۱۲/فروردين/۱۴۰۴ | ۱۸:۰۳
انتقاد از عملکرد ضعیف دولت‌ها در زمینه مولدسازی‌ دارایی های دولت هدف مجلس افزایش سهم کشاورزی از اقتصاد ملی است ارسال پاسخ رسمی ایران به نامه ترامپ از طریق عمان خرازی: ایران نه تنها همه راه‌ها را نبسته بلکه آماده مذاکره غیرمستقیم است پزشکیان: با جدیت پیگیر صدور به موقع مجوزهای مورد نیاز سرمایه‌گذاران هستیم پزشکیان: پیگیر تحقق شعار سال هستیم پاسخ به یک شبهه درباره دخالت رهبری در برنامه ریزی اقتصادی دیدار نوروزی وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور مسیر سرمایه گذاری مردمی توسط مجلس تسریع، تسهیل و تضمین شد پزشکیان: به دنبال راهی برای بهبود وضعیت دریاچه ارومیه هستیم توضیحات قالیباف درباره پرداخت کالابرگ الکترونیکی + جزییات عارف: شرایط کنونی کشور از نظر چالش‌های اقتصادی با دهه ۶۰ تفاوتی ندارد پزشکیان: استفاده از پنل‌های خورشیدی الزامی خواهد شد ورود مجلس به موضوع قاچاق سوخت جدی است تذکر به میدری برای مابه‌التفاوت متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
۱۱:۲۰ ۱۴۰۳/۰۹/۰۷
نگاهی کوتاه به موضوعات اقتصادی روزنامه‌ها (۷ آذر ۱۴۰۳)؛

از قاچاق ۵۰۰ همت سوخت تا اصلاح ماده ۴۱ قانون کار

دکه اقتصاد همچون روز‌های گذشته به بررسی گزارش‌های اقتصادی روز رسانه‌های مکتوب پرداخته است.
از قاچاق ۵۰۰ همت سوخت تا اصلاح ماده ۴۱ قانون کار
کد خبر:۹۱۲۲

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ روزنامه‌های مهم کشور در گزارش‌های اقتصادی امروز خود به موضوعات مختلفی اعم از آلودگی هوای تهران، روند مطلوب بورس، پایان قطعی برق، قاچاق سوخت، علل ناکامی کشور در دستیابی به توسعه، اصلاح ماده ۴۱ قانون کار و بررسی پرونده قطعی‌های برق در مجلس پرداخته است.

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارش امروز خود تحت عنوان «باد به داد تهران رسید» کاهش آلودگی هوا در۱۴۰۲ را بررسی کرد. در گزارش آمده است: «کاهش آلودگی هوای تهران در سال ۱۴۰۲، با وجود کاهش تعداد روز‌های ناسالم و افزایش روز‌های پاک، عمدتاً ناشی از عوامل طبیعی نظیر افزایش ۱۰ درصدی سرعت باد و کاهش ۳ درصدی برودت هوا بوده است که شدت وارونگی هوا را کم کرده است. این بهبود نسبی کیفیت هوا ارتباطی با مدیریت ترافیک، کاهش تردد خودرو‌ها یا بهبود سوخت صنایع نداشته و سطح آلودگی همچنان ۲.۵ برابر استاندارد ایران و ۵ برابر حد مجاز جهانی باقی مانده است. از آغاز سال جاری، تهران تنها ۵ روز هوای پاک داشته و سهم پاییز از این روز‌ها صفر بوده است.»

