۱۳:۴۸ ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با اقتصاد معاصر؛

برای تقویت پول ملی، سیاست‌ها باید تغییر کنند

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: بانک مرکزی باید سیاست‌های خود را تغییر دهد، چون تقویت پول ملی یعنی کاهش نرخ دلار و نه تثبیت آن. احتکار دلار و طلا باعث تلاطم اقتصادی شده و باید با آن مقابله شود.
برای تقویت پول ملی، سیاست‌ها باید تغییر کنند
کد خبر:۱۸۰۸۸

رسول بخشی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصاد معاصر با اشاره به تاکید رهبر انقلاب بر لزوم تقویت ارزش پول ملی و وظایف بانک مرکزی در این زمینه اظهار داشت: تقویت پول ملی به معنای کاهش قیمت ارز است، نه تثبیت آن. برخی معتقدند که با افزایش قیمت ارز می‌توان تورم را کنترل کرد اما این رویکرد اشتباه است. وزیر سابق اقتصاد نیز اعلام کرد که هدف، تقویت پول ملی است اما در عمل چنین چیزی اتفاق نیفتاد. در حالی که بانک مرکزی باید سیاست‌هایی برای کاهش نرخ ارز اجرا کند، مشاهده می‌شود که خود بانک مرکزی در بازار‌های غیررسمی حضور دارد و نرخ‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. 

بخشی با انتقاد از وضعیت بازار غیررسمی ارز تاکید کرد: این بازار باید بسته شود، زیرا دلار‌های موجود در بازار غیررسمی صرف خرید طلا شده و سپس این طلا‌ها به شکل سکه به بازار عرضه می‌شوند که خود عاملی برای نوسانات اقتصادی است. برای تحقق فرمایشات رهبر انقلاب، باید از سفته‌بازی و احتکار در بازار‌های طلا، دلار، زمین و املاک جلوگیری شود. 

وی همچنین با بیان اینکه مشکلی با خرید و فروش طلا ندارد، تصریح کرد: مخالف ذخیره طلا در گاوصندوق‌ها هستم. این طلا‌ها باید در چرخه اقتصادی قرار بگیرند، نه این که توسط افراد و نهاد‌های خاص به‌ صورت انبوه احتکار شوند. بخش عمده‌ای از نقدینگی کشور در اختیار درصد کوچکی از جامعه است که با استفاده از آن در بازار‌های سفته‌بازی سود‌های کلان به دست می‌آورند. 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به نقش بانک مرکزی در مدیریت نقدینگی گفت که ۷۰ درصد سپرده‌های بانکی در اختیار یک درصد از سپرده‌گذاران است و بانک‌ها سود‌های کلانی به این گروه پرداخت می‌کنند. قبل از کاهش نرخ سود سپرده‌ها، باید جلوی سفته‌بازی در بازار‌های مختلف گرفته شود تا سرمایه‌ها به سمت تولید هدایت شوند و اثرات منفی بر اقتصاد کشور نداشته باشند.

ارسال نظرات