
چین تعرفههای سنگینی بر محصولات کشاورزی و غذایی کانادا اعمال کرد

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر به نقل از راشاتودی؛ وزارت بازرگانی چین اعلام کرد که در واکنش به اقدامات تجاری اخیر اتاوا، تعرفههای سنگینی بر محصولات کشاورزی و غذایی کانادا وضع خواهد کرد. این تصمیم در پاسخ به تعرفههایی است که کانادا بر خودروهای برقی (EV)، فولاد و آلومینیوم چینی اعمال کرده است. تعرفههای جدید از ۲۰ مارس اجرایی میشوند.
بر اساس این تحریمها، روغن کانولا، کنجاله و نخود کانادایی مشمول تعرفه ۱۰۰ درصدی خواهند شد. همچنین محصولات آبزی و گوشت خوک کانادایی با تعرفه ۲۵ درصدی مواجه میشوند که میتواند تاثیر قابل توجهی بر صادرات این کشور داشته باشد.
در اوت ۲۰۲۴، جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا تعرفه ۱۰۰ درصدی بر خودروهای برقی چینی و تعرفه ۲۵ درصدی بر فولاد و آلومینیوم این کشور را اعلام کرد و پکن را به ایجاد ظرفیت مازاد تحت هدایت دولت متهم ساخت.
این اقدامات که از اکتبر اجرایی شد، همسو با سیاستهای مشابه ایالات متحده و اتحادیه اروپا بود که آنها نیز تعرفههایی بر خودروهای برقی ساخت چین وضع کردند.
وزارت بازرگانی چین، اقدام کانادا را نقض قوانین سازمان تجارت جهانی دانسته و آن را «شکلی از حمایتگرایی که به شدت به حقوق و منافع مشروع چین آسیب میزند» توصیف کرد.
چین پس از ایالات متحده، دومین شریک تجاری بزرگ کانادا محسوب میشود. این تنش جدید به افزایش درگیریهای تجاری جهانی دامن زده، چراکه در سالهای اخیر ایالات متحده، چین، کانادا و مکزیک به طور مداوم تعرفههایی علیه یکدیگر وضع کردهاند.
این اختلافات تجاری ناشی از سیاستهای تعرفهای، عدم توازن تجاری و تنشهای ژئوپلیتیکی است. پیشتر دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین ایالات متحده تعرفههای گستردهای بر مکزیک، کانادا و چین اعمال کرد که بلافاصله با اقدامات تلافیجویانه مواجه شد. دولت ترامپ بر واردات مکزیک و کانادا مالیات ۲۵ درصدی و بر کالاهای چینی تعرفه ۲۰ درصدی وضع کرد.
ترامپ در سخنرانی خود در کنگره، این اقدامات را با استناد به کسری تجاری و قاچاق فنتانیل توجیه کرد. در واکنش، ترودو متعهد شد که ظرف ۲۱ روز تعرفههایی بر بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار از کالاهای آمریکایی اعمال کند، در حالی که پکن نیز در اقدامی متقابل، تعرفههایی تا سقف ۱۵ درصد بر صادرات کشاورزی آمریکا وضع کرده و محدودیتهایی را بر شرکتهای آمریکایی اعمال کرد.