عقب‌ماندگی اقتصاد آلمان از سایر کشور‌های گروه هفت

بزرگ‌ترین اقتصاد منطقه یورو طی سال‌های اخیر از همتایان خود عقب مانده است، آلمان در سال ۲۰۲۳ فقط تنها اقتصاد گروه هفت بود که رشد منفی را تجربه کرد و این روند احتمالا در سال ۲۰۲۴ نیز ادامه خواهد داشت. رکود طولانی‌مدت در بخش تولید، یکی از دلایل اصلی این وضعیت عنوان شده است.
عقب‌ماندگی اقتصاد آلمان از سایر کشور‌های گروه هفت
کد خبر:۱۰۶۰۶

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر به نقل از راشاتودی؛ بانک مرکزی آلمان در گزارش ماهانه خود که روز جمعه منتشر شد، اعلام کرد تولید ناخالص داخلی آلمان در سال ۲۰۲۴ به میزان ۰.۲ درصد کاهش خواهد یافت. این رقم نسبت به پیش‌بینی قبلی که رشد ۰.۳ درصدی را انتظار داشت، کاهش قابل توجهی را نشان می‌دهد. دلیل این افت، تداوم ضعف در بخش صنعت عنوان شده است. 

این بانک مرکزی تصریح کرد که ضعف بخش صنعتی اکنون بیشتر ماهیت ساختاری دارد و فشار بر صادرات، تجارت و سرمایه‌گذاری‌های مرتبط با آن وارد می‌کند. علاوه بر این، بازار کار نیز تحت تاثیر قرار گرفته که این موضوع باعث کاهش مصرف خصوصی می‌شود. 

بانک مرکزی آلمان هشدار داد: «در چنین شرایطی، اقتصاد آلمان در نیمه‌سال زمستان ۲۰۲۴-۲۰۲۵ وارد رکود خواهد شد.» 

طبق پیش‌بینی‌های جدید، رشد تولید ناخالص داخلی برای سال ۲۰۲۵ معادل ۰.۲ درصد خواهد بود که نسبت به پیش‌بینی قبلی ۱.۱ درصد، کاهش چشمگیری داشت. برای سال‌های ۲۰۲۶ و ۲۰۲۷ نیز رشد اقتصادی به ترتیب ۰.۸ و ۰.۹ درصد پیش‌بینی شده است.

رئیس بانک مرکزی آلمان: آلمان با باد‌های مخالف ساختاری و دوره‌ای مواجه است

یواخیم ناگل، رئیس بانک مرکزی آلمان در گزارشی اعلام کرد: «اقتصاد آلمان نه فقط با چالش‌های اقتصادی موقتی و دوره‌ای مواجه است، بلکه با مشکلات ساختاری عمیقی نیز دست و پنجه نرم می‌کند.»

ناگل تاکید کرد: «در مجموع، خطرات موجود نشان می‌دهد که احتمال رشد ضعیف‌تر اقتصادی و تورم بالاتر وجود دارد.» 

این گزارش همچنین بیان کرد که تولیدکنندگان صنعتی داخلی باید خود را با اثرات بلندمدت بحران قیمت انرژی ناشی از جنگ اوکراین، الزامات انتقال به اقتصاد سبز، تغییرات جمعیتی و سایر مسائل سازگار کنند. 

بانک مرکزی آلمان هشدار داد که جنگ تجاری بالقوه با ایالات متحده ممکن است اقتصاد این کشور را وارد رکود کند. در این گزارش آمده که اگر دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهور منتخب، تهدید خود مبنی بر اعمال تعرفه‌های عمومی بر تمامی کالا‌های وارداتی به آمریکا را اجرایی کند، تولید ناخالص داخلی آلمان در سال آینده بین ۰.۲ تا ۰.۶ درصد کاهش خواهد یافت.

عقب‌ماندگی آلمان از سایر کشور‌های گروه هفت

بزرگ‌ترین اقتصاد منطقه یورو طی سال‌های اخیر از همتایان خود عقب مانده است. آلمان در سال ۲۰۲۳ فقط تنها اقتصاد گروه هفت بود که رشد منفی را تجربه کرد و این روند احتمالا در سال ۲۰۲۴ نیز ادامه خواهد داشت. رکود طولانی‌مدت در بخش تولید، یکی از دلایل اصلی این وضعیت عنوان شده است.

ارسال نظرات