۱۵:۰۷ ۱۴۰۳/۰۷/۲۲
«اقتصاد معاصر» گزارش می‌دهد؛

توقف شاخص بورس در ارتفاع ۲.۱ میلیون واحد

روند مثبت امروز شاخص بورس در میانه بازار، جای خود را به افت داد و در نهایت شاخص بورس به رشد هزار واحدی بسنده کرد تا استراحتی را در ارتفاع ۲.۱ میلیون واحد برای دومین روز معاملاتی هفته داشته باشد.
توقف شاخص بورس در ارتفاع ۲.۱ میلیون واحد
کد خبر:۵۰۴۸

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ شاخص‌ کل بورس دیروز و در اولین روز معاملاتی هفته جاری، به لطف کم‌رنگ شدن تنش‌های سیاسی منطقه و به‌ واسطه افزایش دامنه‌ نوسان بورس از یک به ۳ درصد، موفق شد با رشد ۱۴هزار واحدی، کانال ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد را برای چندمین بار پیاپی در چند هفته گذشته پس بگیرد. شاخص هم‌وزن نیز با رشد بسیار اندکی مواجه شد تا نشان دهد، روز گذشته کلیت بازار سرمایه روز متعادلی را سپری کرده است. ارزش معاملات خرد نیز، پس از مدت‌ها به بالای ۴ هزار و ۱۰۰ میلیارد‌ تومان رسید و تالار شیشه‌ای و سرمایه‌گذاران شاهد ورود اندک پول حقیقی به بازار سهام بودند.


این در شرایطی بود که امروز هم شاخص بورس با رشد بیش از ۶ هزار واحدی در ابتدای معاملات مواجه شد و نشان داد که میل به رشد شاخص وجود دارد. با این حال، این روند مثبت در میانه بازار، تغییر رویه داد و در نهایت شاخص بورس به رشد هزار واحدی بسنده کرد تا استراحتی را در ارتفاع ۲.۱ میلیون واحد برای دومین روز معاملاتی هفته داشته باشد.


جدای از این اصلاح و استراحت، هر چند ریسک‌های سیاسی منطقه کم‌رنگ شدند اما بازار سهام برای شتاب گرفتن نیازمند نقدینگی و حمایت‌های بیشتری است. این در شرایطی بوده که رفته رفته بحث کسری بودجه دولت که به صورت سنتی در نیمه دوم هر سال پررنگ‌تر می‌شود، بازار سرمایه را نیز به عنوان یکی از محل‌های اوراق‌فروشی و تامین این کسری بودجه تحت تاثیر قرار خواهد داد.


همچنین برخی معتقدند که پول حقیقی زمانی می‌تواند با اطمینان در بازی دادوستد‌های بورس اثرگذار باشد که نماگر اصلی بورس با صعود به کانال ۲.۲ میلیون واحد، اطمینان خاطر بیشتری را برای سرمایه‌گذاران رقم بزند؛ ضمن این که تصمیم سیاست‌گذار برای افزایش محدوده دامنه‌ نوسان نیز حرکت مثبتی بود که روز گذشته در تالار شیشه‌ای رقم خورد. از نظر رفتار معاملاتی هم فعالان بازار سرمایه با افزایش دامنه نوسان قیمت‌ها، برای خرید سهام در کف قیمتی انگیزه بالاتری خواهند داشت. 


افزون بر این، افزایش تدریجی نرخ دلار نیما نیز نظر سهامداران را کماکان با خود به همراه دارد و برخی معتقدند که این مولفه که به نزدیک شدن فاصله نرخ دلار آزاد و نیما می‌انجامد، می‌تواند با نزدیک شدن فاصله این دو نرخ، سود بهتری را برای زنجیره تولید به همراه داشته باشد و حجم صادرات رسمی شرکت‌ها نیز به طور قطع افزایش یابد. از همین‌رو بسیاری از مشکلات فعلی در حاشیه سود شرکت‌ها برطرف خواهد شد.


در هر حال با فروکش کردن تنش‌های منطقه، رفتار معامله‌گران در روزجاری نشان داد، بازار سرمایه برای رسیدن به مسیر رشد و صعود نیازمند مولفه‌هایی به جز از میان رفتن ریسک‌ها است. گفتنی است که امروز ۶۱ درصد نماد‌های بورسی و ۷۱ درصد نمادهای فرابورس منفی بودند و در پایان معاملات، ۲۰ درصد نماد‌های بورسی در صف فروش و ۱۳ درصد نماد‌های بورسی در صف خرید و ۳۸ درصد نماد‌های فرابورس در صف فروش و ۱۱۵ درصد نماد‌های فرابورسی در صف خرید قرار گرفتند.

ارسال نظرات