شاخص بورس معاملات هفته را با اصلاح آغاز کرد
به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ شاخص کل بورس در هفته نخست نخستین ماه زمستان امسال در مجموع با رشد ۶.۲۸ درصدی و صعود به ارتفاع ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد به کار خود پایان داد.
نماگر اصلی بازار سرمایه در حالی این روزها به مزر ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار واحدی نزدیک شده که بازدهی ۳۵.۸۵ درصدی را از پاییز تاکنون به ثبت رسانده است.
شاخص کل هموزن نیز در هفته گذشته با رشد حدود ۲.۶۸ درصدی مواجه شد و در محدوده ۸۴۹ هزار و ۴۴۸ واحدی کار خود را به پایان رساند؛ این در حالی بوده که این نماگر بازدهی ۲۲.۵۳ درصدی را از پاییز سال جاری تا به امروز به ثبت رسانده است.
در این خصوص مقایسه شاخص کل هموزن و شاخص کل بورس به لحاظ بازدهی در مدت زمان مورد اشاره نشان میدهد که عمدتا شاخصسازها و نمادهای بزرگ، رشد داشتهاند و به نوعی اقبال بازار به سمت شاخصسازها بوده است.
شاخص کل فرابورس نیز مانند سایر نماگرهای بازار در هفته گذشته مثبت بود و حدود ۱.۱۱ درصد رشد کرد و در نهایت در سطح ۲۵ هزار و ۹۴۸ واحدی ایستاد. میانگین ارزش روزانه معاملات خرد بازار سرمایه که شامل سهام و حقتقدم بازار میشود، هفته گذشته ۱۲هزار و ۸۸۱ میلیارد تومان بود و ۲ هزار و ۱۱۶ میلیارد تومان پول حقیقی هم به گردونه معاملات بازار وارد شد.
تداوم بهبود روند و رشد شاخص و نمادهای مختلف در بازار سرمایه، به ویژه در هفتههای گذشته همزمان با رشد قیمت دلار در حالی رقم خورده که نرخ دلار همواره به عنوان یکی از عوامل موثر بر درآمد و سودآوری شرکتها مطرح بود؛ ضمن اینکه افزایش نرخ ارز در بازار توافقی نیز، یکی از عوامل کلیدی تحریک معاملات بازار سهام در هفتههای اخیر است.
نکته مهم دیگر در خصوص معاملات این روزهای تالار شیشهای، تداوم افزایش حجم و ارزش معاملات بود، به طوری که در هفتهای که گذشت، ورود بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه حقیقی رقم خورد. ضمن اینکه در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته نیز بازار سهام با وجود عرضههای قابل توجه و سرخپوشی نماگر هموزن، ارزش معاملاتی بیش از ۲۱ هزار میلیارد تومان را تجربه کرد.
این در شرایطی است که صنایع بورسی با محدودیتهای انرژی و کمبود سوخت و در نهایت تاثیر این مولفه بر تولید و سودآوری آنها به لحاظ بنیادی دست به گریبان هستند اما فعلا توجهی به این مولفه در تالار شیشهای نمیشود.
با این اوصاف شاخص بورس پس از یک هفته خوب و صعود به نیمه ارتفاع ۲.۸ میلیون واحد، ترجیح داد معاملات نخستین روز هفته را با اصلاح حدود ۲۰ هزار واحدی و استراحت در این ارتفاع پشت سر بگذارد.
در حوزه صنایع بورسی نیز به تازگی زهره عالیپور، رئیس سازمان خصوصیسازی با تاکید بر پایان نیافتن روند ارزشگذاری بلوکهای سهام دو شرکت ایرانخودرو و سایپا اعلام کرده که هنوز قیمتگذاری بلوکهای سهام خودروسازها نهایی نشده است.
با این حال مصطفی پوردهقان اردکان، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اعلام کرده در هفته پیش رو، موضوع واگذاری سهام دولت در شرکتهای خودروساز و خروج دولت از تصدیگری صنعت خودرو و همچنین سیاستگذاریهای آینده وزارت صمت درباره واردات خودرو با حضور اعضای کمیسیون صنایع و وزیر صمت بررسی میشود.
به گفه وی، فقط مدیران دولتی زیر بار قیمتگذاری دستوری میروند و اگر خودروسازان به بخش خصوصی واگذار شوند، مدیران آنها دیگر زیر بار قیمتگذاری دستوری نمیروند.
موضوع عرضه سهام دولت در دو خودروساز بزرگ کشور در حالی دوباره بر سر زبان افتاده که در طی دو سال اخیر نیز، بارها این موضوع توسط مدیران وقت سازمان خصوصیسازی مطرح و شرایط نوسانگیری را برای برخی از این نمادها فراهم کرده است.