همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، لشکری و کشوری به کجا رسید؟

همسان سازی حقوق بازنشستگان به معنای تعدیل و تنظیم حقوق این قشر بر اساس معیارهایی مانند نرخ تورم، هزینه های زندگی، و تغییرات اقتصادی است. هدف اصلی این سیاست، حفظ قدرت خرید بازنشستگان و بهبود وضعیت معیشتی آنها در طول زمان است.در ادامه آخرین وضعیت اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، لشکری و کشوری را خواهیم آورد.
همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، لشکری و کشوری به کجا رسید؟
کد خبر:۱۴۵۶۹

به گزارش اقتصاد معاصر؛ همسان سازی حقوق بازنشستگان به معنای یکسان سازی یا نزدیک سازی میزان حقوق بازنشستگی افرادی است که در طول سالهای خدمت خود، شرایط مشابهی داشته اند اما به دلایل مختلف مانند تغییر قوانین، تورم یا تفاوت در زمان بازنشستگی، حقوق متفاوتی دریافت می کنند. این موضوع معمولاً با هدف کاهش نابرابری ها و بهبود وضعیت معیشتی بازنشستگان مطرح می شود.

همسان سازی حقوق بازنشستگان معمولاً توسط سازمان های مربوطه مانند سازمان تأمین اجتماعی یا صندوق بازنشستگی کشوری انجام میشود. این فرآیند ممکن است شامل افزایش حقوق بازنشستگان به میزان مشخص یا تطبیق آن با نرخ تورم و سایر شاخص های اقتصادی باشد.

همسان سازی حقوق بازنشستگان

اهداف همسان سازی حقوق بازنشستگان

حفظ قدرت خرید بازنشستگان در برابر تورم.

 بهبود سطح زندگی بازنشستگان و کاهش فقر در این گروه.

 کاهش اختلافات بین حقوق بازنشستگان قدیمی و جدید.

ایجاد عدالت بیشتر در پرداختها بر اساس سنوات خدمت و شرایط اقتصادی.

 شیوه های همسان سازی حقوق بازنشستگان

تعدیل حقوق بر اساس تورم: حقوق بازنشستگان به طور سالانه یا دورهای بر اساس نرخ تورم تعدیل میشود.

فزایش درصدی حقوق: دولت یا صندوقهای بازنشستگی ممکن است درصدی افزایش حقوق برای بازنشستگان در نظر بگیرند.

پرداخت کمکهای معیشتی: در برخی موارد، کمکهای مالی جداگانه به بازنشستگان کمدرآمد پرداخت میشود.

بررسی دورهای حقوق: حقوق بازنشستگان به طور منظم بررسی و در صورت نیاز تعدیل میشود.

 شیوه های همسان سازی حقوق بازنشستگان

آخرین وضعیت  اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، کشوری و لشکری

رئیس کمیته بازنشستگان کمیسیون اجتماعی مجلس، گفت: قطعا ما در کمیته بازنشستگان و کمیسیون اجتماعی مجلس به جد به دنبال این مطالبات به حق جامعه بازنشتگی کشور هستیم.

مهدی اسماعیلی با اشاره به اینکه متأسفانه متناسب‌سازی حقوق هیچکدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی کامل انجام نشده شده و حتی برخی که هم انجام شده است، نیاز به اصلاحیه دارد؛ اظهار داشت: تأکید ما در کمیسیون اجتماعی بر این بوده که دولت بدون فوت وقت و پیش از سال نو احکام و پرداختی‌های همه بازنشستگان مشمول قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان، اعم از لشکری، کشوری و تأمین اجتماعی که چشم به راه اجرای این قانون هستند را کارسازی کند.

وی با اشاره به گلایه به‌حق بازنشستگان درخصوص عدم اجرای درست قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان، گفت: قشر فرهیخته بازنشستگان ما با توجه به اینکه اکثراً بالای ۳۰ سال خدمت صادقانه در این کشور داشته‌اند و جوانی و عمر خود را در راستای خدمت به کشور و مردم گذاشته‌اند، نیازمند تکریم و حمایت هستند. تکریم هم دو جنبه دارد، یک جنبه بعد معنوی آن است که باید جامعه ما برای قشر فرهیخته بازنشستگان حرمت و ارزش بالایی قائل باشد و جنبه دوم این است که نباید قشر بازنشسته ما از نظر معیشتی و دریافت حقوق در مضیقه باشد.

