رشد ۲۵ هزار واحدی بازار سرمایه و بالارفتن شاخص بورس
به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ معاملات بازار سرمایه، برای دومین هفته پیاپی در هفتهای که گذشت در حالی منفی بود که در روز چهارشنبه و در آخرین روز معاملاتی نخستین هفته بهمن ماه، شاخص بورس رشد بیش از ۵۲ هزار واحدی را به ثبت رساند.
همچنین در حالی که در روزهای ابتدایی هفته گذشته، شاخص کل بورس با از دستدادن کانال ۲.۸ میلیون واحد روبرو شد که در روزهای پایانی هفته دوباره این ارتفاع پس گرفته شد. این در شرایطی است که در هفته اول بهمنماه، میانگین ارزش معاملات به حوالی ۹ هزار میلیارد تومان رسید و بیش از هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.
فراز و فرودهای بازار سرمایه در هفتهای که گذشت، اما بیدلیل هم نبود؛ از یک سو دونالد ترامپ رسما رئیس جمهور ایالات متحده شد و حال نیمنگاه فعالان بازار سرمایه به، اما و اگرهای تصمیمات وی و اثرگذاری آن بر این بازار هستند و از سوی دیگر در بازار ارز و طلا هم رکوردهای جدید در هفته گذشته یکی پس از دیگری شکسته شد.
بر این اساس باید گفت، موج نااطمینانی بویژه در حوزه رخدادهای سیاسی کماکان اثرات خود را بر بازار سرمایه میگذارد و امروز هم بازار سرمایه اگر چه با روندی مثبت معاملات خود را آغاز کرد، اما این بلاتکلیفی در رفتار معاملهگران و نااطمینانی در طرفهای تقاضا و عرضه کاملا مشهود بود.
نگاهی به معاملات بازار سرمایه در روز جاری نشان میدهد شاخص بورس در پایان معاملات با ثبت رشد ۲۵ هزار و ۹۹۰ واحدی خود را به ارتفاع ۲ میلیون و ۸۴۰ هزار واحد رساند و شاخص کل هموزن نیز افزایش ۱۳۰۰ واحدی را تجربه کرد. در فرابورس هم شاخص کل این بازار افزایش ۲۳ واحدی را به ثبت رساند.
افزون بر این در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، از ۳۴۴ نماد معاملاتی فعال در بورس ۴۹ درصد معادل ۱۶۷ نماد مثبت و ۵۱ درصد معادل ۱۷۷ نماد منفی بودند. در فرابورس نیز از ۳۶۳ نماد فعال در این بازار ۳۹ درصد معادل ۱۴۰ نماد مثبت و ۶۱ درصد معادل ۲۲۳ نماد منفی بودند.
همچنین در پایان معاملات ۲۱ درصد معادل ۷۳ نماد معاملاتی در بورس با صف خرید و ۱۰ درصد معادل ۳۴ نماد با صف فروش مواجه شدند. در فرابورس هم ۱۹ درصد معادل ۷۰ نماد با صف خرید و ۲۴ درصد معادل ۸۸ نماد با صف فروش به کار خود پایان دادند. ارزش صفهای خرید نیز هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در برابر ۸۱۷ میلیارد تومانی بود که در صف فروش بودند. ضمن این که ۱۳۴ میلیارد تومان پول حقیقی نیز امروز به بازار سهام وارد شد و صندوقهای درآمد ثابت نیز با خروج هزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی نقدینگی مواجه بودند.
سردرگمی در حوزه ریسکهای سیاسی بازار سرمایه در حالی پیشبینی شرایط را برای تحلیلگران مبهم کرده است که برخی کارشناسان معتقدند شاخص کل در پایان هفته گذشته با کاهش ۱.۶ درصدی به دو میلیون و ۸۱۴ هزار واحد و مقاومت داینامیک و همچنین مرز روانی ۳ میلیون واحد رسیده است، و اگر بتواند در روزهای پیش رو از این مرز روانی و خط مقاومت عبور کند میتوان به ادامه روند صعودی امیدوار بود.