روزنامه اعتماد با عنوان «روز‌های سبز بورس ادامه دارد» در بخش اقتصادی خود، در مورد چشم انداز‌های بازار سرمایه گزارش می‌دهد. این روزنامه بیان دارد: «سال ۱۴۰۳ با وجود چالش‌های داخلی و خارجی از سخت‌ترین دوران بازار سرمایه بود، اما در آذر ماه، با کاهش ریسک‌ها، روند بورس بهبود یافت. شاخص کل بورس تهران پس از ۱۸ ماه به سطح ۲.۳ میلیون واحد بازگشت و در ۱۲ روز معاملاتی اخیر، ۱۱ روز مثبت ثبت کرد. روز سه‌شنبه شاخص کل با رشد ۲۵ هزار واحدی به ۲.۴۱۵ میلیون واحد و ارزش معاملات خرد به ۱۶.۱ هزار میلیارد تومان رسید. همچنین شاخص هم‌وزن با رشد ۰.۷۱ درصدی به سطح ۷۶۳ هزار واحد صعود کرد. در فرابورس نیز شاخص با ۴۸۷ واحد رشد به ۲۳ هزار و ۳۳۴ واحد رسید.»

روزنامه جام‌جم هم در گزارش اقتصادی صفحه ۳ خود با عنوان «پایان مبهم خاموشی‌ها» به پایان قطعی برق در کشوراشاره کرد. این گزارش عنوان کرد: «ناترازی انرژی، به‌ویژه در بخش برق، به یکی از چالش‌های اساسی کشور تبدیل شده است. هرچند طی سه سال اخیر خاموشی در بخش خانگی رخ نداد، قطعی برق صنایع منجر به زیان اقتصادی و کاهش تولید شد. در حالی که خاموشی‌های پاییز و زمستان در سال‌های گذشته نادر بود، پاییز امسال با خاموشی‌های غیرمعمول همراه شد که نشان‌دهنده تشدید این بحران است.»

«۵۰۰ هزار میلیارد تومان قاچاق سوخت» عنوان گزارش اقتصادی صفحه ۱۶ روزنامه فرهیختگان بود که سخنان رئیس مجلس را تشریح کرد. این گزارش عنوان دارد: «رئیس مجلس اعلام کرد روزانه ۳۰ میلیون لیتر سوخت از کشور قاچاق می‌شود، رقمی که فراتر از ناترازی بنزین و گازوئیل بوده و سالانه ۷.۵ میلیارد دلار خسارت به کشور وارد می‌کند. این پدیده شامل قاچاق خروجی سوخت، دارو و کالا‌های حمایتی و نیز قاچاق ورودی است. بررسی‌ها نشان می‌دهد عوامل انسانی، ضعف سامانه‌ها و ناکارآمدی سیستم قیمت‌گذاری، تولید پرهزینه، و موانع تجارت خارجی از دلایل اصلی تشدید قاچاق در کشور هستند.»

عنوان گزارش اقتصادی امروز روزنامه سازندگی هم با عنوان «افشاگری سردار»‌ به بررسی قاچاق سازماندهی سوخت پرداخت. این روزنامه بیان دارد: «رئیس مجلس با هشدار درباره تأثیر ناترازی انرژی و قاچاق سوخت بر فقیرتر شدن جامعه و تضعیف حکمرانی، اعلام کرد روزانه ۳۰ میلیون لیتر سوخت قاچاق می‌شود؛ رقمی که سه برابر آمار‌های رسمی سازمان برنامه‌وبودجه است. بر اساس برآورد‌های ستاد مبارزه با قاچاق کالا و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، روزانه حدود ۱۲.۲ میلیون لیتر سوخت از کشور خارج می‌شود، که ۹ درصد آن گازوئیل، ۳۳ درصد بنزین، و سایر فرآورده‌ها نظیر نفت کوره، وکیوم باتوم، و نفت سفید را شامل می‌شود. قاچاق ورودی نیز معادل این خروجی است.»

روزنامه جوان هم در گزارش اقتصادی خود با عنوان «قاچاق سازماندهی‌شده ۳۰‌میلیون لیترسوخت در روز!» به قاچاق سوخت درکشور پرداخت. این گزارش بیان دارد: «ناترازی انرژی در تابستان و پاییز امسال به اعتراض مردم، صنایع و نمایندگان مجلس منجر شد. در حالی که دولت چهاردهم این بحران را میراث دولت قبل می‌داند، رئیس مجلس در صحن علنی قاچاق سازمان‌یافته سوخت را یکی از عوامل اصلی ناترازی عنوان کرد. وی با اشاره به قاچاق روزانه ۲۵ تا ۳۰ میلیون لیتر فرآورده، وزارتخانه‌های نفت و نیرو را به ناهماهنگی در تأمین انرژی در تمام فصول سال متهم کرد و تأکید کرد که مراکز دولتی به‌عنوان اصلی‌ترین تهیه‌کنندگان این قاچاق باید پاسخگو باشند.»

