۳۰/فروردين/۱۴۰۴ | ۰۴:۳۷
پزشکیان: روند مذاکرات به شکل عادی جریان داشته و امور کشور معطل این مباحث نیست اولین جلسه فراکسیون کاری ۱۴۰۴ برگزار شد فراکسیون تسهیل تجارت و سرمایه‌گذاری مجلس افتتاح شد انتقاد رئیس کمیسیون برنامه و بودجه از عدم پرداخت پاداش بازنشستگان با وجود رسوب ۵ همتی توضیحات وزیر تعاون درباره مرجع تعیین کننده دهک‌ها انرژی‌های تجدیدپذیر جزو تکالیفی است که وزارتخانه‌ها باید برای آن برنامه داشته باشند وزیر صمت باید پاسخگوی تخلف ۲همتی پیمانکار سامانه تدارکات الکترونیک باشد اپراتورها تعریف بسته‌های اینترنت بلندمدت را تغییر داده‌اند وزرای راه، کار و صمت به کمیسیون عمران مجلس می‌آیند اصلاح قانون مهریه؛ اولویت کاری این هفته صحن علنی وزیر نیرو به کمیسیون کشاورزی می‌آید خشکسالی و کمبود نهاده چالش پیش روی عشایر محرومیت برخی خانوارها از دریافت کالابرگ به دلیل ارزیابی اشتباه علل بروز حادثه معدن زغال سنگ مهمان دویه دامغان بررسی می شود پزشکیان: آمریکایی‌ها میتوانند در ایران سرمایه گذاری کنند
۱۱:۵۳ ۱۴۰۳/۱۰/۲۴
نگاهی کوتاه به موضوعات اقتصادی روزنامه‌ها (۲۴ دی ۱۴۰۳)؛

از ضرر ۸.۵ میلیارد دلاری صنعت فولاد تا ارزبازی با‌نک‌ها

دکه اقتصاد همچون روز‌های گذشته به بررسی گزارش‌های اقتصادی روز رسانه‌های مکتوب پرداخته است.
از ضرر ۸.۵ میلیارد دلاری صنعت فولاد تا ارزبازی با‌نک‌ها
کد خبر:۱۲۹۶۱

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ روزنامه‌های مهم کشور در گزارش‌های اقتصادی امروز خود به موضوعات مختلفی اعم از وضعیت بودجه خانوار‌های شهری، صنعت فولاد، قیمت بنزین، نوسانات نرخ ارز، بازار سرمایه، تولید پنبه، بسته حمایتی تولید و تاثیرات منفی قطعی برق بر صنایع پرداخته‌اند. 

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی با عنوان «چیدمان سفره خانوار» به بررسی وضعیت بودجه خانوار‌های شهری در ایران در سال ۱۴۰۲، پرداخته است. دنیای اقتصاد بیان می‌کند: «بررسی جزئیات گزارش بودجه خانوار شهری بانک مرکزی در سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که مصرف کالا‌های اساسی در سفره خانوار‌های شهری طی یک دهه اخیر کاهش یافته است. در این دوره مصرف اقلامی همچون برنج، نان، گوشت قرمز و ماهی کاهش پیدا کرده و در مقابل به دلیل قیمت پایین‌تر مصرف گوشت مرغ و تخم‌مرغ افزایش یافته است. همچنین مصرف شیر و ماست کاهش و مصرف پنیر افزایش را نشان داده است. به‌ طور کلی آمار‌ها حاکی از کوچک‌تر شدن سفره خانوار شهری نسبت به سال ۱۳۹۳ است. وضعیت رفاه خانوار ایرانی که به دلیل تحریم‌ها و شوک‌های ارزی در سال‌های پایانی دهه ۱۳۹۰ آسیب دیده بود، با وجود بهبود نسبی در اوایل دهه ۱۴۰۰، هنوز به سطح سال ۱۳۹۳ بازنگشته است. در سال ۱۴۰۲، متوسط هزینه ناخالص سالانه خانوار شهری حدود ۳۴۰ میلیون تومان (ماهیانه ۲۸.۵ میلیون تومان) بوده که نسبت به سال قبل ۴۸.۳ درصد افزایش داشت.» 

«ضرر ۸.۵ میلیارد دلاری صنعت فولاد کشور به خاطر قطعی برق» عنوان روزنامه شرق بوده که به چالش‌ها، دستاورد‌ها و برنامه‌های آینده صنعت فولاد ایران با محوریت شرکت فولاد مبارکه پرداخته است. این گزارش بیان دارد: «دومین نشست مشترک کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران و اصفهان در فولاد مبارکه برگزار شد. محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه به چالش‌های ناترازی انرژی، کمبود مواد اولیه و مشکلات حمل‌ونقل اشاره کرد و از برنامه‌های خودتامینی انرژی، توسعه متوازن و سرمایه‌گذاری در پروژه‌های نیروگاهی، بازچرخانی آب و اکتشافات معدنی خبر داد.» 

