افزایش تعرفه خدمات پرستاران باید واقعی باشد
به گزارش اقتصاد معاصر؛ احمد نجاتیان درباره بررسی وضعیت تعرفههای پرستاری سال آینده گفت: جلسه شورای عالی بیمه در هفته گذشته برگزار شده، این در حالی است که تعرفههای پرستاری مورد بررسی قرار نگرفته است. براساس قانون، تمام مصوبات حوزه پرستاری باید با پیشنهاد وزارت بهداشت و سازمان نظام پرستاری کشور انجام شود.
وی با بیان اینکه درخواستهای سازمان نظام پرستاری را در نامهای خطاب به وزیر بهداشت اعلام کردهایم، افزود: «افزایش تعداد بستههای خدمات پرستاری»، «افزایش ارزش نسبی خدمات برخی بخشها» و «افزایش ضریب ریالی تعرفه پرستاری به صورت واقعی» جزو خواستههای سازمان نظام پرستاری است. مطالبی درباره کلیات تعرفههای پرستاری سال آینده مبنی بر افزایش تعرفههای پرستاری برمبنای نرخ تورم در برخی رسانهها منتشر شده، در حالی که سازمان نظام پرستاری معتقد است ارزش ریالی خدمات پرستاری باید به صورت واقعی افزایش یابد.
رئیسکل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: اینطور مطرح شده که تعرفههای پرستاری سال آینده براساس نرخ تورم محاسبه شود، این در حالی است که متر و معیار محاسبه نرخ تورم مشخص نیست. همچنین به دلیل اینکه پایه پرداختیها در پرستاری بسیار پایین است، مبلغ بیشتری برای افزایش ضریب ریالی تعرفههای پرستاری درنظر گرفته شود.
نجاتیان با بیان اینکه در این زمینه، تنها برای شرکت در یک جلسه کارشناسی دعوت شدهایم، افزود: اگر مصوبه شورای عالی بیمه بدون نظر سازمان نظام پرستاری به دولت و سازمان برنامه و بودجه ارسال شود، مورد قبول سازمان نظام پرستاری قرار نمیگیرد. سازمان نظام پرستاری، عضو شورای عالی بیمه نیست اما طبق قانون باید در جلسه تعیین تکلیف تعرفههای پرستاری حضور داشته باشد تا از حقوق پرستاران دفاع کنیم. در انتظار دعوت شورای عالی بیمه برای حضور در جلسات هستیم اما تا به این لحظه چنین اتفاقی صورت نگرفته است.
وی با اشاره به بسته پیشنهادی سازمان نظام پرستاری درباره تعرفههای پرستاری تصریح کرد: کلیات بسته پیشنهادی تعرفههای پرستاری سازمان نظام پرستاری را در نامهای به وزارت بهداشت اعلام کردهایم.
همچنین جزییات بسته پیشنهادی را در جلسات کارشناسی که داشتهایم طرح کردهایم، اما به نظر میرسد که جزییات بسته پیشنهادی سازمان نظام پرستاری در شورای عالی بیمه مطرح نشده است.
رئیسکل سازمان نظام پرستاری در پاسخ به پرسشی درباره جزییات بسته پیشنهادی این سازمان، گفت: این بسته به صورت جامع تنظیم شده، یک کد ویژه برای پرستاران شاغل در ICU در نظر گرفتهایم.
ICU، یک بخش تخصصی است و پرستاران خدمات تخصصی ارائه میدهند. به طور مثال، ICU بخش «جراحی قلب باز» به این نحو است که ۲ پرستار باید به ازای هر بیمار در ۲۴ ساعت نخست پس از جراحی حضور داشته باشند و نسبت به ICU بخش جراحی متفاوت است.
وی بیان کرد: با توجه به تخصص پرستاران در نظر داریم که آن ها را به دستههای مختلف تقسیمبندی کنیم. خواهان گسترش گروهها نیستیم اما در مسیر تخصصیتر کردن این گروه شغلی گام برمیداریم. به طور مثال، یک کد ویژه بخش داخلی تعریف کردهایم؛ مثلا به دلیل تفاوت بخش داخلی کودکان با سایر بخشها، باید ضریب تعدیلی برای آن در نظر گرفت که تناسب میان بخشهای مختلف حفظ شود. /ایسنا