۱۴:۰۳ ۱۴۰۴/۰۱/۲۶
مدیرکل دفتر پشتیبانی و آماده‌سازی تجاری سازمان توسعه تجارت اعلام کرد

رشد لجستیک در گرو هم‌افزایی دولت و بخش خصوصی؛ رتبه ۱۲۳ دنیا را در حوزه لجستیک داریم

مدیرکل دفتر پشتیبانی و آماده‌سازی تجاری سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه در لجستیک شاخص Api ما در دنیا عدد ۱۲۳ است یعنی کشور یک صد و بیست و سوم دنیا در حوزه لجستیک هستیم، گفت: در کشور ما هزینه حمل کالای صادراتی ۱۵ درصد قیمت کالا تمام می‌شود، اما این رقم در دنیا ۸ درصد است، برای رفع این موانع باید در قالب نمایشگاه‌ها اجماع بخش خصوصی ایجاد کنیم.
رشد لجستیک در گرو هم‌افزایی دولت و بخش خصوصی؛ رتبه ۱۲۳ دنیا را در حوزه لجستیک داریم
کد خبر:۲۰۲۴۹

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ سید علی امامی، مدیرکل دفتر آماد، لجستیک و پشتیبانی تجاری سازمان توسعه تجارت ایران بعدازظهر امروز در نشست ششمین نمایشگاه حمل و نقل، لجستیک و صنایع وابسته، در جمع اصحاب رسانه اظهار داشت: وضعیت لجستیک در کشور ما اصلا مناسب نیست، شاخص Api ما در دنیا عدد ۱۲۳ است یعنی کشور یک صد و بیست و سوم دنیا در حوزه لجستیک هستیم و این مناسب نیست. 

به گفته وی، مدیرکل دفتر آماتیک و صنایع وابسته، در کشور ما هزینه حمل کالای صادراتی ۱۵ درصد قیمت کالا می‌شود، اما این رقم در دنیا ۸ درصد است همچنین زمان حمل کالای ما نسبت به دنیا بیش از ۲ برابر است.

امامی با تأکید بر اینکه در حوزه لجستیک با وجود موقعیت جغرافیایی کشور حرف چندانی برای گفتن نداریم، اضافه کرد: امیدواریم با برگزاری این نمایشگاه‌های مرتبط با حمل و نقل و لجستیک، اوضاع لجستیک را بهبود ببخشیم؛ ما با این نمایشگاه‌ها میتوانیم در حوزه لجستیک اقدامات مناسبی انجام دهیم.

به گفته امامی، در حال حاضر واگن‌های ما نمی‌تواند در آسیای میانه جابه جا شوند تا به روسیه برسند البته پیگیری‌هایی با کشور‌های ترکمنستان و آذربایجان برای رفع این مشکل انجام و شد و کار‌ها خوب پیش رفت.

وی با تأکید بر اینکه اتفاقات خوبی در حوزه ترانزیت ریلی در حال رخ دادن است، افزود: هماهنگی برای حضور کشتی‌های جدید در خزر در حال انجام است و حجم بار ما از دریا بیش از ۵۰ درصد افزایش می‌یابد.

وی گفت: تجارت در سال گذشته در بنادر شمالی کشور ۴ درصد رشد داشته است.

وی با بیان اینکه از نظر لجستیک از برخی کشور‌های منطقه خیلی عقبتر هستیم، گفت: در کشوری مثل ترکیه به عنوان هشتمین کشور برتر لجستیکی دنیا، در کنار اهتمام دولت، بخش خصوصی قوی آنجا فعالیت دارد.

صادرات غیرنفتی پارسال به ۵۸ میلیارد دلار رسید

در ادامه این جلسه، قنادزاده، معاون خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران اظهار کرد: تجارت خارجی کشور پارسال ۵۸ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی را ثبت کرد، اما از همه ظرفیت‌های بالقوه کشور در تولید به صحنه تجارت بین المللی منتقل نشد، چون ضعف زیرساخت‌های مالی، بانکی، لجستیک و حمل و نقل داریم.

