۱۲/تير/۱۴۰۴ | ۰۴:۴۷
بخشنامه کالا‌های اساسی معاف از مالیات علی الحساب ابلاغ شد رشد ۱۴ درصدی عرضه گوشت قرمز در اردیبهشت ۱۴۰۴ شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن در اردیبهشت ۱۴۰۴ اعلام شد جدول واریز یارانه و کالابرگ برای دهک‌های اول تا نهم در تیر ۱۴۰۴ جزئیات اقدامات سازمان برنامه و بودجه در جنگ ۱۲ روزه کدام خوراکیها در خرداد ماه گران شد؟ شرط مالیات صفر اعلام شد شرایط و نحوه بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرایم مالیات بر ارزش افزوده ارسال ۲۶۶ پرونده با بیش از ۹۰۰ همت پولشویی به قوه قضاییه مصوبه مالیات بر ارزش‌افزوده یک درصدی روغن در انتظار ابلاغ بسته حمایتی از اصناف و صنایع بزرگ تدوین شد ثبت بیشترین تورم ماهانه در خراسان جنوبی؛ بوشهر کم‌تورم‌ترین استان شد خبر جدید درباره نقل و انتقالات استقلال احتمال برقراری اظهارنامه پیش فرض برای مالیات عملکرد ۱۴۰۳ تمدید مواعد مالیاتی در راستای مساعدت و همکاری با مودیان مالیاتی است زمان دقیق واریز مرحله سوم کالابرگ الکترونیک اعلام شد
۱۲:۱۵ ۱۴۰۳/۰۶/۰۳
«اقتصاد معاصر» گزارش می‌دهد؛

رد پای ارز ترجیحی در شاخص تورم/ تورم سفره پایین‌تر از تورم کل

گزارش جدید مرکز آمار نشان می‌دهد تورم خوراکی‌ها در مرداد همچون ماه‌های گذشته کمتر از تورم غیرخوراکی‌ها بوده و روند نزولی آن تداوم دارد.
رد پای ارز ترجیحی در شاخص تورم/ تورم سفره پایین‌تر از تورم کل
کد خبر:۹۳۷

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ سیاست تخصیص ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی در دی ماه سال ۱۴۰۱ اجرایی شد. هدف از این سیاست، مصون نگه داشتن معیشت مردم از نوسانات ارزی بود. طبق این سیاست، تعداد محدودی از مهمترین کالا‌های اساسی مرتبط با معیشت مردم مشمول دریافت ارز ۲۸۵۰۰ تومانی شد که به جز اقلام دارویی، سایر اقلام مشمول این سیاست همگی غذایی بودند.

 

رد پای ارز ترجیحی در شاخص تورم/ تورم سفره پایین‌تر از تورم کل

گزارش تورم مرداد مرکز آمار نشان می‌دهد تورم سالانه و نقطه به نقطه خوراکی‌ها در مرداد به ترتیب معادل ۳۰.۲ و ۲۴.۴ درصد بوده در حالی که این شاخص‌ها برای اقلام غیرخوراکی به ترتیب ۳۷.۳ و ۳۵.۵ درصد بوده است. طی یک سال اخیر هم کاهش تورم اقلام خوراکی به مراتب بیشتر از غیرخوراکی‌ها بوده است. البته یک علت مهم کاهش شدید تورم خوراکی‌ها طی یک سال اخیر، تخلیه اثر تورمی ناشی از حذف ارز ترجیحی است. اما علت دیگر افت تورم خوراکی‌ها به کمتر از تورم میانگین، تخصیص ارز ترجیحی به مواد اولیه وارداتی کالا‌های خوراکی است.

 

رد پای ارز ترجیحی در شاخص تورم/ تورم سفره پایین‌تر از تورم کل

اثر دیگر تخصیص ارز ترجیحی را می‌توان در کمتر بودن تورم سالانه کل و به طور خاص تورم سالانه خوراکی برای دهک‌های پایین نسبت به دهک‌های بالاست. گزارش اخیر مرکز آمار نشان می‌دهد تورم سالانه برای دهک اول در مرداد امسال معادل ۳۱.۱ و برای دهک دهم ۳۵.۶ درصد بوده است. همچنین تورم سالانه خوراکی برای دهک اول ۲۴.۵ و برای دهک دهم ۳۲.۳ درصد بوده است. با توجه به سهم بالای خوراکی‌ها و به طور خاص اقلام خوراکی مشمول ارز ترجیحی در هزینه دهک‌های پایین، تورم خوراکی‌ها برای دهک‌های پایین کمتر شده و همین موضوع باعث کمتر شدن تورم کل برای دهک‌های پایین نسبت به دهک‌های بالاتر شده است.