01/آذر/1403 | 14:52
اطلاعات صورت های مالی صندوق بازنشستگی کشوری افشا شد بلاتکلیفی بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی! وزیر کار: اقتصاد ایران جراحی نمی‌خواهد؛ نیازمند فیزیوتراپی است مبلغ متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی چقدر شد؟ تکلیف اجرای کالابرگ الکترونیک چه شد؟ افزایش ۵۰ درصدی حقوق برخی بازنشستگان درسال ۱۴۰۴ سخنان مهم درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان و وضعیت معلمان بازنشسته ادامه واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی +زمانبندی باید‌ها و نباید‌های اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی چرا کارگران مشاغل کاذب را به حقوق قانون کار ترجیح می‌دهند؟ آغاز دور جدید ثبت نام از بساط گستران تهران اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی+ مبلغ افزایش حقوق آغاز متناسب سازی و صدور فیش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی+ جزییات تاکید وزیر کار بر اصلاح طرح طبقه‌بندی مشاغل در معادن ذغال‌سنگ جزییات همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی+مبلغ افزایش حقوق
۰۹:۴۹ ۱۴۰۳/۰۷/۲۹
حمید حاج اسماعیلی، کارشناس بازار کار و کارگری

امنیت شغلی کارگران در گرو توسعه بازار کار است

استفاده از فرصت‌های شغلی جدید، مخصوصا در حوزه اقتصاد دیجیتال از طریق به کارگیری فناوری‌های جدید آی‌تی، فضای مجازی و پلتفرم‌های اینترنتی، از برنامه‌هایی بوده که علاوه بر توسعه بازار کار، باعث جذب بیشتر کارجویان و کاهش بیکاری خواهد شد.
امنیت شغلی کارگران در گرو توسعه بازار کار است
کد خبر:۵۵۰۹

اقتصاد معاصر-حمید حاج اسماعیلی، کارشناس بازار کار و کارگری: یکی از دغدغه‌ها اساسی و از مطالبات جدی کارگران طی سال‌های گذشته، امنیت شغلی است؛ موضوعی که سبب شده تا کارگران برای مدتی کوتاه و محدود در یک کارگاه اشتغال داشته باشند.

 

اشتغال موقت علاوه بر استرس و ناامیدی، آن‌ها را از امکان برنامه‌ریزی برای آینده و ارتقا شغلی محروم می‌سازد. در همین راستا در چند سال اخیر، هم دولت و هم مجلس سعی کردند تا بر مبنای درخواست عمومی کارگران از طریق اصلاح ماده ۷ قانون کار و با توجه به شرایط فعالیت کارگاه‌ها از طریق ثبت قرارداد‌های طولانی‌مدت، زمینه استمرار و اشتغال دائمی کارگران را در برخی از کارگاه‌های متوسط و بزرگ تضمین و فراهم کنند.

 

اگر چه هنوز این تصمیم در قالب لایحه در دولت گذشته تهیه شده و در ابتدای راه و فرایند تصویب است اما منتقدانی دارد که ادعا می‌کنند، این لایحه راهگشاه نیست، در اجرا نیز، با ابهامات و موانع مهمی روبه‌رو خواهد بود.


به نظر بنده اولویت این است که ابتدا علل ناامنی شغلی را شناسایی و آنها را برطرف کنیم. در مرحله دوم باید اقدامات موثری را در پیشگیری و جلوگیری از تکرار این عوامل انجام دهیم و در نهایت از طریق سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی صحیح و فنی، راهکار‌هایی جهت تقویت امنیت شغلی ارائه کنیم.


به زعم بنده مهم‌ترین علل عدم امنیت شغلی در کشور مواردی همچون عدم اجرای صحیح قانون کار و نبود تضمین لازم برای اجرای آن، ناکارآمدی و ضعف جدی مکانیزم‌های نظارتی و بازرسی از طرف وزارت کار، نرخ بالای بیکاری کشور، مخصوصا در رده جوانان، فارغ‌التحصیلان و زنان، حضور زیاد اتباع غیرقانونی و خارجی در بازار کار کشور، خلا وجود نهاد‌های کارگری مستقل و صنفی در کارگاه‌ها و صنوف کشور و ساختار ضعیف، دولتی و محدود اقتصاد و بازار کار کشور هستند.


با این حال قطعا با رفع مشکلات فوق شرایط مطلوب فراهم نخواهد شد، بلکه باید در صدد باشیم تا ظرفیت‌های اشتغال و بازارکار را در همه بخش‌های اقتصادی کشور افزایش و توسعه دهیم.


یکی از جدی‌ترین اقدامات برای افزایش ظرفیت‌های اشتغال و بازار کار، توسعه بخش خصوصی و واگذاری بیشتر اقتصاد از طرف دولت به بخش تعاونی‌ها و بخش خصوصی است. این اقدام مهم‌ترین و موثرترین راهکار امنیت شغلی به حساب می‌آید. همچنین کاهش نرخ بیکاری به تبع افزایش ظرفیت‌های اشتغال، عامل اساسی و مهمی در جهت توازن و تعدیل نیروی کار در بازار و ایجاد امنیت شغلی کارگران خواهد بود.


استفاده از فرصت‌های شغلی جدید، مخصوصا در حوزه اقتصاد دیجیتال از طریق به کارگیری فناوری‌های جدید آی‌تی، فضای مجازی و پلتفرم‌های اینترنتی، از دیگر برنامه‌هایی بوده که علاوه بر توسعه بازار کار، باعث جذب بیشتر کارجویان و کاهش بیکاری خواهد شد.

ارسال نظرات