
دولت مکلف به اجرای مصوبه ۳۴۰ همتی وام ازدواج، فرزندآوری و مسکن است

احمد بیگدلی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد معاصر در ارتباط با مصوبه افزایش وام ازدواج و فرزندآوری در سال آینده و مخالفتهایی در اینباره از سوی وزیر اقتصاد اظهار داشت: طبق مصوبه مجلس سال آینده باید ۳۴۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه ازدواج، فرزندآوری و مسکن پرداخت شود، اینکه دولت مخالف یا موافق یک موضوع است، نباید مانعی برای اجرای قانون شود. وقتی موضوعی در مجلس مطرح میشود و پس از تصویب به تایید شورای نگهبان میرسد، دیگر بحث موافقت یا مخالفت دولت اهمیت ندارد و باید اجرایی شود.
وی افزود: در مورد بحث وام ازدواج و مسائل مرتبط، باید گفت که امسال تاکنون نسبت به سال گذشته شاهد افزایش ۳۰ درصدی در پرداخت وام بودهایم. با این حال تعداد بالای متقاضیان باعث شده که بانک مرکزی نتواند تا این میزان را به طور کامل تامین کند. این موضوع باعث شد که مجلس دوازدهم نیز وارد ماجرا شود و به بررسی مشکلات تامین اعتبار بپردازد. بخشی از مشکلات حل و فصل شد اما همچنان چالشهایی وجود دارد.
بیگدلی تصریح کرد: بانک مرکزی به عنوان نهاد مسؤول، باید زیر بار اجرای قانون برود، حتی اگر برخی از موارد، خارج از توان ضوابط بانکی باشد. برای مثال در بودجه امسال مبلغی برای این موضوع تعیین شده بود که به دلیل بالا بودن آن، تامین آن دشوار شد. اما این نباید دلیلی برای عدم اجرا باشد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تاکید کرد: دولت و بانک مرکزی در زمان تصویب باید مشکلات و بایدها و نبایدها را مطرح کنند. بعد از تصویب، این موارد بهانه به شمار میآیند. همه ما، چه در دولت و چه در مجلس، باید به قوانین تن دهیم. اختلاف نظرها نباید مانعی برای اجرای مصوبات قانونی شود.
بنابراین گزارش امروز هشتم بهمن، نمایندگان مجلس بر مصوبه خود مبنی بر پرداخت ۳۴۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه ازدواج، فرزندآوری و مسکن در سال ۱۴۰۴ اصرار کردند.
در این جلسه سبزی، نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس گفت که جهش تورمی و تأثیرات خاص آن بر معیشت مردم، توان ازدواج و فرزندآوری را کاهش داده است، مجلس در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت پرداخت تسهیلات قرضالحسنه را پیشبینی کرد، اما بانکها به بهانههای مختلف از جمله اینکه منابع قرضالحسنه کافی نیستند و موجب اضافه برداشت بانک مرکزی میشود این تسهیلات را پرداخت نمیکنند، حدود نصف متقاضیان دریافت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری پرداخت شده است و متقاضیان باید یک سال در نوبت باشند.