۱۷:۰۰ ۱۴۰۳/۰۸/۲۵

ملاقات ماسک و سفیر ایران در نیویورک

توجه به این نکته ضروری است که این میلیاردر آمریکایی مطرح‌ترین حامی ترامپ در کمپین انتخاباتی او بود. پس از پیروزی و مشخص شدن نتیجه انتخابات نیز این زمزمه‌ها شنیده می‌شد که او در دولت دوم ترامپ حضور خواهد داشت. این ملاقات می‌تواند با خبر و تائید یا بدون اطلاع تهران رخ داده باشد.
ملاقات ماسک و سفیر ایران در نیویورک
کد خبر:۸۰۳۷

به گزارش اقتصاد معاصر؛ خبر کوتاه بود و قابل تامل: ایلان ماسک با سفیر ایران در سازمان ملل متحد دیدار کرد. این خبر را نیویورک تایمز منتشر کرد و به سرعت مورد توجه رسانه‌های داخلی و خارجی قرار گرفت. چرا که ایلان ماسک به غیر از شناخته‌شده بودن برای تسلا، ایکس، استارلینک و ثروتمندترین انسان جهان، بزرگ‌ترین پشتیبان ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و یکی از وزرای او در دولت پیش رو خواهد بود. بر اساس گزارش گاردین این ملاقات روز دوشنبه یعنی یک روز پیش از این که ماسک به عنوان وزیر کارآیی دولت ترامپ معرفی شود، انجام شده است. این ملاقات در یک محل محرمانه انجام شده و یک ساعت طول کشیده است و بر اساس همین گزارش‌ها، امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در نیویورک در آن حضور داشته است. 

تهران اطلاع داشت؟

آن طور که دو مقام ایرانی به نیویورک تایمز خبر دادند، موضوع ملاقات مربوط به کاهش تنش میان ایران و آمریکا بوده است. درخواست ملاقات از سوی ماسک مطرح شده و مورد قبول دیپلمات ایرانی قرار گرفته است. هرچند بر اساس گزارش نیویورک تایمز، ملاقات پیش از معرفی رسمی ماسک توسط ترامپ صورت گرفته، اما توجه به این نکته ضروری است که این میلیاردر آمریکایی مطرح‌ترین حامی ترامپ در کمپین انتخاباتی او بود. پس از پیروزی و مشخص شدن نتیجه انتخابات نیز این زمزمه‌ها شنیده می‌شد که او در دولت دوم ترامپ حضور خواهد داشت. 

این ملاقات می‌تواند با خبر و تائید یا بدون اطلاع تهران رخ داده باشد. دلیل این ادعا چیست؟ محمدجواد ظریف سفیر و نماینده دائم پیشین ایران در سازمان ملل متحد در بخشی از کتاب «آقای سفیر» درباره ملاقات‌ها می‌گوید:

«کار روزمره من شامل بحث‌های سیاسی‌تر سازمان ملل متحد می‌شد که در آن دوره (ابتدای دهه هشتاد) شامل بحث حمله نظامی به عراق بود. همچنین در حوزه آمریکا نیز فعال بود. با سناتورها، نماینده‌های مجلس آمریکا و افراد ذی‌نفوذ در موسسات مطالعاتی ملاقات می‌کردم. مجوز از تهران بود، اما دستور نبود. نمایندگی دائم از زمان آقا دکتر [کمال]خرازی این مجوز را گرفت که بعد از او نیز تمام نماینده‌های دائم داشتند. اتفاق عجیبی نبود که با افراد خارج از دولت آمریکا ملاقات کنیم. در آنجا بعضی مسائل وجود دارد که می‌توانید بر اساس تشخیص خودتان عمل کنید.» (آقای سفیر، ۲۱۲ و ۲۱۳)

شرایط امروز ایران و آمریکا پیچیده‌تر است و با توجه به این که حساسیت زیادی روی دولت ترامپ وجود دارد، می‌توانیم این احتمال که تهران از این ملاقات باخبر بوده و مجوز آن به سفیر داده شده است را بیشتر بدانیم. چرا که بر اساس گفته‌های منابع آگاه داخلی، مقامات ذی‌صلاح در تهران مشغول رصد تحرکات آمریکایی‌ها هستند تا راهبرد مناسب برای برخورد با دولت ترامپ را مد نظر قرار دهند. به همین دلیل می‌توان گفت که احتمال ملاقات با تائید تهران بیشتر از انجام آن و سپس خبردار شدن تهران است.

برچسب‌ها:
ایلان ماسک
ارسال نظرات