۲۸/تير/۱۴۰۴ | ۱۳:۲۲
اعضای هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس انتخاب شدند/ «موسی احمدی»رئیس ماند بررسی جزئیات گزارش عملکرد وزارت کشور در تجاوز رژیم صهیونیستی فعلا نیازی به اصلاح بودجه نمی‌بینیم/ سرمایه‌گذاری برای تولید ۲۵۰ هزار بشکه نفت تصویب شد طرح تشکیل ۲ وزارتخانه جدید «انرژی» و «آب و محیط‌زیست» در مجلس کلید خورد تاکنون هیچ بسته معیشتی ویژه برای کارگران واحدهای تولیدی جنگ‌زده در نظر گرفته نشده است واکنش ایران به مکانیسم ماشه و تجاوز نظامی قاطع و متناسب خواهد بود اعضای هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی انتخاب شدند/عسکری رئیس ماند انتقاد رئیس کمیسیون عمران مجلس از افزایش نرخ بلیت پروازهای اربعین دولت موظف به پیگیری دریافت خسارات و غرامت جنگ تحمیلی ۱۲ روزه می‌شود جزئیات لایحه بدهی‌های عمومی دولت در کمیسیون اقتصادی بررسی می‌شود تعیین اعضای هیات رئیسه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس/ تاجگردون رئیس ماند تعیین اعضای هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس/علیزاده رئیس ماند ورود مجلس به افزایش قیمت خودرو تأکید قالیباف بر تسهیل تأمین کالای اساسی و حل مشکلات تولیدکنندگان راديو را مدتها است خاموش كرده‌ايد
۱۰:۴۰ ۱۴۰۳/۱۲/۱۳
نگاهی کوتاه به موضوعات اقتصادی روزنامه‌ها (۱۳ اسفند ۱۴۰۳)؛

از تکرار تجربه ارز ترجیحی تا کارت قرمز به همتی

دکه اقتصاد همچون روز‌های گذشته به بررسی گزارش‌های اقتصادی روز رسانه‌های مکتوب پرداخته است.
از تکرار تجربه ارز ترجیحی تا کارت قرمز به همتی
کد خبر:۱۶۹۵۳

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ روزنامه‌های مهم کشور در گزارش‌های اقتصادی امروز خود به موضوعاتی اعم از احتمال تکرار سرنوشت ارز ۴۲۰۰ تومانی برای ارز ۲۸۵۰۰ تومانی، چالش‌های متعدد در تعیین دستمزد کارگران، سرنوشت استیضاح وزیر اقتصاد و تاثیرات رانت ارزی در بخش تولید و تورم پرداخته‌اند. 

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارش خود با عنوان «دور باطل ارز ترجیحی» به نسبت نرخ ارز آزاد به ارز ۲۸۵۰۰ تومانی که به ۳. ۳ واحد رسیده اشاره کرده و نوشته است: «روند فعلی نشان می‌دهد ارز ترجیحی مانند ارز ۴۲۰۰ تومانی در معرض رانت، فساد و نهایتا تورم قرار گرفته است. کارشناسان معتقدند بهترین راهکار، تک‌نرخی کردن ارز و پرهیز از سیاست‌های چندنرخی است تا از رانت جلوگیری شود.» 

روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «سناریو‌های نافرجام مزد» به چالش‌های تعیین دستمزد کارگران در پایان هر سال اشاره کرده است. این روزنامه نوشت: «موضوعاتی نظیر مزد منطقه‌ای یا تعیین دستمزد بالاتر از تورم مطرح بوده اما موانع متعددی اعم از کاهش تولید ناخالص ملی و وضعیت نامناسب اقتصادی مانع از تحقق این سناریو‌ها می‌شود.» 

روزنامه وطن امروز در گزارشی با عنوان «بیدارباش به دولت»، به نتیجه استیضاح وزیر اقتصاد می‌پردازد. این روزنامه نوشت: «عبدالناصر همتی روز گذشته با رای منفی ۱۸۲ نماینده برکنار شد. وی در ۶ ماه گذشته با سیاست‌های ارزی خود در معرض انتقاد قرار داشت و نمایندگان مجلس بر این باور بودند که سیاست‌های او موجب تورم و نوسانات شدید ارزی شده است. افت قیمت ارز پس از برکناری همتی از نگاه نمایندگان نشانه‌ای از نادرست بودن سیاست‌های او قلمداد می‌شود.» 

روزنامه جام‌جم در گزارشی با عنوان «دفاع اقتصادی دولت در نخستین استیضاح»، به حواشی استیضاح وزیر اقتصاد پرداخته است. این روزنامه بیان دارد: «همتی فقط ۱۹۲ روز وزیر اقتصاد بود و برخی نمایندگان، وی را مقصر نوسانات شدید بازار می‌دانند. از سوی دیگر، رئیس‌ جمهور با اشاره به فشار تحریم‌های خارجی معتقد است در مدت کوتاه، کار چندانی برای حل مشکلات ساختاری اقتصاد امکان‌پذیر نبوده است.» 

روزنامه فرهیختگان در گزارشی با عنوان «فرصت ترمیم‌ایده»، به برکناری همتی و انتصاب رحمت‌الله اکرمی به عنوان سرپرست وزارت اقتصاد اشاره می‌کند. این روزنامه نوشت: «کارشناسان موافق و مخالف استیضاح، ضعف‌ها و قوت‌های دوره همتی را تحلیل کرده و پیشنهاد‌هایی برای وزیر آینده ارائه داده‌اند تا مسیر سیاست‌های ارزی و اقتصادی دولت اصلاح شود.» 

روزنامه خراسان در گزارشی با عنوان «کارت قرمز ارزی به همتی» بر نتیجه استیضاح و پس گرفتن رای اعتماد مجلس از وزیر اقتصاد تاکید کرد. این روزنامه نوشت: «با وجود مخالفان استیضاح که آن را اقدامی نامناسب در شرایط تحریم و ناشی از میراث اقتصادی گذشته می‌دانستند، اکثریت نمایندگان، نقش تصمیمات وزیر اقتصاد را در نوسانات ارزی و تورم شدید فعلی پررنگ دانستند و همتی را برکنار کردند. این اقدام را می‌توان پیامی مبنی بر لزوم تغییر سریع سیاست‌های دولت تعبیر کرد.»