سرگردانی بورس در دو راهی صعود و نزول
به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ معاملات بازار سرمایه در هفته گذشته در حالی با افت نماگرهای سهامی پیگیری شد که شاخص بورس برای سومین هفته پیاپی منفی بود و با افت ۰.۴۶ درصدی همراه شد و در پایان هفته در آستانه از دستدادن کانال ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحدی قرار گرفت. شاخص هموزن هم ۱.۰۵ درصد افت کرد و شاخص کل فرابورس نیز با کاهش ۰.۶۲ درصدی همراه شد.
همچنین در تالار بورس برای دومین هفته پیاپی، میانگین هفتگی ارزش معاملات در رقمهای کمتر از ۱۰ هزار میلیارد تومان به ثبت رسید؛ این در شرایطی است که بهبود میانگین ارزش معاملات همواره یکی از شاخصههای رشد بورس تلقی میشود.
افزون بر این در معاملات هفته گذشته، ۶۶۸ میلیارد تومان پول حقیقی از گردونه معاملات سهام، حقتقدم و صندوقهای سهامی خارج شد و در مجموع از ابتدای سال تا پایان معاملات هفته گذشته، ۱۶هزار و ۲۲۲ میلیارد تومان پول حقیقی از گردونه معاملات سهام، حقتقدم و صندوقهای سهامی خارج شده، در حالی که در این مدت بیش از ۳۱ هزار میلیارد تومان پول حقیقی وارد صندوقهای درآمد ثابت شده و نزدیک به ۲۷ همت پول حقیقی نیز صندوقهای طلا را به عنوان مقصد خود انتخاب کردهاند.
این در حالی است که در هفته گذشته برای بازارهای ارز، طلا و سکه هفته مثبتی به ثبت رسید و میانگین قیمت دلار در بازار آزاد ۸۴ هزار و ۱۰۰ تومان را به خود دید؛ در حالی که در هفته نخست بهمن، میانگین ۸۲ هزار و ۲۰۰ تومانی برای این متغیر به ثبت رسید. در بازار طلا نیز گواهی سپرده سکه با میانگین ۶۰ میلیون و ۲۵۸ هزار تومان به کار خود پایان داد و افزایش بیش از ۳ میلیون تومانی را به ثبت رساند.
با این تفاسیر معاملات امروز بازار سرمایه با افت شاخصها و نمادهای مختلف دنبال شد؛ جایی که شاخص بورس در ابتدای معاملات ارتفاع ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد را از دست داد و در نهایت هم هر چند در پایان معاملات، روند دادوستدها در پی بازگشایی نماد پتروشیمیها و اقبال بازار به نمادهای این گروه تا حدودی بهبود یافت اما نماگر اصلی بازار سرمایه افت ۳۷ واحدی را به ثبت رساند و در ارتفاع ۲ میلیون و ۷۶۴ واحد متوقف شد. شاخص کل هموزن نیز افت ۹ هزار واحدی را تجربه کرد و در فرابورس نیز شاخص کل این بازار با کاهش ۱۷۱ واحدی روز را به پایان رساند.
افزون بر این در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، از ۳۴۶ نماد معاملاتی فعال در بورس، ۱۶ درصد معادل ۵۶ نماد مثبت و ۸۴ درصد معادل ۲۹۰ نماد منفی بودند. در فرابورس نیز از ۳۷۷ نماد فعال در این بازار، ۲۱ درصد معادل ۷۹ نماد مثبت و ۱۱ درصد معادل ۴۲ نماد منفی بودند.
همچنین در پایان معاملات، ۶ درصد معادل ۲۱ نماد معاملاتی در بورس با صف خرید و ۲۶ درصد معادل ۹۰ نماد با صف فروش مواجه شدند. در فرابورس هم ۱۱ درصد معادل ۴۲ نماد با صف خرید و ۲۶ درصد معادل ۹۰ نماد با صف فروش به کار خود پایان دادند. ارزش صفهای خرید نیز ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان در برابر هزار و ۴۰۰ میلیارد تومانی بود که در صف فروش بودند. ضمن اینکه ۱۹۳ میلیارد تومان پول حقیقی نیز امروز از بازار سهام خارج شد و صندوقهای درآمد ثابت نیز با خروج ۶۹۱ میلیارد تومانی نقدینگی مواجه بودند.
در مجموع باید گفت این روزها شاید تحت تاثیر ریسکهای سیاسی، بازار سرمایه و سهامدارانش به خبرهای مثبتی چون افزایش نرخ دلار در بازار آزاد، انتشار اوراق گواهی سپرده ۲۵ درصد در برخی بانکها و همچنین بازگشایی نخستین نماد پتروشیمی در بازار سرمایه بیواکنش شده است؛ بیواکنشی که فعلا بازار سرمایه را در مسیر افت قرار داده و حالا این شاخص بورس است که باید میان دو راهی صعود و سقوط یکی را انتخاب کند.