یک کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با «اقتصاد معاصر»؛

آمریکا گزینه‌ جدیدی برای تحریم اقتصاد ایران ندارد

به گفته یک کارشناس اقتصادی با توجه به سبقه فشار حداکثری در دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ، امروز آمریکا دیگر ظرفیت تحریمی خاصی برای تحت‌الشعاع قراردادن اقتصاد ایران ندارد، البته تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران، در زمان بایدن هم تغییراتی در مقایسه با ترامپ نداشت و تحریم‌های اعمال شده در زمان ترامپ، عینا توسط بایدن اجرا شد.
آمریکا گزینه‌ جدیدی برای تحریم اقتصاد ایران ندارد
کد خبر:۷۲۲۴

حسن حسن خانی، کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با اقتصاد معاصر درباره بازگشت ترامپ به کاخ سفید و نقد و بررسی تاثیر آن بر اقتصاد ایران اظهار کرد: ترامپ در دوره نخست ریاست جمهوری خود، همه ظرفیت تحریمی آمریکا را بر علیه ایران فعال کرد، به گونه‌ای که به طور متوسط، هر سه روز یک تحریم اقتصادی را علیه ایران اعمال کرده بود. آمار‌ها نشان از آن دارد که در آن برهه زمانی، تعداد تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران با رشد ۲.۵ برابری از ۷۰۰ به بیش از یک هزار و ۶۰۰ تحریم اقتصادی رسید. 

این کارشناس اقتصادی در پاسخ به این سوال که آیا ترامپ می‌تواند مجددا فشار‌حداکثری را بر روی اقتصاد ایران پیاده کند یا خیر؟ گفت: با توجه به نکته مذکور، تحقق چنین مساله‌ای نیاز به ظرفیت دوچندان دارد. به بیان ساده‌تر باید موردی باشد که ترامپ بتواند بر علیه آن تحریم جدیدی اعمال کند در حالی که پیش از این همه تحریم‌ها اعمال شده و چیزی نمانده که تحریم کند.

وی تصریح کرد: با توجه به سبقه فشار حداکثری در دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ، الان ظرفیت تحریمی خاصی برای تحت‌الشعاع قرار دادن اقتصاد ایران وجود ندارد. مضاف بر این موضوع، تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران، در زمان بایدن هم تغییرات چندان زیادی در مقایسه با ترامپ نداشته است. در طول سال‌های اخیر تحریم‌های اعمال شده در زمان ترامپ، عینا توسط بایدن اجرا شده است. 

سفته‌بازان و طرفداران غرب دو محور اصلی ترامپ‌هراسی در اقتصاد ایران 

حسن‌خانی درباره اقدام برخی رسانه‌ها در راستای ترامپ‌هراسی در فضای اقتصادی کشور گفت: متاسفانه در داخل کشور جریاناتی وجود دارد که خواسته یا ناخواسته به دنبال تحقق این موضوع هستند. این افراد دسته‌های مختلفی را شامل می‌شوند، برخی از این افراد در حقیقت عضو جریان‌های خارجی یا کشور‌های متخاصمی هستند که در راستای منافع آن کشور‌ها، از جمله ایالات متحده آمریکا موج ترامپ‌هراسی را در فضای اقتصادی کشور تشدید می‌کنند، مضاف بر گروه مذکور، هستند افرادی که نسبت به شرایط اقتصادی کشور دغدغه‌مند هستند اما به دلیل ناآگاهی از تاثیر بازگشت ترامپ بر فضای اقتصادی کشور، اخبار منفی و ناامیدکننده را مخابره می‌کنند. 

حسن‌خانی همچنین برخی ذی‌نفعان اقتصادی را به عنوان سومین گروه گسترش‌دهنده ترامپ‌هراسی برشمرد و تصریح کرد: این افراد به دلیل منافع اقتصادی خود، با دامن زدن به مساله ترامپ‌هراسی از تلاطمات بازار ارز و همچنین سفته‌بازی در سایر بازارها سود خود را کسب می‌کنند. برخی از فعالان بازار‌های غیرمولدی همچون طلا، ملک، خودرو و ارز در زمره این افراد قرار می‌گیرند.

ارسال نظرات