۱۶:۱۰ ۱۴۰۳/۰۶/۱۱
مهدی حاجی‌وند، کارشناس بازار سرمایه

بازگشت دوباره شاخص بورس به ارتفاع ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد

شاخص بورس با رشد ۱۱ هزار واحدی در روز جاری و بازپس‌گیری دوباره ارتفاع ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد، به کار خود پایان داد اما سهامداران انتظار دارند روند صعودی همچنان ادامه داشته باشد.
بازگشت دوباره شاخص بورس به ارتفاع ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد
کد خبر:۱۴۲۲

اقتصاد معاصر – مهدی حاجی‌وند، کارشناس بازار سرمایه: دماسنج اصلی اقتصاد روز شنبه در پی اظهارات جمعه‌ شب عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد در حمایت از بازار سرمایه، با افزایش بیش از یک‌درصدی در سطح ۲میلیون و ۹۸ هزار واحدی به کار خود پایان داد. افزایش بیش از ۲۲ هزار واحدی شاخص بورس در حالی رقم خورد که شاخص کل هم‌وزن هم با صعود ۰.۸۹درصدی روبه‌رو شد.

 

در این بین شاخص کل فرابورس هم حدود ۰.۵۵درصد سبزپوش شد. این در شرایطی است که ارزش معاملات نیز به واسطه تداوم محدودیت دامنه نوسان در سطوح ۲.۳ هزار میلیارد تومان بود.

 

یکی از نکات قابل توجه این روز‌های بورس، واکنش سرمایه‌گذاران به اظهارات وزیر اقتصاد در خصوص رانت ارزی ناشی از اختلاف دلار نیما و آزاد، نرخ سود بدون ریسک بالا و دخالت دولت در شرکت‌ها است که همتی آن‌ها را سه دلیل اصلی شرایط رکودی بازار سهام عنوان کرده، به‌ طوری‌ که نتایج حاصل از این سه رویکرد، نصف ‏شدن حاشیه سود شرکت‌ها را در پی داشته است.

 

به باور کارشناسان اگر وعده‌های سکاندار جدید وزارت اقتصاد در این زمینه عملی شود، دلار نیما دست‌کم به ۶۰ هزار تومان می‌‏رسد و از سوی دیگر داستان نرخ بهره ۳۰ درصدی هم منتفی می‌شود.

 

از این‌رو فعلا بازار سرمایه و سهامدارانش با وعده‌های دولت چهاردهم، روند متعادل و صعودی را در پیش گرفته‌اند. شاخص بورس با رشد ۱۱ هزار واحدی در روز جاری و بازپس‌گیری دوباره ارتفاع ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد، طی روز‌های پیش‌رو به دنبال تثبیت خود در این ارتفاع خواهد بود.

 

خوش‌بینی‌ها به صحبت‌های وزیر اقتصاد در حالی این روز‌ها در تالار شیشه‌ای استمرار دارد که برخی از فعالان بازار سرمایه معتقدند که اگر وعده‌های همتی محقق شود، از دیدگاه بنیادی با دلار نیما که میانگین آن ۶۰ هزار‌تومان خواهد بود، شاخص بورس می‌تواند در مرحله اول به سقف قبلی نزدیک شده و در مرحله بعدی به سقف ۳ میلیونی و ۳.۶ میلیون‌ واحدی برسد.

 

این در حالی است که اگر این انتظارات روانی عملی نشود، رکود و درجا زدن نماد‌ها می‌تواند دوباره به فضای حاکم بر معاملات این بازار بازگردد. از طرف دیگر احتمال کاهش نرخ بهره در آمریکا و واکنش خوب قیمت‌های جهانی به‌ویژه در بخش فلزات، نشان می‌دهد که احتمالا کف قیمتی جدیدی در انتظار کامودیتی‌ها نیست.

 

البته مولفه‌های اشاره شده برای کوتاه‌مدت می‌تواند این بازار را در مسیر تعادل قرار دهد. همچنین محدود بودن دامنه نوسان با وجود همه نقد‌های مرتبط با آن، فعلا می‌تواند صف‌های خرید را در بورس پایدارتر نگه دارد.

 

موضوعاتی همچون تنش‌های نظامی در منطقه و رکود حاکم بر اقتصاد از جمله ریسک‌هایی هستند که سرمایه را برای حضور بلندمدت و ورود به تالار شیشه‌ای با اما و اگر مواجه کرده است.

ارسال نظرات