جزییات شاخص‌های ۶ گانه قطع شدن یارانه نقدی + جدول

دولت در راستای اجرای عدالت اجتماعی و حمایت از اقشار کم‌درآمد، فرآیند قطع شدن یارانه نقدی را برای خانوار‌های پردرآمد آغاز کرده است. این تصمیم بر اساس شش شاخص اقتصادی و اجتماعی اتخاذ شده که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تدوین و در آبان‌ماه امسال به تصویب هیأت وزیران رسیده است.
جزییات شاخص‌های ۶ گانه قطع شدن یارانه نقدی + جدول
کد خبر:۱۴۵۰۱

به گزارش اقتصاد معاصر؛ سیاست حذف یارانه نقدی، با هدف کاهش فشار مالی بر دولت و تخصیص بهینه منابع به دهک‌های کم‌درآمد، در سال ۱۴۰۳ شدت بیشتری خواهد گرفت. با توجه به شاخص‌های تعیین‌شده، خانوار‌هایی که شرایط مالی مناسبی دارند، از دریافت یارانه حذف خواهند شد. این در حالی است که دولت همچنان بر حمایت از دهک‌های پایین جامعه تأکید دارد و تلاش می‌کند با اصلاح فرآیند وسع‌سنجی، یارانه را به نیازمندان واقعی برساند.جزییات قطع شدن یارانه نقدی برای دهک‌های پردرآمد با شاخص‌های جدید را در ادامه بخوانید.

 

قطع شدن یارانه نقدی

 

شاخص‌های ۶ گانه قطع شدن یارانه نقدی

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با رعایت ملاحظات اجتماعی و به‌صورت تدریجی، اقدام به حذف یارانه نقدی پردرآمد‌ها خواهد کرد. با ایجاد رصدخانه پایگاه رفاه ایرانیان و به‌روزرسانی داده‌های خانوارها، دولت برای اولین بار در دی ماه پارسال ۱۶۱ هزار نفر را از جمع یارانه‌بگیران حذف و ۶۰ هزار خانوار جدید را به لیست یارانه‌بگیران اضافه کرد. حالا قرار است که حذف یارانه‌بگیران در سال آینده وارد فاز جدیدی شود.

طبق اعلام رسمی، شاخص‌های جدید حذف یارانه شامل موارد زیر است:

دارایی‌های ملکی: خانوار‌هایی که ارزش مجموع املاک و مستغلات آنها (مانند باغ ویلا‌های مجلل) بیش از ۳۵ میلیارد تومان باشد، مشمول قطع یارانه خواهند شد.

خودرو‌های لوکس: خانوار‌هایی که دارای یک یا چند خودروی سواری یا وانت دوکابین با مجموع ارزش ۳ میلیارد تومان باشند، از لیست دریافت یارانه خارج می‌شوند.

تراکنش‌های بانکی و خرید ماهانه: مجموع تراکنش‌های کارت‌های بانکی خانوار‌ها در صورتی که از حد مشخصی فراتر رود، منجر به حذف یارانه خواهد شد. به‌عنوان مثال، اگر میزان خرید ماهانه یک خانوار دو نفره از ۶۰ میلیون تومان بیشتر باشد، یارانه این خانواده قطع خواهد شد.

 

جدول قطع شدن یارانه نقدی

 

تاثیر درآمد ماهانه خانوار در قطع شدن یارانه نقدی

اگر درآمد ماهانه اعضای خانوار از حد مشخصی بالاتر رود، یارانه آنها حذف می‌شود. برای مثال:

خانوار تک‌نفره با درآمد ۳۰ میلیون تومان

خانوار دونفره با درآمد ۳۷.۵ میلیون تومان

خانوار سه‌نفره با درآمد ۴۵ میلیون تومان

خانوار چهارنفره با درآمد ۵۲.۵ میلیون تومان

خانوار پنج‌نفره با درآمد ۶۰ میلیون تومان

به ازای هر عضو بیشتر، ۱۲.۵ میلیون تومان به این رقم اضافه می‌شود.

سفر‌های خارجی: خانوار‌هایی که بیش از ۵ سفر خارجی در یک سال داشته باشند، دیگر مشمول دریافت یارانه نخواهند بود.

اقامت در خارج از کشور: ایرانیان مقیم خارج از کشور، بر اساس اعلام وزارت امور خارجه، از لیست یارانه‌بگیران حذف خواهند شد.

 

 

یارانه چه کسانی قطع می شود

 

میزان یارانه نقدی پرداختی در سال ۱۴۰۳

برپایه گزارش سازمان هدفمندی یارانه‌ها، در مجموع ماهانه ۲۶ میلیون و ۹۹۲ هزار و ۹۰۶ سرپرست خانوار دهک‌های اول تا نهم یارانه نقدی دریافت می‌کنند. این شامل:

۲۷ میلیون و ۹۴۱ هزار نفر در دهک‌های اول تا سوم که یارانه ۴۰۰ هزار تومانی دریافت می‌کنند.

۵۰ میلیون و ۷۵۹ هزار نفر در دهک‌های چهارم تا نهم که یارانه ۳۰۰ هزار تومانی دریافت می‌کنند.

حذف یارانه بر اساس تراکنش خرید‌های ماهانه

یکی از مهم‌ترین معیار‌های حذف یارانه، تراکنش‌های ماهانه بانکی خانوار‌ها است. برای مثال:

خانوار دونفره در صورتی که میانگین ماهانه خرید از کارت‌های بانکی آنها از ۶۰ میلیون تومان عبور کند، مشمول حذف یارانه می‌شوند.

خانوار‌های سه‌نفره و بیشتر نیز در صورتی که میزان خرید‌های ماهانه آنها از سقف مشخصی عبور کند، دیگر واجد شرایط دریافت یارانه نخواهند بود.

سفر خارجی و تأثیر آن در قطع شدن یارانه نقدی

بر اساس مصوبه هیأت دولت، خانوار‌هایی که بیش از ۵ سفر خارجی در یک سال داشته باشند، از لیست دریافت‌کنندگان یارانه حذف می‌شوند. همچنین ایرانیان مقیم خارج از کشور که از سوی وزارت امور خارجه شناسایی شوند، یارانه‌شان به‌طور کامل قطع خواهد شد.

 

اعتراض به قطع یارانه

 

فرآیند اعتراض به قطع شدن یارانه

طبق مصوبه جدید، خانوار‌هایی که یارانه آنها قطع شده است، می‌توانند اعتراض خود را از طریق سامانه حمایت معیشتی وزارت رفاه ثبت کنند. بر اساس این مصوبه:

دولت موظف است ظرف ۱۰ روز کاری مدارک ارائه‌شده را بررسی کرده و نتیجه را به سرپرست خانوار اعلام کند.

خانوار‌ها می‌توانند اطلاعات اقتصادی خود را از طریق سامانه مشاهده کرده و در صورت اشتباه بودن داده‌ها، درخواست اصلاح آن را ارائه دهند. این تغییرات می‌تواند تأثیرات مختلفی بر وضعیت معیشتی خانوار‌ها بگذارد. اگرچه دولت قصد دارد از طریق شاخص‌های دقیق، فقط دهک‌های پردرآمد را حذف کند، اما ممکن است برخی از خانوار‌هایی که در آستانه این معیار‌ها قرار دارند، به‌طور ناعادلانه از لیست حذف شوند. به همین دلیل، اهمیت فرآیند اعتراض و شفاف‌سازی اطلاعات اقتصادی خانوار‌ها بیش از پیش احساس می‌شود.

ارسال نظرات