۱۴:۱۳ ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
مهدی حاجی‌وند، کارشناس بازار سرمایه

رشد بورس با سیگنال وزیر اقتصاد

شاخص بورس به عنوان دماسنج اصلی بازار سرمایه تحت تاثیر تداوم محدودیت دامنه نوسان سهام و نیز تعیین تکلیف ترکیب کابینه دولت جدید، برای دومین هفته پیاپی، هفته نخست شهریورماه را در مجموع با رنگ سبز سپری کرد و با رشد ۱.۹۲درصدی مواجه شد.
رشد بورس با سیگنال وزیر اقتصاد
کد خبر:۱۳۲۴

اقتصاد معاصر- مهدی حاجی‌وند، کارشناس بازار سرمایه: شاخص کل هم‌وزن در این مدت با رشد ۱.۴۵درصدی و شاخص کل فرابورس موسوم به آیفکس با افزایش حدود یک درصدی مواجه شدند تا نشان دهند کلیت بازار سرمایه از رنگ سبز شاخص بورس بهره‌مند بوده‌اند.

 

این در حالی است که میانگین ارزش معاملات خرد بازار سرمایه که شامل سهام و حق تقدم بازار می‌شود، در هفته پشت‌سر گذاشته شده، هزار و ۷۵۹میلیارد تومانی را به ثبت رساند و حدود ۱۷۵میلیارد تومان سرمایه هم از این بازار کوچ کرد.

 

تعویق ثبت‌نام خودرو، احتمال آتش‌بس میان طرفین در جنگ غزه و نیز آرامش نسبی سیاسی در منطقه و سیاست خارجی کشور هم از جمله سیگنال‌های مثبت خبری برای توجیه شرایط متعادل بازار سرمایه در این مدت بود.

 

با وجود این سیگنال‌های مثبت، تصمیم سازمان بورس به عنوان نهاد تصمیم‌گیر بازار سرمایه به تداوم اعمال محدودیت دامنه نوسان کماکان به دست‌انداز و ریسکی برای این روز‌های بازار سهام تبدیل شده است.

 

سازمان بورس از روز یکشنبه ۱۴ مرداد در پی بروز هیجانات ناشی از برخی تحولات سیاسی و منطقه‌ای، برای کنترل این هیجانات و حفظ منافع سهامداران، دامنه نوسان قیمت سهام را به مثبت و منفی یک درصد کاهش داد، و با فروکش کردن این هیجانات از روز ۲۷ مرداد، دامنه نوسان نماد‌های بورسی و فرابورسی به ۲ درصد تغییر کرد.

 

با وجود متعادل شدن شرایط بازار سرمایه، برای پنجمین هفته پیاپی این دامنه کماکان محدود است؛ محدودیتی که نقدشوندگی این بازار را تحت تاثیر قرار داده و خود به عاملی منفی برای بازار سرمایه تبدیل شده است.

 

از سوی دیگر، در روز‌های گذشته با روی کار آمدن عبدالناصر همتی به عنوان سکاندار جدید وزارتخانه اقتصاد، بازار سرمایه فعلا روند متعادلی را در پیش گرفته است.به تازگی همتی گفته نباید تصمیماتی اتخاذ شود که ریسک سرمایه‌گذاری در بورس افزایش یابد، تصمیمات خلق‌الساعه در بازار پول، نرخ خوراک و قیمت محصولات شرکت‌های عرضه شده در بورس، برای بازار سرمایه مضر است.

 

به طور حتم با تصمیماتی که باعث تحت تاثیر قرار گرفتن تصمیمات میان‌مدت سهامداران شود، مخالفت خواهم کرد. بعلاوه این که باید اعتماد را به بورس بازگردانیم، در غیر این‌صورت دیگر رشد اقتصادی هشت درصدی معنایی نخواهد داشت.

 

رشد ۲۲ هزار واحدی شاخص بورس در روزجاری هم بی‌ارتباط با این اظهارات و حمایت‌ها نبوده است؛ حمایتی که فعلا در زبان جاری است و گذر زمان عمل به آن را نشان خواهد داد. 


حالا باید دید این بازگشت اعتماد با تیم مدیریتی فعلی سازمان بورس برنامه‌ریزی و اجرایی خواهد شد، یا این که وزیر اقتصاد هم‌پای افکار عمومی به تغییر رئیس و هیات مدیره بورس باور دارد.

ارسال نظرات