۱۲/تير/۱۴۰۴ | ۱۵:۴۵
نرخ آبونمان تلفن ثابت تغییر کرد/ نرخ جدید اعلام شد وزیر ارتباطات:اینترنت به شرایط قبل بازگشت پایان مهلت استفاده از بسته اینترنت ۵۰ گیگابایتی ثابت از امروز مکالمات تلفن ثابت تا پایان تیر رایگان شد صادرات خدمات فناوری اطلاعات از کالا‌ها مهم‌تر است/ ضرورت اصلاح قوانین و تقویت مطالبه‌گری بخش خصوصی هدف یک میلیارد دلاری صادرات فناوری اطلاعات دست‌نیافتنی است/ نیاز به تغییر قوانین و حمایت دولت ابلاغ مصوبه تشکیل کمیته تسهیل کسب‌وکارهای دیجیتال معرفی کتابی برای کاربرد هوش مصنوعی در تحقیقات علمی دستور پزشکیان برای توقف فوری فروش اینترنتی دارو اضافه شدن خدمات جدید در پنجره دولت هوشمند تا ۱ ماه آینده آغاز ساماندهی سکوهای تبادل رمزارز با تشکیل کارگروه موقت تنظیم‌گری افزایش ۵۰ درصدی ترافیک عبوری داده از کشور ماهواره «پارس ۲» به‌زودی در صف پرتاب قرار می‌گیرد کلیات سند جامع ترویج و ارتقای سواد فضای مجازی تصویب شد تعرفه اینترنت همراه افزایش پیدا نمی‌کند ارسال پیامک تبلیغاتی و اطلاع رسانی بدون اجازه ممنوع است
۰۸:۱۵ ۱۴۰۳/۰۶/۱۵
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با «اقتصاد معاصر»؛

آزادسازی واردات آیفون ۴ میلیارد دلار هزینه ارزی دارد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: ارزیابی‎‌ها نشان می‌دهد با آزادسازی واردات و رجیستری آیفون‌های رده جدید ۴ میلیارد دلار به خروج ارز کشور اضافه می‌شود که این اتفاق می‌تواند اسباب افزایش قیمت ارز را فراهم کند.
آزادسازی واردات آیفون ۴ میلیارد دلار هزینه ارزی دارد
کد خبر:۱۵۷۹

حسین صمصامی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد معاصر و در ارتباط با واردات و رجیستری آیفون‌های ۱۴ و ۱۵ اظهار داشت: طبیعی است که این مسئله به ضرر اقتصاد کشور است. چرا که تقاضای ارز را بالا می‌برد و این مسئله به نفع یک قشر خاص جامعه و در تضاد با منافع عمومی است.

وی در رابطه با این که برخی از نمایندگان معتقدند آیفون نیاز جامعه است پس باید وارد و رجیستری شود، تصریح کرد: بنز آخرین سیستم هم نیاز جامعه است. کالا‌های بسیار لوکس مثل پارچه‌های بسیار گران قیمت هم نیاز یک جامعه است. اما ما در اقتصاد بین نیاز و خواسته تفاوت قائلیم. نیاز تمامی دارد اما خواسته تمامی ندارد. 

صمصامی، افزود: در مدیریت جامعه باید حواسمان باشد که نیاز‌های اولیه و نیاز عموم جامعه را برطرف کنیم و سپس باید حواسمان باشد در ارتباط با کالا، نباید کاری کنیم که مانور تجمل در جامعه راه بیفتد؛ مثلا کالا‌هایی را وارد کنیم که عده قلیلی می‌توانند استفاده کنند.

وی در ارتباط با ممنوعیت واردات این دو رده گوشی اپل در مدتی معین و بحث کنونی برای آزادسازی واردات و رجیستری آن تاکید کرد: قطعا این مسئله به لابی برمی‌گردد. در شرایط موجود درآمد‌های ارزی را باید در مسائل اولویت دار دیگر هزینه کنیم. گوشی آیفون اصلا اولویت اقتصاد ما نیست. اما واردات مواد اولیه، تولید، نهاد‌های دامی و کالا‌های اساسی نیاز و اولویت اصلی کشور است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یادآور شد: گوشی‌های آیفون و غیر آیفون که (به لحاظ ارزی) در ردیف گوشی‌های آیفون شمرده می‌شوند، تقاضای ارز را بالا می‌برند و می‌توانند عاملی برای افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی باشند. زمانی که دلار در بازار کالا‌های غیر ضروری بالا می‌رود، سیاست‌گذار اقتصادی می‌گوید ارز نیمایی ۴۵ تومان است و ارز آزاد ۷۰ تومان پس آن را به ۷۰ تومان (بازار آزاد) نزدیک می‌کند و این یعنی کالاهای واسطه‌ای، مواد اولیه تولید و خیلی از کالا‌های دیگر که با ارز ۲۸ هزار تومانی خارج شده و با ارز نیمایی قیمت خورده، به قیمت بازار آزاد به دست مردم می‌رسد. قیمت ۲۸ هزار تومان ترخیص به ۷۰ هزار تومان در دست مشتری. به چه علت؟ چون عده‌ای می‌خواهند گوشی آیفون یا بنز آخرین سیستم داشته باشند. 

صمصامی عنوان کرد: یکی از طراحان تحریم کشورمان در کتاب خود نوشته است، در سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ که اقتصاد ایران را تحریم کردیم، چند هدف داشتیم. علاوه بر این که به اصطلاح قیمت ارز در بازار بالا رفت و تورم ایجاد شد، ما می‌خواستیم حاکمیت و مردم از یک‌دیگر جدا شوند تا به اصطلاح تغییر رژیم (رژیم چنج) اتفاق بیفتد. اما ما یک هدف دیگر هم داشتیم. ما صادرات نفت را محدود کرده مقابل واردات برخی کالا‌ها ایستادیم. اما اجازه واردات کالا‌های لوکس و تجملی را دادیم تا از هر نقطه دنیا می‌خواهند کالای لوکس وارد کنند تا مردم ببینند در حالی که آنها قادر به ادامه زندگی نیستند، برخی‌ از کالا‌های تجملی استفاده می‌کنند تا این مسئله زمینه اعتراضات را فراهم کند.

وی در پایان گفت: برآورد‌های اولیه نشان می‌دهد که حدود ۴ میلیارد دلار تقاضای ارز برای آیفون در صورت آزادسازی وجود دارد و پیش ‎بینی شده که اگر چنین اتفاقی رخ دهد، قیمت ارز در بازار آزاد بالا می‌رود.