مهاجرت حسابهای پرطرفدار از شبکه اجتماعی ایلان ماسک
به گزارش اقتصاد معاصر؛ جیمی لی کرتیس، بازیگر سرشناس هالیوود، دان لمن، روزنامهنگار آمریکایی، گاردین، روزنامه پرطرفدار بریتانیایی و جشنواره فیلم بینالمللی برلین از جمله حسابهایی هستند که با وجود دنبالکنندگان زیاد تصمیم به ترک ایکس گرفتهاند.
منتقدان شبکه ایکس بر این باور هستند که الگوریتمهای این شبکه اجتماعی به «اخبار جعلی» دامن میزند و رابطه ایلان ماسک، صاحب ایکس با دونالد ترامپ نیز در جهتدهی به کاربران این شبکه اجتماعی موثر است.
روزنامه گاردین به تنهایی حدود ۲۷ میلیون دنبالکننده در شبکه اجتماعی ایکس داشت. این رسانه بریتانیایی همچنین کنترل دهها حساب مرتبط با خود را در ایکس در اختیار داشت. گاردین دلیل تصمیم خود را ارتباط ایکس با «تئوریهای توطئه راست افراطی» و «نژادپرستی» عنوان کرده است.
در آخرین مورد، روزنامه «لاوانگواردیا» نیز که یکی از معتبرترین رسانهها و روزنامههای اسپانیاست روز پنجشنبه اعلام کرد که شبکه اجتماعی ایکس را ترک میکند.
«لاوانگواردیا» میگوید ترجیح میدهد مشترکان خود را از دست بدهد تا این که از پلتفرم ایکس استفاده کند و مطالبش را در «یک شبکه اطلاعات جعلی» منتشر کند.
بسیاری از کاربران شبکه ایکس پس از تسلط یافتن ایلان ماسک بر این شبکه و تغییر نام آن تصمیم به مهاجرت به شبکهای مشابه به نام «بلو اسکای» گرفته بودند. این روزها بار دیگر موج خروج از ایکس و ثبتنام در «بلو اسکای» رونق یافته است.
ایلان ماسک از جمله چهرههای فعال و تاثیرگذار در کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان آمریکا بود. رئیسجمهوری منتخب آمریکا او را به عنوان «وزیر بهینهسازی دولت» در کابینه خود برگزیده است.
ثروتمندترین مرد جهان در سال ۲۰۲۲ شرکت توئیتر را خرید و به تدریج در این شبکه اجتماعی تغییرات گستردهای را سازمان داد.
تخمین زده میشود که شمار حسابهای فعال در شبکه ایکس طی دو سال گذشته ۲۷ درصد کاهش یافته است.
از سوی دیگر برخی از سیاستمداران ایتالیا از جمله رئیسجمهوری این کشور از ایلان ماسک به خطر «دخالتهایش» در سیاست داخلی ایتالیا انتقاد کردند. ایلان ماسک از قضات ایتالیایی به دلیل رایشان علیه برنامه اعزام پناهجویان به آلبانی انتقاد کرده بود.
او رابطه خوبی با جورجا ملونی، نخستوزیر ایتالیا با گرایش راست افراطی دارد. ایلان ماسک در مورد قضاتی که رای مخالف علیه برنامه دولت ایتالیا داده بودند گفته بود: «این قضات باید بروند.»