اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

چند رسانه ای

۳۰/بهمن/۱۴۰۳ | ۱۵:۴۷
۱۵:۴۲ ۱۴۰۳/۱۱/۳۰

ترامپ: تعرفه‌های تلافی‌جویانه اروپا به ضرر خودش است

دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهور ایالات متحده هشدار داده که در صورت اعمال اقدامات تلافی‌جویانه اتحادیه اروپا علیه واردات محصولات کشاورزی آمریکایی، فقط خود این اتحادیه آسیب خواهد دید. این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که بروکسل در حال بررسی تعرفه‌های جدید بر کالاهای آمریکایی، از جمله سویا، به‌ عنوان واکنشی به تعرفه‌های اخیر واشنگتن است.
کد خبر:۱۵۸۹۵

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر به نقل از راشاتودی؛ دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهور ایالات متحده هشدار داده که اقدام احتمالی بروکسل برای مسدود کردن واردات سویا و سایر محصولات غذایی آمریکایی فقط به ضرر اتحادیه اروپا خواهد بود. گزارش‌ها حاکی از آن است که این بلوک در حال بررسی اقدامات تلافی‌جویانه در پاسخ به تعرفه‌های اخیر واشنگتن است. 

اختلاف تجاری بین ایالات متحده و اتحادیه اروپا از زمان اعلام برنامه‌های ترامپ برای اعمال تعرفه‌های گسترده، به منظور مقابله با آنچه که وی عدم تعادل تجاری می‌نامد، شدت یافته است. این اقدامات شامل تعرفه‌های سنگین بر فولاد و آلومینیوم، تعرفه‌های متقابل به‌ صورت کشوری و همچنین تعرفه‌های جداگانه بر خودروها، داروها و تراشه‌های نیمه‌رسانا است. 

روزنامه Financial Times گزارش داد که کمیسیون اروپا در حال آماده‌سازی برای اعلام نخستین دور از تعرفه‌های تلافی‌جویانه است. این اقدامات انتظار می‌رود که محصولات کشاورزی ایالات متحده، از جمله سویا که با استفاده از سموم دفع آفات ممنوع در اتحادیه اروپا کشت می‌شوند، هدف قرار دهند. 

رئیس‌ جمهور آمریکا با بی‌توجهی به این تهدید گزارش‌شده، گفت: «اگر آن‌ها این کار را انجام دهند، فقط به خودشان آسیب می‌زنند.»

ترامپ تاکید کرد که کاخ سفید به طرح خود برای اعمال تعرفه‌های متقابل ادامه خواهد داد.

وی در سخنانی به خبرنگارانی که برای مسابقه ماشین‌رانی دیتونا ۵۰۰ در فلوریدا به آنجا آمده بودند، گفت: «بسیار خوب است، من مشکلی ندارم؛ بگذارید این کار را انجام دهند.» 

ایالات متحده و اتحادیه اروپا از سال ۲۰۱۸ درگیر یک اختلاف تجاری بزرگ بوده‌اند، زمانی که ترامپ تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات فولاد از اروپا و ۱۰ درصدی بر آلومینیوم وضع کرد و آن را به نگرانی‌های امنیت ملی ناشی از رقابت اروپایی‌ها نسبت داد. 

در واکنش، اتحادیه اروپا اقدامات تلافی‌جویانه‌ای را اعمال کرده و تعرفه‌هایی را بر موتورهای هارلی-دیویدسون و شلوارهای جین لوی استراوس اعمال کرد. تنش‌ها زمانی افزایش یافت که ترامپ تهدید به وضع تعرفه‌های جدید بر صادرات خودروهای اروپایی کرد، هرچند این اقدامات هرگز به مرحله اجرا نرسید. 

در آخرین دور از تعرفه‌ها، ترامپ تعرفه ۲۵ درصدی بر تمام واردات فولاد و آلومینیوم به ایالات متحده از ۴ مارس اعمال خواهد کرد. رئیس‌ جمهور تاکید کرد که این تعرفه‌ها علاوه بر تعرفه‌های قبلی بر فلزات اعمال خواهد شد. 

هفته گذشته، گزارش‌ها حاکی از آن بود که ترامپ از هاوارد لوتنیک، نامزد خود برای سمت نماینده تجاری ایالات متحده و وزیر بازرگانی، خواسته تا پیشنهادهایی برای اعمال تعرفه‌های جدید به‌ صورت کشوری به منظور متعادل‌سازی روابط تجاری تا اول آوریل ارائه دهد. 

از زمان آغاز به کار ترامپ در ۲۰ ژانویه، وی همچنین تعرفه ۲۵ درصدی بر تمام واردات از مکزیک و کانادا و همچنین تعرفه اضافی ۱۰ درصدی بر کالاهای وارداتی از چین به دلیل نگرانی‌های مربوط به مهاجرت غیرقانونی و قاچاق مواد مخدر وضع کرده است. پس از مذاکرات با رهبران مکزیک و کانادا، این تعرفه‌ها برای مدت ۳۰ روز به تعویق افتاد، زیرا هر دو کشور توافق کردند تا امنیت مرزی را تقویت کنند. 

ترامپ همچنین اجرای یک بند کلیدی تعرفه را متوقف کرده و وضعیت معافیت تعرفه‌ای بسته‌های کوچک از چین را حفظ کرده است.

ارسال نظرات