چارتری لغو شده باید کامل بازگردانده شود
معاون معدنی وزارت صمت منصوب شد
فروش ویژه اقساطی محصولات کرمان موتور (مهر ۱۴۰۳)
شرایط پذیرش اوراق «گام» بابت پیش‌پرداخت تخصیص ارز واردات ابلاغ شد
گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس از امنیت سرمایه‌گذاری در کشور
وضعیت راه‌های کشور امروز ۱۶ مهر ۱۴۰۳
۲۴۹ خودروی سواری از گمرک ترخیص شد
فرآورده‌های لبنی دوباره گران شد؟
از دستور پزشکیان در FATF تا ناکامی کریدور IMEC
برنامه جدید بانک مرکزی برای عرضه سکه+ جزئیات عرضه سکه به عموم مردم
جزئیات تغییر تعرفه‌های آب از ابتدای مهرماه برای بدمصرف‌ها
یک‌سوم تجارت دریایی نفت جهان زیر سیطره ایران
قیمت عمده میوه و سبزیجات اعلام شد+ جدول
صادرات ۷۷۳ میلیون دلاری تهران به اسلام‌آباد در ۹ ماه
دولت برای تحقق همزمان رونق تولید و کنترل تورم برنامه بدهد
میزان تامین مالی دولت از طریق انتشار اوراق نقدی اعلام شد
ایران واردات برنج از هند را ۴۰ درصد کاهش داد
کسری‌های سه‌قلو در اقتصاد ایران
ناترازی بودجه و بازتولید چالش‌های اجتماعی
پیشنهاد ۲ برابر شدن سقف معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران
۴ ریشه اصلی ناترازی بانک‌ها
۲۰ درصد پول گندم کاران هنوز پرداخت نشده است
کاهش ۱۳درصدی ورودی آب به سدها
امروز آخرین مهلت شرکت در مزایده ۲۸۳ اموال تملیکی
قیمت روز گوشی‌های سامسونگ، امروز ۱۶ مهر ۱۴۰۳
قیمت روز خودرو‌های داخلی و خارجی در بازار آزاد دوشنبه ۱۶ مهر ماه ۱۴۰۳
قوه قضائیه به پرونده تخلف گسترده ایران‌خودرو ورود می‌کند
قیمت ۱۰۰۰ توکن همستر به تومان چقدر شد؟ آیا همستر رشد می کند؟
وزیر جهاد کشاورزی: ۲۰ درصد از مطالبات گندم کاران باقیمانده است
همه چیز درباره سامانه ثبت نام وام ازدواج ve.cbi.ir + مشاهده وضعیت ثبت نام
تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی به کجا رسید؟
ورود موج بارش‌های پاییزی پی در پی به کشور از روز یکشنبه
آغاز واریز حقوق شهریور بازنشستگان کشوری
فعلا سایپا طرح فروش ویژه ندارد
انتصاب فامیلی در وزارت نفت!
بازار کریپتو تحت تأثیر فدرال رزرو
قیمت گوشی موبایل امروز یکشنبه ۸ مهر ۱۴۰۳ + جدول
مردم منتظر کاهش قیمت سکه و طلا نباشند
ثبت نام ایران خودرو ویژه مادران از امروز ۳ مهر
جایگزین نیسان آبی معرفی شد
نبرد کریدور‌ها در غرب آسیا
اعلام نتایج قرعه کشی ایران خودرو طرح خودرو های فرسوده+ لینک اسامی برندگان/ نتایج طرح مادران کی اعلام می شود؟
نتایج قرعه کشی ایران خودرو طرح مادران فردا اعلام می‌شود
عربستان هدف نفت ۱۰۰ دلاری را کنار می‌گذارد
اعلام روش ثبت‌نام در سامانه جدید وام قرض‌الحسنه ازدواج
نتایج قرعه کشی ایران خودرو طرح مادران اعلام شد+ لینک اسامی برندگان
ریشه ۱۴۰ هزار اسرائیلیِ آذربایجانی‌تبار در شمال ارس
