۱۶:۰۵ ۱۴۰۴/۰۱/۰۷

مبلغ زکات فطریه ۱۴۰۴ چقدر است؟

مبلغ زکات فطریه ۱۴۰۴ اعلام شد.
مبلغ زکات فطریه ۱۴۰۴ چقدر است؟
کد خبر:۱۸۸۴۱

به گزارش اقتصاد معاصر؛ زکات فطریه یکی از واجبات مالی مسلمانان است که در پایان ماه رمضان باید پرداخت شود و با توجه به نزدیک شدن به پایان ماه رمضان و فرا رسیدن عید فطر مبلغ زکات فطریه ۱۴۰۴ از سوی مراجع تقلید اعلام شد. 

مبلغ زکات فطریه ۱۴۰۴

مبلغ زکات فطریه ۱۴۰۴

در آستانه عید سعید فطر، میزان و مبلغ زکات فطریه از سوی مراجع عظام تقلید اعلام شد.

مقدار زکات فطریه به طور معمول بر اساس مقدار غذایی است که در محل زندگی افراد به عنوان قوت غالب مورد استفاده قرار میگیرد. معمولاً مبالغ آن بر اساس گندم، خرما، برنج یا کشمش تعیین میشود. این مقدار برای هر نفر متفاوت است و بسته به نظر مراجع تقلید، ممکن است به صورت نقدی یا به شکل غذا (مثل گندم یا برنج) پرداخت شود.

مبلغ زکات فطریه به طور کلی در هر سال از سوی مراجع تقلید اعلام میشود. برای مثال، در برخی از سالها، مبلغ زکات فطریه به ازای هر نفر بین ۷۰ هزار تا ۱۰۰ هزار تومان (بسته به نوع کالا) متغیر بوده است.

در نهایت، زکات فطریه از هر مسلمانی که به سن تکلیف رسیده است، واجب است، حتی اگر آن شخص روزه نگیرد یا به دلیل بیماری قادر به روزه گرفتن نباشد.

مراجع عظام تقلید، نظر خود را درباره مبلغ و مقدار فطریه رمضان ۱۴۰۴ اعلام کردند که به این شرح است:

اعلام زکات فطریه از سوی رهبر انقلاب


سؤال: مقدار فطریه برای هر نفر چه مقدار است و چه چیزی باید به عنوان فطریه پرداخت شود؟

جواب: مکلف باید برای خودش و کسانی که نان خور او هستند، هر نفری یک صاع (تقریباً سه کیلو) گندم یا جو یا خرما یا کشمش یا برنج یا ذرت و مانند این ها به مستحق بدهد و اگر پول یکی از این ها را هم بدهد کافی است.

ضمنا مبلغ زکات فطره امسال (۱۴۰۴) به قیمت گندم برای هر نفر، حداقل «هفتاد و پنج هزار تومان» اعلام شده است.

اعلام زکات فطریه از سوی  آیت الله سیستانی

 از آنجا که میزان زکات فطره برای هر فرد سه کیلوگرم قوت شایع شهر است، مبلغ آن برای فطریه بدل از آرد یکصد (۱۰۰) هزار تومان و برای فطریه بدل از برنج ایرانی پانصد (۵۰۰) هزار تومان و فطریه بدل از برنج غیر ایرانی، دویست (۲۰۰) هزار تومان تعیین شده است.

اعلام زکات فطریه از سوی  آیت الله وحیدخراسانی

 پیرو سؤالات مکرر مؤمنین از دفتر حضرت آیت الله العظمی وحیدخراسانی (مدظله العالی) مبنی بر میزان زکات فطره ماه مبارک رمضان ۱۴۴۶ به اطلاع می‌رساند میزان زکات فطره برای هر نفر یک صاع که تقریبا سه کیلوگرم گندم یا برنج و ... از طعام‌های متعارف در محل است که مکلّف می‌تواند پول یکی از اینها را طبق قیمتی که در محل خودش دارد محاسبه نموده و به فقیر بپردازد.

دفتر معظم له زکات فطره به حساب گندم را برای هر نفر به مبلغ ۸۵۰۰۰ تومان قبول می‌کند.

