۱۷:۲۵ ۱۴۰۳/۰۸/۱۷

پیش بینی ریزش قیمت کالاهای اساسی و نهاده‌های دامی

سرپرست دفتر آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت گفت: با تصویب موافقتنامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، ۸۷ درصد تعرفه‌ها صفر می‌شود و قیمت کالاهای مورد نیاز از جمله کالاهای اساسی، نهاده‌های دامی و ذرت در بازار ریزش می‌کند.
پیش بینی ریزش قیمت کالاهای اساسی و نهاده‌های دامی
کد خبر:۷۳۵۲

به گزارش اقتصاد معاصر؛ اکبر گداری سرپرست دفتر آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت با تاکید بر تدوین استراتژی و راهبرد برای ورود به بازار اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا، بر پتانسیل ایران در حوزه صادرات آبزیان و فرآورده‌های پروتئینی اشاره کرد، و در پاسخ به این پرسش که پیوستن ایران به پیمان‌های اقتصادی، چون اوراسیا، شانگهای و بریکس تا چه میزان در رشد تجارت خارجی و توسعه صادرات ایران به این کشور‌ها تاثیر می‌گذارد؟ گفت: تجارت با تعرفه ترجیحی ایران و اوراسیا در سال ۱۳۹۸ به امضا رسید و از آن تاریخ در ایران حدود ۳۰۰ قلم و کشور‌های اوراسیا حدود ۵۰۹ قلم کالا را مشمول تعرفه ترجیحی کردند.

۸۷ درصد تعرفه‌ها در تجارت با کشور‌های عضو اتحادیه اروسیا صفر می‌شود

وی با اشاره به رشد تجارت در اقلامی که تعرفه ترجیحی در آنها لحاظ شد، گفت: انتظار می‌رود با تصویب موافقتنامه تجارت آزاد بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ایران ۸۷ درصد تعرفه‌ها به صفر برسد.

صادرات به روسیه ۶۰ درصد افزایش یافت

سرپرست دفتر آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت ادامه داد:بدون تردید در این شرایط تجارت با این کشور‌ها رشد قابل ملاحظه‌ای خواهد کرد؛ به عنوان مثال صادرات ایران به روسیه در دو سال گذشته افزایش ۶۰ درصدی داشت.

این مقام مسئول ادامه داد: مراد از تجارت صرفا صادرات کالا‌های ما به کشور‌های عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیست؛ تجارت روی دیگری هم دارد و آن واردات از این کشورهاست. به نظر می‌رسد رشد تجارت از دو جنبه دارای اهمیت باشد.

قیمت نهاده‌های دامی در بازار ریزش می‌کند

وی تصریح کرد: نخست، کالا‌های ایرانی با سهولت بیشتری راه خود را در بازار‌ها اوراسیا پیدا می‌کنند و دوم کالا‌های مورد نیاز ایران از جمله کالا‌های اساسی، نهاده‌های دامی و ذرت با قیمت پایین‌تر وارد کشور می‌شود که به تبع آن قیمت کالا‌ها در داخل ریزش می‌کند.

وی با تاکید بر تدوین استراتژی و راهبرد برای ورود به بازار کشور‌های عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا، گفت: کالا‌ها با منشا گیاهی و جانوری برای ورود به بازار اوراسیا نیازمند اخذ یکسری از استاندارد‌ها هستند؛ در داخل کشور تولیدکنندگان با توانمندی بالا وجود دارند، اما برای دریافت گواهینامه‌های استاندارد با مشکل مواجه هستند.

بسیاری از تولیدکنندگان ایرانی فرآیند پاس کردن استاندارد‌ها را پیچیده و دشوار می‌دانند، اما این باور به واقعیت نزدیک نیست و می‌توان با استمرار به مهم دست پیدا کنند.

پتانسیل ایران در صادرات آبزیان به اروسیا

این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: ظرفیت ایران در حوزه آبزیان، کنسرو تن ماهی و فرآورده‌های پروتئینی زیاد است اگر استاندارد‌ها در این زمینه پاس شود به نظر می‌رسد قابلیت دوچندانی به حوزه تجارت ایران با این کشور‌های ببخشد./تسنیم

ارسال نظرات