۲۰:۱۶ ۱۴۰۳/۰۸/۰۹

هوشمندسازی یارانه نان ۷۵ هزار میلیارد تومان بار مالی دولت را کاهش داد

با اجرای طرح هوشمندسازی یارانه نان، گزارش‌ها حاکی از کاهش ۷۵ هزار میلیارد تومانی بار مالی دولت و بهبود فرآیند‌های تأمین نان در کشور است.
هوشمندسازی یارانه نان ۷۵ هزار میلیارد تومان بار مالی دولت را کاهش داد
کد خبر:۶۶۰۶

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ موضوع سامانه هوشمند نان با اظهارات با انتشار اظهارات یکی از مسؤولان سازمان برنامه و بودجه سر زبان‌ها افتاد. رضا باقری اصل، سرپرست مرکز تحول دیجیتال و فناوری اطلاعات سازمان برنامه و بودجه در رابطه با بررسی ارزش و کارآمدی سامانه‌های فناوری اطلاعات و دولتی با اشاره به سامانه هوشمند نان، گفت: سامانه‌ها وقتی ارزشمند هستند که بر پایه ارائه خدمات واقعی و حل مشکلات طراحی شده باشند. اگر سامانه‌ای ایجاد شود که مسئله‌ای را حل نکند، در واقع بی‌فایده است. برای مثال، سامانه «املاک و اسکان» نمونه بارزی از سامانه‌ای است که هیچ مسئله‌ای را حل نکرده است.


وی افزود: این سامانه به جای حل مشکلات اساسی، به جزئیاتی می‌پردازد که تأثیر عملی ندارد. نتیجه آن چیست؟ اینکه نانوا بداند ما چند نان ثبت کرده‌ایم. قبلاً می‌گفتند ما می‌دانیم هر ایرانی چقدر نان می‌خورد و از کجا می‌خرد. اما اکنون به جایی رسیده‌ایم که می‌دانیم هر نانوایی برای چه کسی چقدر نان ثبت می‌کند.


باقری اصل در ادامه گفت: تصور کنید صحنه‌ای را که شما پنج نان می‌گیرید اما در سیستم ثبت می‌شود ۱۰ یا ۲۰ نان یا وقتی یک نایلون می‌گیرید، در سیستم ۱۲ تا ثبت می‌شود. اینها را در نظر داشته باشید؛ تحویل داده می‌شوند و به ازای آن پول پرداخت می‌شود. آن نایلون‌ها به جای آرد محاسبه می‌شوند و به نانوا داده می‌شود.


سرپرست مرکز تحول دیجیتال و فناوری اطلاعات سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: سامانه‌ها زمانی سامان می‌آورند که منطق آنها بر اساس «تسهیل امور» و «کاهش هزینه‌ها» باشد. همچنین، ضوابط و مسائل مربوط به «امنیت اطلاعات» باید به درستی تنظیم شوند. اگر این اصول رعایت نشود، سامانه‌ها نه تنها مشکلی را حل نمی‌کنند، بلکه ممکن است مشکلات جدیدی نیز ایجاد کنند.


باقری اصل در پایان گفت: باید تمرکز را از جزئیات غیرضروری به حل مسائل کلان و اساسی منتقل کنیم. طراحی سامانه‌ها باید با درک عمیق از نیاز‌ها و با هدف بهبود واقعی فرآیند‌ها انجام شود. همچنین، باید از فناوری برای «کاهش پیچیدگی» و «افزایش شفافیت» استفاده کنیم، نه اینکه صرفاً داده‌های بی‌فایده را جمع‌آوری کنیم.

 

صرفه جویی ۷۵ هزار میلیارد تومانی با کارتخوان هوشمند نان

این اظهارات با واکنش محمدرسول نظافتی، مدیر اجرایی طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان مواجه شد. در پاسخ به اظهارات سرپرست مرکز تحول دیجیتال و فناوری اطلاعات سازمان برنامه و بودجه در کارآمد بودن اجرای هوشمند سازی یارانه آرد، در ایکس نوشت: با اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و جلوگیری از خروج آرد یارانه‌ای از زنجیره تولید نان، مصرف آرد یارانه‌ای در ۱۴۰۲ به سطح مصرف سال۹۸کاهش یافت (علیرغم افزایش جمعیت، افزایش اتباع، افزایش ۳ هزارواحدنانوایی). با این روند، تا پایان شهریور امسال ۷۵ هزار میلیارد تومان بار مالی کمتری به دولت تحمیل شد.

 
وی در پیامی دیگر نوشت: بارمالی مورداشاره مدیران سازمان برنامه نیز فارغ از عدم صحت عدد، تدبیر شهید رییسی و خارج از طرح بود تا افزایش هزینه تولید نان برای نانوایان جبران شده و نرخ نان برای مردم افزایش نیابد؛ که در صورت تعدیل قیمت نان متناسب با تورم، قابل حذف است. علیرغم تنش‌های جهانی در حوزه تامین و قیمت غلات (ناشی از جنگ اوکراین)، اما تدبیر به موقع دولت سیزدهم در اجرای طرح هوشمندسازی مانع بروز تنش در تامین نان و تثبیت قیمت نان برای مردم شد. در ۳۰ ماه اجرای طرح، سهم هزینه نان در سبد هزینه خانوار به نصف کاهش یافت. 

ارسال نظرات