۲۱:۰۱ ۱۴۰۳/۱۱/۰۳

لزوم برنامه‌ریزی برای توسعه روابط تجاری تهران و باکو به سالیانه ۱۰ میلیارد دلار

وزیر راه و شهرسازی گفت: ظرفیت‌های تجاری بسیار خوبی بین دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان وجود دارد اما باید هدف گذاری مناسبی در افق ۵ ساله برای نیل به رقم ۱۰ میلیارد دلار انجام شود.
لزوم برنامه‌ریزی برای توسعه روابط تجاری تهران و باکو به سالیانه ۱۰ میلیارد دلار
کد خبر:۱۳۷۲۲

به گزارش اقتصاد معاصر؛ فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی روز چهارشنبه در خاتمه شانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان در هتل اسپناس پالاس تهران افزود: حجم مبادلات تجاری بین تهران و باکو در سال ۲۰۲۳ به میزان ۴۸۷ میلیون دلار بود که صادرات ایران به این کشور ۴۷۳ میلیون دلار و واردات از جمهوری آذربایجان ۱۴ میلیون دلار بود.
وی بیان داشت: حجم کل مبادلات تجاری دو کشور در ۱۱ ماهه ۲۰۲۴ به میزان ۵۸۳ میلیون دلار بود که سهم صادرات ما ۵۷۰ میلیون دلار و واردات ۱۲.۹ میلیون دلار بود.
صادق خاطرنشان کرد: ظرفیت‌های تجاری دو کشور بیش از این ارقام است و باید هدفگذاری مناسبی در افق ۵ ساله برای رسیدن به رقم ۱۰ میلیارد دلار انجام شود.

رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان خاطرنشان کرد: توسعه روابط دو کشور در همه زمینه‌ها و رفع موانع در دستور کار دولت چهاردهم است.
وی گفت: خوشحالم پس از وقفه‌ای سه ساله توانستیم شانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور را با موفقیت در تهران برگزار کنیم و امیدوارم با پیگیری توافقات در زمینه‌های حمل و نقلی، گمرکی، انرژی، نفت، گاز، برق، آب، امور بانکی، تجارت ترجیحی و سرمایه‌گذاری باب همکاری‌های جدید میان دو کشور باز شود و شاهد توسعه بیش از پیش روابط دو کشور باشیم.

وزیر راه و شهرسازی کشورمان خاطرنشان کرد: بر این اساس پیشنهاد می‌کنیم نقشه راهی برای نیل به این هدف طراحی و مذاکرات مربوطه هرچه سریعتر از سر گرفته شود تا شاهد گسترش حجم مبادلات تجاری باشیم.
وی یادآور شد: همکاری در حوزه ترانزیتی یکی از زمینه‌های مهم و اساسی همکاری‌های دو کشور است. در سال‌های اخیر برای ارتقای این بخش از روابط دامات خوبی انجام شده ولی همچنان ظرفیت‌های بین دو کشور در زمینه‌های ریلی، جاده‌ای، هوایی و دریایی بسیار بیشتر از میزان فعلی است.
صادق اظهار داشت: مشکلاتی در حوزه ترانزیت بین دو کشور وجود دارد که امیدواریم با برگزاری کمیسیون جامع و جلساتی در این خصوص به نتیجه برسد.

وی اظهار داشت: پل دوم آستاراچای سال گذشته افتتاح شد که گام مهمی در راستای توسعه تجارت دو کشور بود، همچنین پل اتومبیل‌رو مرزی در کلاله نیز پیشرفت مناسبی داشته و انتظار می‌رود تا پایان بهار ۱۴۰۴ تکمیل شود. علاوه بر آن پروژه جاده‌ای آق‌بند به سمت نخجوان از طریق مرز جلفا و پایان ریلی آستارا از جمله پروژه‌های در دست ساخت است.
رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان خاطرنشان کرد: 
در راستای توسعه ظرفیت‌های ترانزیتی، برگزاری نشست‌های سه‌جانبه بین ایران جمهوری آذربایجان و روسیه برای فعال‌سازی کریدور شمال_ جنوب با هدفگذاری ترانزیت ۱۵ میلیون تنی در دستور کار است و امیدواریم هرچه سریعتر به نتیجه برسد.

امروز (چهارشنبه، سوم بهمن ماه) با حضور فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران و شاهین مصطفی اف معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان به عنوان روسای کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور، حاصل جلسات کارشناسی جمع بندی و سر انجام با امضای تفاهم‌نامه فی مابین، این اجلاس دو روزه به پایان رسید.
میزان تجارت ایران و جمهوری آذربایجان در سال ۲۰۲۳ حدود ۴۸۰ میلیون دلار بود و در سال ۲۰۲۴ با رشد ۲۰ درصدی به ۵۸۰ میلیون دلار رسیده است.
در این اجلاس دو روزه که بعد از سه سال وقفه به میزبانی تهران برگزار شد، گروه‌های فنی و کارشناسی موضوعات فی‌مابین دو کشور در زمینه‌های اقتصادی، تجاری، فرهنگی، حمل و نقل، گردشگری، نیرو، انرژی و سایر حوزه‌های اقتصادی را مورد بررسی و تبادل نظر قرار دادند.

 

ارسال نظرات