مؤمنین در صورت داشتن سؤال می‌توانند با دفتر قم ۰۲۵۳۷۷۴۰۶۱۱ تماس حاصل نمایند.

اعلام زکات فطریه از سوی آیت‌الله‌ شبیری زنجانی

شخصی که پرداخت زکات فطره بر او واجب است باید برای خودش و کسانی که نانخور او هستند، هر نفری یک صاع (تقریبا ۳ کیلو و ۶۰۰ گرم به حساب گندم) از خوراکی‌های رایج در منطقه خود (مانند گندم، برنج و ...) یا مبلغ آن را به عنوان فطریه بپردازد.

با توجه به اینکه قیمت گندم و برنج در شهر‌های مختلف، ممکن است اندکی متفاوت باشد، لذا مؤمنین می‌توانند معادل مقادیر مذکور را بر طبق قیمت محل زندگی خود، محاسبه و پرداخت نمایند.

کفاره افطار غیر عمدی برای هر روز، یک مد طعام (حدود ۹۰۰ گرم به‌حساب گندم) است که باید به مسکین (فردی که معیشتش سختتر از فقیر می‌گذرد) پرداخت شود و در صورت اطمینان می‌توان قیمت آن را به مسکین داد تا برای خودش این مقدار طعام بخرد.

جهت تسهیل برای مؤمنین گرامی در انجام تکلیف شرعی و رسیدگی به نیازمندان محترم، بخش وجوهات دفتر آیت‌الله‌العظمی شبیری زنجانی، مبالغ زکات فطره و کفاره را دریافت می‌کند و به مصرف شرعی آن می‌رساند.

مبلغ زکات فطریه ۱۴۰۴ چقدر است؟

اعلام میزان زکات فطره از سوی آیت الله سبحانی

 شخصی که پرداخت زکات فطره بر او واجب است باید برای خودش و کسانی که نانخور او هستند، هر نفری یک صاع (تقریبا ۳کیلو) از خوراکی‌های رایج در منطقه خود (مانند آردگندم، برنج و غیره) یا مبلغ آن را به عنوان فطریه بپردازد.

مبلغ زکات فطریه رمضان ۱۴۰۴ از سوی مراجع تقلید اعلام شد

با توجه به اینکه قیمت آرد گندم و برنج در شهر‌های مختلف، ممکن است اندکی متفاوت باشد، لذا مؤمنین می‌توانند معادل مقادیر مذکور را بر طبق قیمت محل زندگی خود، محاسبه و پرداخت نمایند. مثلاً قیمت آرد گندم در قم تقریبا هر کیلو ۳۰ هزار تومان است که برای هر نفر تقریباً ۹۰ هزار تومان محاسبه می‌گردد؛ قمیت برنج ایرانی وخارجی نیز بر اساس مصرف خانوار به همین صورت محاسبه می‌شود.

اعلام زکات فطریه از سوی آیت‌الله‌ مکارم‌ شیرازی

 بر اساس نظر آیت الله  مکارم شیرازی زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم مبلغ هشتاد هزار تومان (۸۰۰.۰۰۰ ریال) و بر مبنای قوت غالب برنج مبلغ سیصد هزار تومان (۳۰۰.۰۰۰ ریال) است.

کفاره روزه غیر عمد مبلغ بیست هزار تومان (۲۰۰.۰۰۰ ریال) است که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود، همچنین کفاره روزه عمد مبلغ یک میلیون و دویست هزار تومان (۱۲.۰۰۰.۰۰۰ ریال) می‌باشد.

لازم به ذکر است که براساس مسئله ۱۶۹۲ رساله توضیح المسائل آیت الله العظمی مکارم شیرازی، زکات فطره بر تمام کسانی که قبل از غروب شب عید فطر بالغ و عاقل و غنی باشند واجب است، یعنی باید برای خودش و کسانی که نان خور او هستند، هر نفر به اندازه یک صاع (نزدیک به سه کیلوگرم) از آنچه غذای نوع مردم آن محل است، اعم از گندم و جو یا خرما یا برنج یا ذرّت و ... به مستحق بدهد و اگر پول یکی از اینها را بدهد کافی است.