به گفته وی برای پیشبرد راهبرد‌های لجستیک و حمل و نقل، یکی از اهداف و برنامه‌های سازمان توسعه تجارت، برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی در جهت جمعکردن همه اهالی صنعت حول یک محور واحد است.

معاون خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران افزود: با مجوزی که صادر کردیم، مقرر است ۲۹ تیر امسال ششمین نمایشگاه حمل و نقل، لجستیک و صنایع وابسته در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار شود.

وی با بیان اینکه این روز‌ها جنگ و رقابت کریدور‌های ترانزیتی بین کشور‌ها برقرار است، اضافه کرد: هدف از برگزاری نمایشگاه مذکور معرفی دستاورد‌ها و خدمات حوزه لجستیک و انواع مدل‌های حمل و نقلی است.

وی در پاسخ به سوال اقتصاد معاصر درباره موازی کاری در حوزه نمایشگاه‌های حمل و نقل و سرنوشت نمایشگاه حمل و نقل وزارت راه که در آذر هر سال و هفته حمل و نقل برگزاری می‌شود، تصریح کرد: نمایشگاهی که امروز نشست آن برقرار است، مجوز سازمان توسعه تجارت را دارد، نمایشگاه وزارت راه هم هفته حمل و نقل در آذرماه برگزار می‌شود، تمرکز نمایشگاه وزارت راه بر بخش دولتی و تمرکز ششمین نمایشگاه حمل و نقل و لجستک بر موضوع لجستیک و بخش خصوصی است و شاید در سال‌های آینده این دو نمایشگاه ادغام شود.
قنادزاده تصریح کرد: در حوزه لجستیک قصد داریم به موضوع تجارت خارجی بپردازیم. به همرسانی عرضه و تقاضای داخلی و بین المللی را با حضور کشور‌های فعال در حوزه لجستیک وکریدور‌ها در این نمایشگاه دنبال می‌کنیم.

حضور چین و روسیه در نمایشگاه حمل و نقل قطعی شد

در ادامه این نشست، حمیدرضا قدبیگی دبیر نمایشگاه حمل و تقل، لجستیک و صنایع وابسته اظهار داشت: شعار نمایشگاه امسال «ایران، پیوندگاه هوشمند لجستیک منطقه» است.

وی معرفی توانمندی و فناوری‌های صنعت حمل و نقل و شناخت نیازها، توانمندی‌ها و ظرفیت صنعت را از اهداف برگزاری نمایشگاه عنوان کرد و گفت: ارائه خدمات راهسازی با رویکرد تسهیل در امدادرسانی، ارتقای حمل و نقل و هوشمند و بررسی طرح جامع حمل و نقل از دیگر اهداف برگزاری نمایشگاه مذکور است.

به گفته وی این نمایشگاه هشت بخش اصلی دارد که برخی از آنها شامل بخش فناوری و نوآوری، بخش تجربه فناوری، فرصت‌های سرمایه گذاری، هاب رسانه‌ای و بخش بین الملل است.

قدبیگی همراستایی با اسناد بالادستی کشور نظیر سند برنامه هفتم، پاسخ به چالش‌های کلان لجستیکی ایران نظیر نبود حکمرانی واحد، معرفی پروژه‌های دارای بازگشت سرمایه و تفکیک نقش دولت، بخش خصوصی و مردم در سرمایه گذاری لجستیکی را از ویژگی‌های نمایشگاه مذکور اعلام کرد.

به گفته وی این نمایشگاه تلاش می‌کند بستری مؤثر برای مشارکت گسترده بخش خصوصی، شرکت‌های دانش بنیان و سرمایه گذاران داخلی و خارجی فراهم کند.

در بخش پایانی این نشست، علی محتشم امیری مجری نمایشگاه بین المللی حمل و نقل، لجستیک و صنایع وابسته اظهار داشت:
در این نمایشگاه، نمایندگانی از کشور‌های چین و روسیه حضور دارند همچنین رایزنی برای راه اندازی پاویون‌های ترکیه و هند هم برای حضور در نمایشگاه در حال انجام است.

ارسال نظرات