۱۵:۰۳ ۱۴۰۳/۱۰/۰۹

اقبال سرمایه‌گذاران به نمادهای کوچک بورس

در حالی که دیروز و امروز شاخص بورس و کلیت بازار سرمایه در حال و اصلاح و استراحت هستند، اقبال سرمایه‌گذاران به سمت نمادهای کوچک بازار که رشد کمتری نسبت به شاخص‌سازها تجربه کرده‌اند، جلب شده است.
اقبال سرمایه‌گذاران به نمادهای کوچک بورس
کد خبر:۱۱۷۹۴

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ در حالی که دیروز تنور سرمایه‌گذاران در بازارهای طلا و ارز داغ بود، بازار سرمایه ترجیح داد از گرمای افزایش قیمت دلار و طلا، فقط رنگ قرمز را برای شاخص برگزیند. از این‌رو، دیروز دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای، ۰.۷۵ درصد از ارتفاع خود کم کرد و با افت بیش از ۲۱ هزار واحدی در ارتفاع ۲‌ میلیون و ۸۲۷‌ هزار ‌واحد به کار خود پایان داد.

این در شرایطی بود که شاخص کل هموزن با رشد ۰.۹۳ درصدی روبه‌رو شد و شاخص‌ کل فرابورس نیز حدود ۰.۴۰ درصد سبزپوش بود. ارزش معاملات خرد بازار سرمایه هم روز شنبه مقدار ۱۶‌ هزار و ۸۷۹‌ میلیارد‌ تومانی را ثبت کرد و ۳۸۴‌ میلیارد ‌تومان پول حقیقی نیز از گردونه معاملات بازار خارج شد. 

امروز هم شاخص بورس روند منفی دیگری را سپری کرد و شاخص کل هموزن نیز که در ابتدای معاملات مثبت بود، رفته رفته قرمز شد. در نهایت هم نماگر اصلی بازار با ثبت افت بیش از ۴۹ هزار واحد، ارتفاع ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد را که هفته گذشته پرقدرت فتح کرده بود، از دست داد و تا ارتفاع ۲ میلیون و ۷۷۷ هزار واحد عقب‌نشینی کرد. این در حالی است که شاخص کل هموزن و شاخص کل فرابورس نیز به ترتیب افت ۴ هزار واحدی و ۸ واحدی را از آن خود کردند. 

همچنین از ۳۴۵ نماد معاملاتی فعال در بورس، ۳۴ درصد معادل ۱۱۹ نماد مثبت و ۶۶ درصد معادل ۲۲۶ نماد منفی بودند. در فرابورس هم از ۳۷۱ نماد معملاتی فعال در این بازار، ۴۰ درصد معادل ۱۴۷ نماد معاملاتی مثبت و ۶۰ درصد معادل ۲۲۴ نماد معاملاتی منفی ثبت شدند. 

افزون بر این، ۱۲ درصد معادل ۴۲ نماد معاملاتی امروز در بورس با صف خرید و ۲۸ درصد معادل ۹۶ نماد با صف فروش به کار خود پایان دادند؛ در فرابورس هم ۲۱ درصد معادل ۷۸ نماد معاملاتی با صف خرید و ۲۳ درصد معادل ۸۵ نماد معاملاتی با صف فروش به استقبال معاملات فردا رفتند. 

ارزش صف‌های خرید نیز ۸۶۶ میلیارد تومان در مقابل ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان ارزش صف‌های فروش بود؛ ضمن این که خروج ۵۸۸ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام امروز رقم خورد و صندوق‌های درآمد ثابت نیز با خروج ۲ هزار میلیارد تومانی نقدینگی مواجه شدند. 

نکته مهم در خصوص معاملات امروز بازار سرمایه، اقبال سرمایه‌گذاران به سمت سهام شرکت‌های متوسط و کوچک بود. بررسی وضعیت بازار سهام هم نشان می‌دهد که سهام و نمادهای کوچک بازار در هفته‌های گذشته بازدهی کمتری را نسبت به شاخص کل و سهام شرکت‌های بزرگ و شاخص‌ساز نصیب سرمایه‌گذاران کرده است. از این‌رو برخی معتقدند با تعادل رو به منفی سهام شرکت‌های بزرگ، حالا فرصت افزایش ارتفاع و سرازیرشدن نقدینگی برای نمادهای زیرمجموعه دو شاخص فرابورس و هموزن فراهم شده‌ است. 

بررسی روند تغییرات قیمتی و بازدهی شاخص‌ کل بورس هم نسبت به شاخص‌ کل هموزن نشان می‌دهد که این نسبت از اوایل آبان‌ماه که روند به نوعی صعودی بازار سهام آغاز شده، با افزایش ارتفاع سهام شاخص‌ساز نسبت به نمادهای کوچکتر صعودی بوده‌ و در شرایط فعلی سمت و سوی معاملات بازار سهام و جریان نقدینگی می‌تواند به‌ سوی سایر سهام جامانده از رشد اخیر تغییر کند. 

همچنین برخی معتقدند که افت دیروز و امروز شاخص بورس و کلیت بازار سرمایه را باید به حساب اصلاح و استراحت شاخص بورس در ارتفاع ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد نوشت و در صورتی که ریسک خاصی تالار شیشه‌ای را تهدید نکند، به دلیل مولفه‌هایی چون افزایش نرخ دلار، بازار سرمایه از ظرفیت ادامه رشد برخوردار است؛ ضمن اینکه چون بازار سهام در محدوده ۲‌ میلیون و ۸۰۰‌ هزار‌ واحدی در حال استراحت و تجدید قوا بوده، بنابراین به نظر می‌رسد که عبور از نماگر بازار از محدوده ۲‌ میلیون و ۹۰۰‌ هزار‌ تا ۳‌ میلیون واحد کار دشواری نباشد و در روزهای آینده این ارتفاع‌ها نیز توسط شاخص بورس فتح شود. 

البته به نظر می‌رسد که این خوش‌بینی به فتح قله‌های جدید برای شاخص بورس، در گرو برگشت روند بازار سرمایه تا پایان هفته باشد.

ارسال نظرات