در ضمن بنابر فتوای آیت‌الله مکارم‌شیرازی کسی فقط در افطار شب عید فطر میهمان دیگری باشد فطریه او به عهده خودش می‌باشد.

اعلام زکات فطریه از سوی آیت الله نوری همدانی

بسم الله الرحمن الرحیم

با آرزوی قبولی طاعات و عبادات مؤمنین و مؤمنات به اطلاع می‌رساند طبق نظر مرجع عالیقدر؛ حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی «مدظله العالی» میزان زکات فطره و کفاره روزه در سال ۱۴۰۴ شمسی و ۱۴۴۶ قمری به شرح ذیل می‌باشد:

زکات فطره هر فرد باید حدود سه کیلوگرم گندم یا برنج یا نظیر آن که در رساله عملیه ذکر شده است و یا قیمت آن را پرداخت کنند.

بر این اساس قیمت قوت غالب گندم ۸۰ هزار تومان و قیمت قوت غالب برنج ایرانی حدود ۴۵۰ هزار تومان و برنج غیر ایرانی ۲۰۰ هزار تومان است که عزیزان در پرداخت آن مخیرند، در ضمن اگر در منطقه محل سکونت اجناس ذکر شده قیمت دیگری دارد باید به قیمت منطقه خود محاسبه کنند.

کفاره غیر عمد برای هر روز ۲۰ هزار تومان و کفاره عمد برای هر روز یک میلیون و دویست هزار (۱/۲۰۰/۰۰۰) تومان است.

توفیقات همگان را از خداوند متعال خواستاریم.

اعلام زکات فطریه از سوی آیت الله جوادی آملی

مبلغ فطریه برای هر نفر بر مبنای قوت غالب منطقه، سه کیلو گندم، برنج و مانند آنها و یا معادل قیمت اینها به قیمت روز پرداخت گردد.

مبالغ کفاره روزه:

کفاره غیر عمد: ۲۰,۰۰۰ تومان (بیست هزار تومان) به ازای هر روز

کفاره عمد: ۱,۲۰۰,۰۰۰ تومان (یک میلیون و دویست هزار تومان) به ازای هر روز تعیین شده است.

زکات فطریه ۱۴۰۴

اعلام زکات فطریه از سوی آیت الله مظاهری

با آرزوی قبولی عبادت‌های مؤمنین در ماه مبارک رمضان نظر حضرت آیت‌الله  مظاهری در خصوص «زکات فطره» و «کفّاره» به شرح ذیل اعلام می‌گردد:

۱) میزان زکات فطرۀ مکلّفینی که فقیر نیستند، برای خودشان و اشخاص تحت تکفّل، به‌ازای هر نفر، تقریباً سه کیلوگرم گندم یا جو یا خرما یا برنج و مانند آن است که باید به مستحق بدهند و اگر پول یکی از اینها را هم بر اساس قیمت رایج محلّ زندگی خود بپردازند کافی است.

این مبلغ، امسال بنابر اعلام نظر کارشناسان مربوطه، برای گندم حدود هفتاد تا هشتاد هزار تومان با توجه به اختلاف قیمت در مناطق مختلف کشور برآورد شده است. در خصوص سایر مواد غذایی با توجّه به اینکه قیمت آنها در شهر‌های مختلف متفاوت است مؤمنین می‌توانند معادل مقادیر مذکور را براساس قیمت محلّ زندگی خود بپردازند.

۲) کفّارۀ افطار غیر عمدی روزه، به ازای هر روزه، حدود ۷۵۰ گرم طعام نظیر گندم یا پول آن است و کفّارۀ عمدی افطار روزه، به‌ازای هر روزه، شصت برابر آن می‌باشد.

مبلغ کفّارۀ غیر عمد توسط کارشناسان برای هر روزه، حدود بیست هزار تومان برآورد می‌شود.

۳) خرید سایر نیازمندی‌های متعارف فقرا اعم از خوراکی و غیر خوراکی با مبالغ زکات فطره یا با مبالغ کفّاره و تحویل به آنان جایز است و نیز انتقال مبالغ زکات فطره یا کفّاره به حساب آنان مانعی ندارد و لازم نیست عین پول به آنها پرداخت شود.