بازتاب هزینه‌های جنگ برای اقتصاد اسرائیل در گزارش موسسه S&P
ثبت نام فروش فوق العاده محصولات ایران خودرو+ جدول و شرایط
شبیخون شبانه همستر/ کاربران متقلب حذف شدند!
بودجه ۱۴۰۴؛ اولین آزمون سخت اقتصادی دولت چهاردهم
مطالبات گندمکاران تا پایان شهریور پرداخت می‌شود
خبر مهم از صدور احکام همسان سازی حقوق بازنشستگان+ زمان افزایش حقوق
جزییات ثبت نام بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی
شاهسون‌ها در «دشت مغان» چه کردند؟
ایرانی‌ها؛ پرمصرف‌اند یا خوش‌مصرف؟
احکام جدید بازنشستگان تامین اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟
دامنه نوسان فردا شنبه ۲۴ شهریور چقدر خواهد بود؟
سوال اصلی ما از فرزین در رابطه با وام ازدواج است
۱۵ مرکز اقتصادی حساس اسرائیل
آزادسازی واردات آیفون ۴ میلیارد دلار هزینه ارزی دارد
روایتی مستند از استقراض روزانه بانک آینده از بانک مرکزی
نحوه ثبت نام غیر حضوری وام بازنشستگان تامین اجتماعی
مطالبات گندم‌کاران و برنامه مجلس برای آنان
کارگران هم مشمول لایحه کاهش ساعت کاری می‌شوند
ورشکستگی صندوق بازنشستگی کشور در بحران ناترازی
یارانه ۱۲۵۰ همتی سوخت در سال ۱۴۰۲
رشد درآمدهای نفتی کشور باوجود اتفاقات اخیر منطقه
الزام ۱۷ بانک به افزایش سرمایه ۵۱۸ همتی برای فرار از ورشکستگی
جزئیات واریز وجه برای برندگان ایران خودرو+ مهلت و جدول قیمت
تصمیم جدید دولت درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان+ جزئیات
جزئیات بدهی میلیاردی «عظیم زاده» به بانک پارسیان
ثبت نام خودرو‌های سایپا از امروز ۲۰ شهریور ۱۴۰۳+جزئیات و شرایط ثبت نام
رویه اولویت‌دهی به فیش‌های در صف تخصیص ارز خودکار شد
درگاه‌های پرداخت صرافی‌های ارز دیجیتال فعال است
آیا نفت به قیمت جهانی به پالایشگاه‌ها فروخته می‌شود؟
دریای بازار نفت ایران تلاطم ندارد/ چین به نفت ایران وابسته است
مجوز افزایش قیمت خودرو صادر شد/ میزان افزایش قیمت‌ها چقدر خواهد بود؟
نهادهای اقتصادی مشمول تعطیلی پنجشنبه نمی‌شوند
توزیع توکن همستر انجام شد
تاخیر ۴ روزه در واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
«کاتب» جایگزین «خودنویس» در بازار املاک می‌شود؟
ظرفیت بارگیری نفتکش‌ها در بندر صادراتی ماهشهر افزایش می‌یابد
بن‌بست تامین مالی نهضت ملی مسکن از بانک‌ها/ دولت روش جدید طراحی کند
تحقق خودکفایی با تولید ۱۵ میلیون تن گندم
نتایج قرعه کشی ایران خودرو + اسامی برندگان با کد ملی
واریز ۴۰ همت از مانده مطالبات گندمکاران با عاملیت بانک کشاورزی
وزیر نفت: برای حضور در بازار نفت و گاز تاجیکستان آماده‌ایم
رتبه‌های تک رقمی ایران در نفت و گاز جهان
همتی: گره کور واردات خودرو باز شد
آغاز واریز بزرگ برای این بازنشستگان از امروز ۲۰ شهریور+ جزئیات
ضرورت تسریع در ساخت کریدور هند-ایران-ارمنستان
گزارش

