خاموشی در زمستان با این دستفرمان وزارت نفت نزدیک است
به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ یافتههای مرکز پژوهشهای مجلس نشان میدهد که ناترازی گاز و بنزین در اوج مصرف به ترتیب ۲۸۰ میلیون متر مکعب و ۱۵ میلیون لیتر در روز است. از سوی دیگر، مسعود پزشکیان نیز بارها از برنامه دولت برای واردات بنزین به ارزش ۱۳۰ هزار میلیارد تومان سخن گفته است.
در این میان، وضعیت گازوئیل نیروگاهی نیز مناسب نیست. مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل توانیر، اعلام کرده که میزان گازوئیل تحویلی به نیروگاهها نسبت به سال گذشته حدود ۳۰ درصد کاهش یافته و در حال حاضر تنها ۴۰ درصد از مخازن سوخت نیروگاهها پر است. این در حالی است که نیروگاههای کشور به طور کلی ۸۰ درصد از سوخت گاز، ۱۴ درصد از گازوئیل و ۶ درصد از مازوت استفاده میکنند. با سرد شدن هوا و افزایش مصرف در بخش خانگی، پیشبینی میشود که مصرف مازوت نیز افزایش یابد.
با وجود این بحرانها، وزیر نفت به جای ارائه راهکارهای عملی، بیشتر به فعالیتهای نمایشی و ارسال پیامهای تبریک و تسلیت مشغول است به طوری که حتی از سفر خود به مناطق عملیاتی نفتی، دستاورد میسازد هرچند وی هر از چندگاهی به معایب ناترازی اشاره میکند اما بدون ارائه برنامه مشخص از موضوع عبور میکند.
همچنین، پالایش و پخش با مدیریت کم تجربه خود در رساندن گازوئیل به نیروگاهها ناکارآمد بوده است. آمارها نشان میدهد که تا تاریخ ۵ آبان، ذخیره نیروگاهها تنها ۴۱.۲ درصد بوده، در حالی که در مدت مشابه سال قبل این میزان ۷۷ درصد و میزان گاز تحویلی به نیروگاهها ۵.۷ درصد کمتر از سال گذشته بوده است.
این سؤالات مطرح است که چرا معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش، آقای عظیمی فر برای تأمین سوخت جایگزین نیروگاهها اقدامی نمیکند و با توجه به اینکه میزان مصرف گازوئیل یکسان بوده اما چرا گازوئیل به نیروگاهها نمیرسد و آیا با این رویه باید انتظار بحران خاموشی در زمستان را داشت؟