روزنامه شرق در گزارش اقتصادی خود با عنوان «پازل گمشده توسعه» علل ناکامی کشور در دستیابی به اهداف برنامه‌های توسعه‌ای اشاره کرد. این گزارش عنوان کرد: «ایران در یکی از حساس‌ترین موقعیت‌های ژئوپلیتیکی جهان قرار دارد و برای رفع تهدیدات پیرامونی، علاوه بر افزایش جمعیت، نیازمند رشد اقتصادی پایدار و تغییر در تصمیم‌گیری‌ها و جهت‌گیری‌های سیاست خارجی است. این موضوع در مناظره‌ای با عنوان «آمایش سرزمین؛ ژئوپلیتیک و توسعه» که توسط آکادمی دانایان برگزار شد، مورد بحث قرار گرفت. کارشناسان حاضر، از جمله پیروز حناچی، علی دینی‌ترکمانی، مرتضی قورچی، و بهزاد ملک‌پور، بر ضرورت ارتقای وزن ژئوپلیتیکی کشور از طریق توسعه اقتصادی و مدیریت مؤثر تأکید کردند.»

«طرح دستمزد روی میز» عنوان گزارش اقتصادی روزنامه وطن امروز بود، که به ضرورت اصلاح ماده ۴۱ قانون کار تا پایان سال اشاره می‌کند. این روزنامه اشاره می‌کند: «با توجه به افزایش قیمت کالا‌ها و پیش‌بینی تورم ۳۵ درصدی برای سال ۱۴۰۴، موضوع تعیین حقوق و دستمزد متناسب با تورم به کانون توجه کارشناسان و مجلس تبدیل شده است. در شهریور ۱۴۰۳، طرح اصلاح ماده ۴۱ قانون کار با امضای ۲۵ نماینده به‌صورت یک‌فوریتی به مجلس ارائه و برای بررسی به کمیسیون اجتماعی ارجاع شد. این طرح هنوز در کمیسیون بررسی نشده و پس از اتمام این مرحله، در دستور کار صحن مجلس قرار خواهد گرفت.»

روزنامه خراسان هم در گزارش صفحه ۱۰ خود با عنوان «پرونده قطعی‌های برق روی میز نظارتی مجلس» به بررسی پرونده قطعی‌های برق در مجلس اشاره کرد. این گزارش بیان کرد: «در گزارش کمیسیون انرژی مجلس درباره چالش‌های تأمین برق در فصل سرد، دو راهکار فوری و اساسی پیشنهاد شد. اقدامات فوری شامل تولید برق متناسب با سوخت تحویلی بدون برداشت از ذخایر سوخت مایع، و بهره‌گیری از دیپلماسی انرژی برای واردات ۱۰ تا ۱۵ میلیون مترمکعب گاز از ترکمنستان است. همچنین پنج راهبرد اساسی برای تأمین انرژی پایدار مطرح شد: ۱) تنوع‌بخشی به سبد برق و توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر به‌منظور کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی، ۲) افزایش بهره‌وری نیروگاه‌های حرارتی، ۳) توسعه بازار بهینه‌سازی مصرف انرژی، ۴) ارتقای کیفیت سوخت تولیدی در پالایشگاه‌ها، و ۵) استفاده از تجهیزات فیلتراسیون در نیروگاه‌های آلاینده. این اقدامات در راستای مدیریت بهینه منابع و کاهش چالش‌های تأمین انرژی پیشنهاد شده‌اند.»

ارسال نظرات