16/آبان/1403 | 21:17
قیمت برق متناسب با الگوی مصرف پلکانی افزایش می‌یابد افزایش ۱۷ درصدی مصرف برق صنایع انرژی بر در سال ۱۴۰۳ معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزارت نفت منصوب شد کاهش ناترازی گاز همزمان با اجرای ۵۰ درصد از قوانین بهینه‌سازی انرژی صنعت برق محدودیتی برای تامین برق مردم در زمستان ندارد ۲۵ هزار مگاوات از برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی آغاز شد ضرورت شتاب‌بخشی به توسعه میدان‌های مشترک وزیر نیرو: بدمصرفی، عامل ناترازی در کشور است مجازات سنگین در انتظار استفاده‌کنندگان غیرمجاز برق برای استخراج رمزارز وزیر نفت: برای جبران کاهش ۴۵ درصدی ذخایر نیروگاه ها برنامه داریم مشکل عدم واردات گاز از ترکمنستان چیست؟ خوش‌بینی دبیرکل اوپک به وضع تقاضای جهانی نفت ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر ایران به ۱۲۳۱ مگاوات رسید تصویب طرح ضربتی افزایش تولید نفت در شورای اقتصاد افزایش مصرف گاز به اندازه سه فاز پارس جنوبی سوخت جایگزین معضل نیروگاه ها؛ مازوت هزینه تعمیرات را بالا می برد قاچاق سوخت از پالایشگاه غیر ممکن است
۱۸:۳۶ ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
ذخائر سوخت نیروگاه‌ها به ۱۲۰۰ میلیون متر مکعب رسید

زنگ خطر قطع برق در زمستان

بررسی‌ها نشان می‌دهد وضعیت ذخائر نیروگاه‌های کشور مطلوب نیست و اگر همین رویه ادامه داشته باشد در زمستان شاهد خاموشی واحدهای مسکونی یا حداقل قطع برق صنایع خواهیم بود.
زنگ خطر قطع برق در زمستان
کد خبر:۷۲۵۰

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر، طبق آمارهای موجود، تا ۶ آبان سال‌جاری، ذخائر سوخت نیروگاه‌ها تنها ۱۲۰۰ میلیون مترمکعب بوده و در دو هفته اخیر، ۳۵۰ میلیون مترمکعب از این ذخایر تخلیه شده است. نکته قابل توجه این است که اگر ذخایر به کمتر از ۱۰۰۰ میلیون مترمکعب برسد، شرایط فوق‌العاده‌ای بر شبکه برق کشور حاکم خواهد شد و این امر منجر به خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده در بخش‌های صنعتی، کشاورزی، عمومی-اداری، تجاری و خانگی خواهد شد.

بر این اساس، نارسایی در تأمین سوخت نیروگاه‌ها از زمان آغاز به کار دولت چهاردهم آغاز شده است و از شهریورماه، شاهد کاهش ذخایر بودیم و تا نیمه اول آبان، روزانه ۲۰ میلیون لیتر از ذخایر راهبردی گازوئیل کشور کاهش یافته است.

زنگ خطر خاموشی در زمستان

در ماه‌های اخیر، تأمین گاز برای نیروگاه‌ها به شدت کاهش یافته و این امر منجر به افزایش وابستگی به سوخت مایع به عنوان جایگزین شده است. بر اساس آمار، در ۱۵ روز گذشته، میزان گاز مصرفی واحدهای نیروگاهی به طور میانگین ۳۰ درصد کاهش یافته و از ۲۱۹ میلیون مترمکعب در روز به ۱۴۴ میلیون مترمکعب در روز رسیده است. این کاهش در تأمین گاز به سرعت منجر به کاهش ذخایر سوخت مایع در نیروگاه‌ها شده است.

کاهش دسترسی به گاز، نیاز به سوخت مایع را در نیروگاه‌ها افزایش داده و این موضوع باعث تخلیه سریع‌تر ذخایر سوخت مایع شده است. کارشناسان هشدار می‌دهند که اگر تأمین گاز به حالت عادی برنگردد، کشور ممکن است با بحران جدی در تأمین برق و انرژی مواجه شود.

ارسال نظرات