روزنامه اعتماد در گزارش اقتصادی خود تحت عنوان «جامعه بنزین‌زده»، تاثیرات منفی سیاست تثبیت قیمت بنزین بر اقتصاد ایران را مورد بررسی قرار داده است. اعتاد نوشت: «ادامه وضعیت تثبیت قیمت بنزین، سالانه ۱.۵ تا ۵ میلیارد دلار ثروت ملی را هدر می‌دهد. مصرف روزانه بنزین ۱۱۰ تا ۱۳۰ میلیون لیتر است که با قیمت فروش ۲۲۵۰ تومان و هزینه تمام‌شده ۶۰۰۰ تومان، روزانه ۴۵۰ میلیارد تومان یارانه پرداخت می‌شود.» 

روزنامه وطن‌امروز نیز عنوان «ارزبازی با‌نک‌ها» را برای گزارش اقتصادی امروز خود انتخاب کرده و نقش بانک‌ها در نوسانات نرخ ارز و تاثیر آن بر اقتصاد را بررسی کرد. در این گزارش آمده است: «نوسانات قیمت ارز در ایران، با توجه به سود بانک‌ها از تسعیر نرخ ارز و تسهیلات ارزی به نفع آنها است. بانک‌ها با حمایت از افزایش قیمت ارز، به جبران ناترازی خود می‌پردازند. این افزایش قیمت باعث رشد انتظارات تورمی می‌شود اما برای بانک‌ها سودآور است.»

روزنامه فرهیختگان با عنوان «جریان‌شناسی مالکان ۱۰۵ کارگزاری بورسی» به بررسی وضعیت بازار سرمایه ایران و درآمد کارگزاری‌های بورسی در سال‌های اخیر پرداخته است. فرهیختگان نوشت: «بازار سرمایه ایران در سال‌های اخیر با چالش‌های متعددی مواجه بود. بورس تهران پس از رکود طولانی در ابتدای سال ۱۴۰۲ وارد روند صعودی شد اما در میانه اردیبهشت‌ماه سال جاری با کاهش حجم معاملات و محدودیت‌های دامنه نوسان، این روند متوقف شد. درآمد کارگزاری‌ها در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ کاهش چشمگیری داشت و حدود ۴۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافت. در این مدت کارگزاری‌های بزرگ نظیر مفید، آگاه، فارابی و مبین‌سرمایه بیشترین سهم را از درآمد کارمزد داشتند. درآمد کارمزد ۵۰ کارگزاری انتهایی فقط ۱۰ درصد از کل درآمد بازار را تشکیل داد و برخی کارگزاری‌ها مانند ایده‌آل کوشا درآمد بسیار کمی داشتند.» 

روزنامه جام‌جم در گزارش اقتصادی خود کاهش تولید پنبه در ایران به دلیل خشکسالی، تغییرات اقلیمی و مشکلات اقتصادی را بررسی و عنوان «خشکسالی، پنبه تولید را زد» را برای آن انتخاب کرده است. این گزارش بیان دارد: «خشکسالی و تغییرات اقلیمی باعث کاهش تولید پنبه در ایران شده است. وزارت جهاد کشاورزی وعده خودکفایی پنبه تا سال ۱۴۰۴ را داده بود اما این هدف محقق نشد. تولید پنبه در استان‌هایی مانند گلستان، خراسان و فارس کاهش یافته و به دنبال آن واردات این محصول افزایش یافته است. نیاز سالانه صنعت نساجی به پنبه حدود ۱۶۰ هزار تن است که فقط ۶۰ هزار تن آن در داخل تامین می‌شود.» 

روزنامه جوان در گزارشی با عنوان «بسته حمایتی تولید در دولت زمینگیر شد»، انتقاد وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) از توقف بسته حمایتی تولید در کمیسیون اقتصادی دولت را موضوع گزارش اقتصادی خود قرار داده و آورده است: «وزیر صمت از بسته حمایتی تولید در دولت گلایه کرده و اظهار داشته که این بسته به دلیل مشکلات در کمیسیون اقتصادی دولت متوقف شده است. با افزایش مشکلات ناشی از محدودیت‌های انرژی و قطعی برق، خسارات بالایی به صنایع به ویژه فولاد وارد شد. دولت موظف به جبران این زیان‌ها است اما با وجود موافقت رئیس‌ جمهور با بسته حمایتی وزارت صمت، این طرح در کمیسیون اقتصادی معطل مانده است.» 

روزنامه خراسان نیز عنوان «بسته صنعت در بن‌بست» را برای گزارش اقتصادی امروز خود انتخاب کرد. در این گزارش تاثیرات منفی قطعی برق بر صنایع ایران و انتقاد وزیر صنعت از تعلل دولت در تصویب بسته حمایتی برای جبران خسارات ناشی از این قطعی‌ها مورد بررسی قرار گرفته است. خراسان نوشت: «سیدمحمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران از تعلل کمیسیون اقتصادی دولت در تصویب بسته حمایتی برای صنایع متضرر از قطعی برق انتقاد کرد. وی هشدار داد که این سهل‌انگاری عواقب جدی برای صنعت و جامعه خواهد داشت. قطعی برق که از تابستان به شدت بر اقتصاد تاثیر گذاشته و باعث کاهش فعالیت‌های اقتصادی و تعطیلی نیمه‌وقت شرکت‌ها در آذرماه شد. بسته حمایتی شامل تسهیلات، بیمه و تعویق مالیات‌ها می‌شود و هدف آن کاهش فشار مالی بر صنایع است.»

ارسال نظرات