۱۲:۵۱ ۱۴۰۴/۰۲/۱۳
معاون وزیر جهاد کشاورزی در گفت‌و‌گو با اقتصاد معاصر خبر داد

جذب سرمایه‌گذار با واگذاری زمین برای زراعت چوب و راه‌اندازی شهرک‌ کشاورزی

سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: طبق قانون برنامه هفتم موظف به اجرای طرح‌هایی از جمله زراعت چوب در استان‌های شمالی و جنوبی، واگذاری اراضی برای ایجاد شهرک‌های کشاورزی و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر مانند پنل‌های خورشیدی، در راستای اشتغال‌زایی و استفاده بهینه از اراضی مستعد، هستیم، تاکنون اراضی زیادی برای این نوع سرمایه‌گذاری‌ها اختصاص یافته است. 
جذب سرمایه‌گذار با واگذاری زمین برای زراعت چوب و راه‌اندازی شهرک‌ کشاورزی
کد خبر:۲۰۴۳۴

علی تیموری، سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصاد معاصر درباره نقش این سازمان در تسهیل سرمایه‌گذاری و رفع ناترازی‌ها اظهار داشت: یکی از مولفه‌های مهم سرمایه‌گذاری در کشور، مساله زمین است. در سازمان منابع طبیعی، سامانه پنجره واحد طراحی شده تا متقاضیانی که درخواست سرمایه‌گذاری دارند، بتوانند به‌ صورت شفاف و سریع اقدام کنند. در گذشته فرآیند پاسخ‌گویی به سرمایه‌گذاران بیش از ۱۰۰ روز زمان می‌برد اما اکنون این زمان به کمتر از یک ماه کاهش یافته است. 

وی افزود: طبق قانون برنامه هفتم موظف به اجرای طرح‌هایی از جمله زراعت چوب در استان‌های شمالی و جنوبی، واگذاری اراضی برای ایجاد شهرک‌های کشاورزی و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر مانند پنل‌های خورشیدی، در راستای اشتغال‌زایی و استفاده بهینه از اراضی مستعد، هستیم؛ برای تسریع در امور، همه اختیارات سازمان در سطح ملی به ادارات کل منابع طبیعی در استان‌ها تفویض شده و تاکنون اراضی زیادی برای این نوع سرمایه‌گذاری‌ها اختصاص یافته است. 

تیموری درباره نقش سازمان منابع طبیعی در مدیریت منابع آب و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در سالی که با کم‌آبی مواجه‌ایم، گفت: در کشور سالانه حدود ۴۰۰ میلیارد متر مکعب بارندگی داریم که نزدیک به ۲۸۰ میلیارد متر مکعب آن تبخیر می‌شود. یکی از نهاد‌هایی که می‌تواند در مدیریت این روان‌آب‌ها و استفاده بهتر از منابع بارشی نقش ایفا کند، سازمان منابع طبیعی است. 

وی ادامه داد: با اجرای روش‌هایی مانند آبخیزداری و آبخوان‌داری، می‌توانیم نفوذ آب را به سفره‌های زیرزمینی افزایش دهیم، قنات‌ها را احیا کنیم، فرسایش خاک را کاهش دهیم و تنوع زیستی و پوشش گیاهی را ارتقا بخشیم. این اقدامات نقش مهمی در توسعه پایدار روستا‌ها و ایجاد اقتصاد پویا در مناطق مختلف کشور دارند. 

سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به تکالیف سازمان در قانون برنامه هفتم تصریح کرد: در این برنامه، سازمان منابع طبیعی موظف شده طی پنج سال، بیش از ۲۰ میلیون هکتار از اراضی کشور را تحت پوشش طرح‌های آبخیزداری قرار دهد. این طرح‌ها نه فقط به حفظ منابع آبی و خاکی کمک می‌کنند، بلکه نقش مهمی در مقابله با بیابان‌زایی و پدیده گردوغبار دارند. 

تیموری گفت: مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز، مراتع، جنگل‌ها و بیابان‌ها جزو وظایف اصلی سازمان منابع طبیعی است و حفاظت از وضعیت موجود، تثبیت شرایط فعلی و بهبود آن، در صدر اولویت‌های ما قرار دارد.

کد ویدیو
ارسال نظرات