«اقتصاد معاصر» بررسی می‌کند؛

تصمیمات بنزینی دولت بدون اقناع و پیوست رسانه‌ای اتخاذ نشود

با توجه به شرایط کشور و تجربه سنوات گذشته، ضرورت دارد دولت در اتخاذ هر تصمیماتی که مسائل آن با زندگی مردم عجین شده است، ظرافت به خرج دهد، پیوست رسانه‌ای داشته باشد و حتما نسبت به اقناع مردم اهتمام کند.

«اقتصاد معاصر» گزارش می‌دهد؛

بی‌کارها جمع شدند

با انتشار گزارش اشتغال و بیکاری تابستان از سوی مرکز آمار، کارنامه دولت سیزدهم در بازار کار بسته شد تا شاخص‌ها نشان دهند که دولت قبل در زمینه ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری چه نمره‌ای می‌گیرد.

وزارت انرژی آمریکا اعلام کرد؛

یک‌سوم تجارت دریایی نفت جهان زیر سیطره ایران

به اذعان وزارت انرژی آمریکا نزدیک به یک‌سوم تجارت دریایی نفت جهان از طریق تنگه‌ای انجام می‌شود که در جنوب ایران قرار دارد و در باریک‌ترین نقطه تنها ۲۱ مایل عرض دارد.

بررسی آمارهای وزارت بازرگانی پاکستان نشان می‌دهد؛

صادرات ۷۷۳ میلیون دلاری تهران به اسلام‌آباد در ۹ ماه

آمار‌های وزارت بازرگانی پاکستان نشان می‌دهند که صادرات ایران به این کشور در ۹ ماهه نخست سال جاری میلادی با رشد ۲۱ درصدی مواجه شده و به بیش از ۷۷۰ میلیون دلار رسیده است.

یادداشت و تحلیل

صابر جعفروندآذر، کارشناس ارشد بازار سرمایه

زنگ بورس برای چه کسانی به صدا در می‌آید؟

پیشنهاد و تجویز راهبردی در حوزه بورس، تدوین چارچوب‌های اولیه برای نهادی‌سازی غیردستوری و غیرحاکمیتی با استفاده از آرا و مشارکت اهل فن و انعطاف و انطباق نهاد‌های نظارتی و ارکان بازار سرمایه است.

گیتی صادقیان، پژوهشگر اقتصادی

کسری‌های سه‌قلو در اقتصاد ایران

بررسی تاثیر سیاست پولی نشان می‌دهد که سه کسری در ایران برقرار است اما سیاست پولی بر سازوکار شکل‌گیری این کسری‌ها بی‌تاثیر تلقی می‌شود.

محمدامین حق‌گو، کارشناس اقتصادی

دولت برای تحقق همزمان رونق تولید و کنترل تورم برنامه بدهد

کنترل تورم به دو دلیل اصلی به مهم‌ترین مساله اقتصاد ایران بدل شده است؛ دلیل نخست اینکه ارتباط مستقیمی بر معیشت و سفره مردم دارد و دلیل دوم نیز به کارخانه‌های تولیدی و صنعتی باز می‌گردد که در شرایط تورمی، کل زنجیره تولید به واسطه نوسانات قیمتی در تامین مواد اولیه و قیمت نهایی، دچار آسیب می‌شود.

حسن حیدری، کارشناس اقتصادی؛

۴ ریشه اصلی ناترازی بانک‌ها

مالکیت بانک‌ها، دخالت دولت در صنعت بانکی و معماری نظام حکمرانی شرکتی در بانک‌ها از ریشه‌های اصلی ناترازی بانک‌ها محسوب می‌شود.

گفت وگو

عضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفت‌وگو با «اقتصاد معاصر»؛

سازمان مالیاتی در شناسایی و اخذ مالیات خودروهای لوکس تعلل می‌کند

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه امکان ندارد مالکان خودروهای لوکس برای اخذ مالیات قابل شناسایی نباشند، گفت: نظرات کارشناسی در قیمت‌گذاری خودروهای لوکس مشخص است و اگر اخذ مالیات رخ نمی‌دهد از تعلل وزارت اقتصاد و سازمان مالیاتی است.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران و چین در گفت‌وگو با «اقتصاد معاصر»؛

بانک مرکزی بر محدوده معامله ارز در بازار توافقی نظارت کند

عضو هیات رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین ضمن تشریح مزیت‌های بازار ارز توافقی، بهبود روند بازگشت ارز حاصل از صادرات فعالان اقتصادی را به عنوان یکی از ویژگی‌های این بازار معرفی کرد.