۱۰:۱۵ ۱۴۰۳/۱۱/۳۰
نائب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با اقتصاد معاصر؛

حضور وزیر جهاد در مجلس برای ارائه پاره‌ای از توضیحات/ بازار بدون دخالت، تعادل می‌یابد

نائب رئیس کمیسیون کشاورزی گفت: نمایندگان مجلس در نشست کمیسیون کشاورزی، سوالات خود را درباره گرانی کالا‌های اساسی از وزیر جهاد کشاورزی مطرح می‌کنند و صرف توضیحات کافی نیست و دولت باید برای کنترل بازار شب عید، اقدامات عملی انجام دهد.
حضور وزیر جهاد در مجلس برای ارائه پاره‌ای از توضیحات/ بازار بدون دخالت، تعادل می‌یابد
کد خبر:۱۵۷۰۵

پیمان فلسفی، نائب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصاد معاصر درباره حضور وزیر جهاد کشاورزی در این کمیسیون اظهار داشت: امروز ۱۴ نماینده، سوالات خود را که در دستور کار کمیسیون قرار دارد، از وزیر جهاد کشاورزی خواهند پرسید. البته تعداد سوالات بیشتر از تعداد نمایندگان است، چراکه هر نماینده ممکن است بیش از یک سوال داشته باشد.   

وی افزود: این سوالات موضوعات مختلفی را از جمله مباحث مربوط به قیمت محصولات کشاورزی، تامین کود و سم، تولید محصولات کشاورزی زراعی، دامی و شیلاتی و همچنین مسائل مرتبط با آب در بخش کشاورزی را شامل می‌شود. این موضوعات از جمله مواردی هستند که نمایندگان معمولا مطرح می‌کنند. برخی از سوالات جنبه منطقه‌ای دارند و مربوط به حوزه انتخابیه نمایندگان است، در حالی که برخی دیگر جنبه ملی پیدا می‌کنند و باید در مسیر بررسی و رسیدگی قرار گیرند. کمیسیون نیز این سوالات را طبقه‌بندی خواهد کرد و روند رسیدگی به آنها طی خواهد شد. 

فلسفی در ارتباط با هم‌زمان شدن ماه مبارک رمضان و عید نوروز با افزایش قیمت‌ها و احتمال افزایش بیشتر، بعد از حضور وزیر در کمیسیون گفت: انتظار ما این است که حضور وزیر جهاد کشاورزی در کمیسیون کشاورزی تاثیرگذار باشد، چراکه این فرصت، تریبونی برای رساندن صدای مردم به گوش وزیر و دیگر وزرا از طریق سوالاتی است که نمایندگان مطرح می‌کنند اما صرف طرح مساله و شنیدن توضیحات وزیر کافی نیست. مهم‌تر از آن، باید به دنبال ارائه راهکار باشیم و مسائل را حل کنیم. مشکلات موجود قابل حل هستند اما گرانی اخیر ناشی از عوامل متعددی است و نمی‌توان آن را صرفا به نرخ ارز مرتبط دانست. برخی تصمیم‌گیری‌ها نیز بر قیمت محصولات کشاورزی تاثیر گذاشته است. 

وی ادامه داد: به عنوان مثال کشاورزان، پنج تا شش‌ماه پیش محصول برنج خود را برداشت کرده‌اند اما قیمت در آن زمان به این میزان نبود. ما باید قیمت تمام‌شده تولید را مدنظر قرار دهیم و در عین حال، اطمینان حاصل کنیم که کالا به میزان کافی در بازار عرضه شود. اگر تولید به اندازه کافی وجود دارد، چرا توزیع مناسب صورت نمی‌گیرد؟ چرا اجازه داده می‌شود که برخی افراد برنج را با قیمت پایین‌تر از کشاورز خریداری کرده، در انبار‌ها ذخیره کنند و سپس در شرایط بحرانی بازار، با قیمت بالاتر به فروش برسانند؟ در گذشته میزان واردات بیشتر بوده اما این روند اخیرا کاهش یافته است. برنج وارداتی نیز باید به میزان کافی در بازار عرضه شود. فروشگاه‌ها باید مملو از کالا باشند و مردم قدرت انتخاب داشته باشند. رقابت در بازار موجب می‌شود که مصرف‌کنندگان محصول ارزان‌تر و باکیفیت‌تر را انتخاب کنند و در نتیجه، عرضه‌کنندگان نیز مجبور به تعدیل قیمت‌های خود شوند. 

نائب رئیس کمیسیون کشاورزی در رابطه با محصول سیب‌زمینی تصریح کرد: در خصوص سیب‌زمینی نیز وضعیت مشابهی حاکم است. بخشی از این محصول صادر شده و هم‌زمان میزان کشت آن نسبت به سال گذشته کاهش یافته است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که امسال به دلیل مشکلات سال گذشته، میزان تولید سیب‌زمینی حدود یک میلیون تن کاهش یافته است. از یک‌سو اجازه صادرات داده شده و از سوی دیگر، مقدار زیادی از سیب‌زمینی‌ها در انبار‌ها نگهداری شده و وارد بازار نشده‌اند که همین امر موجب افزایش قیمت شد. در حال حاضر مجوز واردات این محصول صادر شده و اعلام شده که سیب‌زمینی وارداتی طی روز‌های آینده وارد بازار خواهد شد اما این واردات عمدتا توسط برخی مجموعه‌های وابسته به دولت انجام می‌شود، در حالی که بنکداران، بارفروشان تهران و سایر استان‌ها آمادگی خود را برای حل این مشکل اعلام کرده‌اند. اگر این امر به خود مردم و اتحادیه‌های فروش و عرضه محصولات کشاورزی و مواد غذایی سپرده شود، قطعا قیمت پایین‌تر، کیفیت بالاتر و سیستم توزیع مناسب‌تری را شاهد خواهیم بود. 

نماینده مردم تهران عنوان کرد: دخالت دولت در عرضه و تقاضا و همچنین قیمت‌گذاری که عمدتا تصدی‌گری محسوب می‌شود، مشکلات متعددی را ایجاد کرده است. اگر دولت از مداخله در این امور کنار بکشد و فقط نقش نظارتی داشته باشد، بازار خود تعادل لازم را پیدا خواهد کرد. در این شرایط، رقابت میان عرضه‌کنندگان باعث می‌شود قیمت‌ها به‌ صورت طبیعی تنظیم شود و مردم بتوانند بر اساس توان مالی خود محصول مناسب را خریداری کنند. 

وی یادآور شد: در آستانه عید نوروز و ماه رمضان، کمیسیون کشاورزی پیش‌بینی می‌کند که اگر دولت در روز‌های آینده با تزریق کافی کالا‌های اساسی به بازار، التهاب آن را کاهش دهد، مشکل خاصی نخواهیم داشت. ما در تامین و تولید مشکل نداریم، بلکه مساله اصلی به توزیع، نظارت و نحوه نگهداری محصولات کشاورزی بازمی‌گردد که باید اصلاح شود. 

کد ویدیو
ارسال نظرات