رئیس کمیته بازنشستگان کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: در همین راستا مجلس قانونی به تصویب رساند که در قالب متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ۹۰ درصد حقوق شاغلان را به بازنشستگان بدهد. با توجه به اینکه این متناسب‌سازی سالیان سال انجام نشده بود و بار مالی بزرگی برای اجرا می‌طلبید، مجلس دولت را مکلف کرد که این متناسب‌سازی را به صورت مرحله‌ای و در سه سال انجام دهد. طبق قانون دولت متعهد شده است که این متناسب‌سازی را در سه سال اول برنامه توسعه هفتم ۴۰ درصد در سال ۱۴۰۳، ۳۰ درصد در سال ۱۴۰۴ و ۳۰ درصد هم در سال ۱۴۰۵ اجرا کند؛ اما متاسفانه دولت در همین سال آغازین قسمتی از کار را به صورت ناقص انجام داد و آن چیزی که ما در مجلس به دنبال آن بودیم و دوست داشتیم شیرینی این قانون به کام بازنشستگان بنشیند، اما متأسفانه به دلیل سوء تدبیر‌ها محقق نشد و متاسفانه با گذشت بیش از ۱۰ ماه از سال ۱۴۰۳ حتی احکام برخی بازنشستگان مشمول این قانون دچار مشکل شده است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: بعد از چندین ماه که از ابلاغ این قانون و کمیسیون جلسات متعددی در این موضوع داشته؛ حتی برخی بازنشستگان ما در نیروی انتطامی و نیرو‌های مسلح دچار مشکل هستند و بار‌ها اعتراض کردند که احکام آنها دقیق صادر نشده و حقوق آنها برابر احکامشان پرداخت نمی‌شود؛ به همین دلیل تأکید کمیسیون اجتماعی هم بر این بوده که سریعاً این مشکلات -که قابل حل هم هست- برطرف شود؛ حتی یک فرصت ۲۰ روزه هم به دولت دادیم، اما متأسفانه باز هم این موارد انجام نشد؛ لذا مجدد تأکید می‌کنیم که تا پیش از سال نو دولت باید سازوکار لازم برای اجرایی شدن احکام بازنشستگان متناسب با قانون و اینکه پرداخت‌ها برابر قانون به موقع انجام بگیرد را سریعاً کارسازی کند.

همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، کشوری و لشکری

اسماعیلی تصریح کرد: انتظار داریم دولت سریعاً و بدون فوت وقت احکام و پرداختی‌های همه بازنشستگان مشمول قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان، اعم از لشکری، کشوری و تأمین اجتماعی که چشم به راه اجرای این قانون هستند را کارسازی کند. امیدواریم مسئولان اجرایی کشور صدای ما را بشنوند و انتظار چندین ساله بازنشستگان که متقاضی توجه و اهتمام مسئولان به ترمیم حقوق آنان بودند، سریعاً اجرایی شود.

رئیس کمیته بازنشستگان کمیسیون اجتماعی مجلس در ادامه با اشاره به اینکه متأسفانه متناسب‌سازی حقوق هیچکدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی کامل انجام نشده است، افزود: حتی برخی که هم انجام شده، ناقص است و نیاز به اصلاحیه دارد. البته مسئولان امر از همان ابتدا به ما قول دادند این اصلاحیه انجام شود که متاسفانه باز هم در پیچ و خم برخی از موانع و محدودیت‌ها گم شده است.

اسماعیلی با اشاره به اهتمام مجلس در موضوع بازنشستگان، گفت: قطعا ما در کمیته بازنشستگان و کمیسیون اجتماعی مجلس به جد به دنبال این مطالبات به حق جامعه بازنشتگی کشور هستیم و آن را تا حصول کامل نتیجه پیگیری می‌کنیم؛ حتی در صحن علنی مجلس هم بار‌ها رئیس مجلس تذکرات لازم را برای تسریع در صدور و کارسازی احکام بازنشستگان مطابق قانون صادر کرده است./ ایلنا

ارسال نظرات