۱۱/تير/۱۴۰۴ | ۰۳:۱۷
اتحادیه اروپا در برابر تعرفه‌های آمریکا نرم شد پیش‌بینی بانک آمریکایی درباره قیمت طلا در سه ماهه سوم سال کانادا در برابر آمریکا کوتاه آمد خسارت ۳ میلیارد دلاری جنگ با ایران؛ سنگین‌ترین ضربه اقتصادی به اسرائیل تعرفه‌های آمریکا بخش خودروی انگلیس را فلج کرد اذعان خزانه‌داری آمریکا به دروغ ترامپ درباره خرید نفت ایران توسط چین فاکتور سنگین جنگ: اسرائیل در ۱۰ روز بیش از ۷ میلیارد دلار خرج کرد مجارستان خواستار لغو ممنوعیت واردات انرژی از روسیه شد اقتصاد شکننده رژیم صهیونیستی توان ادامه جنگ نداشت وزیر انرژی اسرائیل: حملات ایران باعث قطع برق هزاران نفر شد افزایش دوباره قیمت نفت خام در پی حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران واردات نفت و گاز مجارستان از روسیه ادامه می‌یابد یونان: بسته شدن تنگه هرمز تأثیر به شدت منفی روی اقتصاد جهانی می‌گذارد قیمت سوخت هواپیما در اروپا رکورد زد ترامپ: رئیس بعدی فدرال رزرو را به‌زودی اعلام می‌کنم

آنکتاد: ایران و امارات بیشترین میزان تاب‌آوری را در برابر نوسان صادرات نفت دارند

آنکتاد در گزارشی اعلام کرد که ایران و امارات بیشترین میزان تاب آوری را در برابر نوسان صادرات نفت نسبت به سایر اعضای اوپک دارند.
آنکتاد: ایران و امارات بیشترین میزان تاب‌آوری را در برابر نوسان صادرات نفت دارند
کد خبر:۷۲۷۷

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل در گزارشی به بررسی میزان تاب‌آوری ۳۵ کشور نفتی جهان در برابر کاهش صادرات نفت و گاز پرداخته است. 

در این گزارش، کشورهای در حال توسعه‌ای که صادرات انرژی آنها بیش از ۳۰ درصد کل صادراتشان را شامل می‌شود، مورد بررسی قرار گرفته‌اند. 

آمار آنکتاد نشان می‌دهد که ایران وضعیت مناسبی از این نظر در مقایسه با سایر کشورها دارد. در میان اعضای اوپک، فقط امارات تاب‌آوری بیشتری نسبت به ایران در برابر نوسان صادرات انرژی دارد. امارات ۴۹.۲ درصد از کل درآمد صادراتی خود را از محل فروش نفت تامین می‌کند. 

این در حالی بوده که سهم درآمد نفتی از کل صادرات ایران، ۵۰.۹ درصد محاسبه شده است. این گزارش که بر پایه آمار سال ۲۰۲۲ تهیه شده، کل درآمد نفتی ایران در سال ۲۰۲۲ را ۳۶.۷ میلیارد دلار و کل صادرات ایران در این سال را ۷۲.۱ میلیارد دلار محاسبه کرد. 

 

تاب‌آوری ایران و امارات در برابر نوسان صادرات نفت   

ایران در میان ۳۵ کشوری که در این گزارش مورد مطالعه قرار گرفته‌اند، در رتبه ۲۵ از نظر میزان آسیب‌پذیری در برابر نوسان صادرات انرژی قرار گرفته است. به عبارت دیگر، ۲۴ کشور تاب‌آوری کمتری نسبت به ایران از این نظر دارند که همه اعضای اوپک به غیر از امارات نیز در این بین قرار دارند. 

عراق آسیب‌پذیرترین کشور نفتی در برابر نوسان صادرات انرژی محسوب می‌شود، به طوری که ۹۶.۵ درصد از کل صادرات این کشور را نفت در برمی گیرد. 

پس از عراق، کشور الجزایر در رتبه دوم و آنگولا در رتبه سوم از این نظر قرار گرفته‌اند. ۹۴.۹ درصد ازکل صادرات الجزایر شامل صادرات انرژی است. این رقم برای آنگولا ۹۳.۷ درصد محاسبه شده و لیبی با ۹۳.۶ درصد و نیجریه با ۹۱.۱ درصد در رتبه‌های چهارم و پنجم از این نظر قرار گرفته‌اند. 

بر این اساس، ۵ رتبه نخست آسیب‌پذیرترین کشورهای جهان در برابر نوسان صادرات انرژی مربوط به اعضای اوپک است. قطر در رتبه ۱۰ جهان قرار گرفته و ۸۳.۴ درصد از کل صادرات این کشور مربوط به صادرات نفت و گاز بود. 

عربستان نیز در رتبه ۱۳ جهان قرار گرفته و ۷۵ درصد صادرات این کشور، نفتی است. این رقم برای عمان ۵۶.۱ درصد، کویت ۵۱ درصد و مصر ۳۲.۴ درصد اعلام شد.