بازار سرمایه روی موج نوسان منفی
به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ یک روز بد دیگر در بازار سرمایه رقم خورد. این تعبیری است که میتوان از معاملات دیروز بورس و فرابورس داشت؛ بازاری که در بهبوهه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری امسال و با روی کار آمدن دولت چهاردهم مورد توجه بود اما به دلیل ریسکهای گوناگون، رویای وضعیت مطلوب بازار، فعلا به کابوس سهامداران و سرمایهگذاران مبدل شده است.
رشد ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس در ساعات ابتدایی معاملات روز شنبه و به دنبال آن، فشار فروش و عرضه و همچنین نزول نماگر بازار به رشد ۵ هزار واحدی، این پالس را به سهامداران میداد که معاملات روز یکشنبه با فشار فروش و عرضهها آغاز شود که این اتفاق هم افتاد و در نهایت روز گذشته با افت ۲۸ هزار واحدی و کاهش ۱.۳۸ درصدی، شاخص بورس تا ارتفاع ۲میلیون و ۳۲هزار واحدی عقبنشینی کرد.
شاخصکل هموزن نیز افت ۰.۹۱درصدی را به ثبت رساند و تا سطح ۶۶۴ هزار و ۳۸۲ واحد عقب نشست.
همچنین آمارها نشان میدهد، در یک روز بد دیگر برای بازار سرمایه، دیروز ۴۷۰ میلیارد تومان سرمایه از بازار سهام خارج شد که این بیشترین میزان خروج پول از یک ماه پیش محسوب میشود. این در شرایطی بوده که خروج پول در چهار روز معاملاتی اخیر از تالار شیشهای به حدود ۷۲۸ میلیارد تومان رسیده است؛ نقدینگیای که فعلا ترجیح میدهد به دلیل تردیدها و نامشخص بودن شرایط سیاسی و نظامی منطقه و چشماندازهای سیاسی در بازار سرمایه حضور نداشته باشد.
نگرانی سرمایهگذاران و گرایش آنها به سمت خروج از بازار سرمایه در حالی این روزها رقم میخورد که روز گذشته، بیش از ۹۴ درصد نمادها در بورس و فرابورس منفی بودند و حجم و ارزش معاملات هم کاهش قابل توجهی را رقم زد که بدون شک بخشی از این ناخوشاحوالی در بازار سرمایه این روزها به دلیل افزایش تنشهای ژئوپلیتیک منطقه است.
خبرهای ضد و نقیض در خصوص افزایش تنشهای سیاسی و نظامی منطقه در حالی در تالار شیشهای بیش از پیش مورد توجه قرار میگیرد که در چنین شرایطی، برخی سرمایهگذاران ترجیح میدهند که فعلا از بازار پرریسک بورس خارج شوند و در برخی موارد داراییهای خود را به گزینههای امنتری از جمله طلا یا ارز بسپارند.
نتیجه تداوم خروج سرمایه از تالار شیشهای هم کاهش ارزش معاملات و افت شاخصها و در نهایت افزایش بیاعتمادی میان سرمایهگذاران را رقم میزند.
این درحالی بوده که امروز هم با وجود حمایتهای صورت گرفته از بازار سرمایه، شاخص بورس ۱۴ هزار واحد دیگر از ارتفاع خود کاست و شاخص کل هموزن نیز افت کرد و در فرابورس هم آیفکس (شاخص کل) ۱۳۳ واحد کاهش یافت. ۴۸۷ نماد نعاملاتی در بورس و فرابورس منفی بودند و ۲۰۸ نماد هم با صف فروش به کار خود پایان دادند.
نکته قابل توجه در خصوص بازار امروز، جمع شدن بخشی از جو منفی در لحظات پایانی بازار بود که این مولفه میتواند برای شروع معاملات فردا مد نظر سهامداران قرار گیرد.
در مجموع با توجه به افزایش تنشهای منطقه، دستکم در سطح خبرها به نظر میرسد تا پایان هفته بازار سرمایه با نوسان منفی همراه باشد؛ نوسانی که امروز هم در تالار شیشهای ادامه داشت و حالا تلاشها بر این خواهد بود تا شاخص بورس در ارتفاع ۲ میلیون واحد حفظ شود.