۴) زکات فطرۀ کسانی که در شب عید فطر مهمان هستند یا افرادی نظیر کارگران، کارمندان و سربازان که در محلّ کارشان غذای روزانه به آنها داده می‌شود بر عهدۀ خودشان می‌باشد.

۵) کسی که نماز عید فطر می‌‏خواند مستحب است زکات فطره را پیش از نماز عید بدهد و اگر نماز عید نمی‌‏خواند می‏‌تواند ادای فطریه را تا ظهر عید به تأخیر اندازد.

جدول فطریه سال ۱۴۰۴ به تفکیک استان‌ها اعلام شد

محمدحسین فلاح‌زاده، رئیس مرکز موضوع‌شناسی احکام فقهی حوزه علمیه قم، در گفت‌و‌گویی از تعیین فطریه برای هر استان به صورت جداگانه خبر داد.

 رئیس مرکز موضوع شناسی احکام فقهی حوزه علمیه با بیان این خبر افزود: این اقدام برای اولین بار در کشور انجام شده تا ساکنان هر یک از استان‌های کشور، مبلغ زکات فطره منطقه مورد سکونت خود را بدانند.

فلاح‌زاده تصریح کرد: این اقدام با هدف تناسب بیشتر زکات فطره با شرایط اقتصادی و معیشتی هر منطقه صورت گرفته و موجب شفافیت بیشتر در پرداخت این فریضه الهی خواهد شد.


او خاطرنشان کرد: این تصمیم پس از بررسی قیمت‌های منطقه‌ای نان، گندم و قوت غالب هر استان اتخاذ شده است.

جدول فطریه سال ۱۴۰۴

مشمولان زکات فطریه

مشمولان زکات فطریه شامل کسانی هستند که شرایط خاصی داشته باشند. به طور کلی، افراد زیر مشمول پرداخت زکات فطریه هستند:

۱. مسلمانان بالغ: زکات فطریه بر هر مسلمان بالغ واجب است. به عبارت دیگر، افراد بالغ (کسانی که به سن تکلیف رسیدهاند) باید زکات فطریه را پرداخت کنند.


۲. افراد وابسته به خانواده: شخصی که زکات فطریه را پرداخت میکند، باید برای اعضای تحت تکفل خود (مثل فرزندان، همسر و سایر وابستگان) نیز زکات فطریه پرداخت نماید. بنابراین، پدر خانواده باید زکات فطریه را برای همسر و فرزندان خود که تحت تکفل او هستند بپردازد.


۳. افراد فقیر و نیازمند: کسانی که قادر به پرداخت زکات فطریه نیستند (یعنی کسانی که نیاز مالی دارند و قادر به تأمین هزینه زندگی خود نیستند)، از پرداخت زکات فطریه معاف هستند.


۴. افراد غیر مسلمان: زکات فطریه تنها بر مسلمانان واجب است و بر غیرمسلمانان (حتی اگر در خانواد‌های مسلمان زندگی میکنند) واجب نیست.


۵. افراد مستحق: کسانی که وضعیت مالی و اقتصادیشان به گون‌های است که قادر به پرداخت زکات فطریه از منابع خود نمی باشند (مثل فقرا، یتیم‌ها و کسانی که زندگی آنان تحت فشار اقتصادی است)، از پرداخت معاف هستند.

به طور کلی، زکات فطریه تنها بر مسلمانانی که بالغ هستند و از نظر مالی قادر به پرداخت آن باشند، واجب است.

زکات فطریه ۱۴۰۴

اهداف زکات فطریه:

۱. تطهیر روزه داران: زکات فطریه برای پاکسازی روزهداران از هر گونه نقص و اشتباه در روزهداری است.


۲. کمک به فقرا و نیازمندان: این زکات به فقرا و کسانی که نیاز به کمک مالی دارند، میرسد تا آنها نیز در جشن عید فطر شریک شوند و بتوانند روز‌های عید را با آسایش بیشتری سپری کنند.


۳. آسانتر شدن روزه داری: با پرداخت زکات فطریه، مسلمانان به نوعی فشاری که از روزهداری به فقرا وارد میشود، کاهش می دهند.

 

ارسال نظرات