۱۴:۴۲ ۱۴۰۳/۰۶/۲۰
مهدی حاجی‌وند، کارشناس بازار سرمایه

افت شاخص در آخرین روز بی‌رئیسی سازمان بورس

در آخرین روز بی‌رئیسی سازمان بورس، با وجود وعده وزیر اقتصاد اما بازار سرمایه یک روز منفی دیگر را سپری کرد و شاخص بورس با افت ۷ هزار واحدی، اعضای شورای عالی بورس را برای تعیین رئیس جدید روانه وزارت اقتصاد کرد.
افت شاخص در آخرین روز بی‌رئیسی سازمان بورس
کد خبر:۲۱۳۱

اقتصاد معاصر-مهدی حاجی‌وند، کارشناس بازار سرمایه: شاخص کل بورس تهران در روزگذشته با رشد ۷ هزار و ۸۰۰ واحدی به کار خود پایان داد. افزایش ارتفاع ۰.۳۷ درصدی شاخص در پی خوش‌بینی‌ها به برخی مولفه‌ها از جمله اظهارات اخیر عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، حسین عبده تبریزی، مشاور مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری و تعویض سکاندار بورس و در پی آن احتمال تغییر رویکرد‌ها در بازار سرمایه، در حالی رقم خورد که ارزش معاملات در این روز ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بود و ۲۸۹ میلیارد تومان هم پول حقیقی وارد بازار شد.

 

در تالار شیشه‌ای فعلا نگاه سهامداران و سرمایه‌گذاران به باب همایون است. جایی که امروز بعد از ظهر در آن، رئیس جدید سازمان بورس توسط اعضای شورای عالی بورس مشخص و معرفی می‌شود.

 

همتی در سی و چهارمین همایش بانکداری اسلامی گفت: «برنامه داریم، تامین مالی غیرتورمی را از طریق بازار سرمایه پیش ببریم و امید داریم با تغییراتی که امروز در ریاست سازمان بورس انجام می‌شود، شاهد ثبات و اعتماد بیشتر در این بازار باشیم. ضمن این که باید به سمتی برویم که بازار سرمایه بخشی از بار سیستم بانکی را در تامین مالی کشور برعهده بگیرد.»

 

به نوعی می‌توان گفت که وزیر اقتصاد در صحبت‌های امروز خود، خط و مشی‌های این وزارتخانه برای رئیس جدید سازمان بورس را مشخص کرده است.

 

از سوی دیگر هادی محمدپور که به نمایندگی از مجلس شورای اسلامی در شورای عالی بورس حضور دارد هم گفته است: «انتظار می‌رود که در دوره جدید مدیریت بازار سرمایه، دولت و مجلس با کمک سازمان بورس، با ارائه طرح‌ها و ایده‌های جدید، کوتاه مدت و بلندمدت برای رونق بورس همکاری بیشتری نسبت به گذشته داشته باشند. در این دوره به طور قطع دولت هم می‌بایست نقش دخالت‌گونه خود را در بورس کاهش دهد.»

 

وی تاکید کرده است که هر چه میزان دخالت‌های دولت کمتر باشد، بورس دچار نوسان کمتری خواهد شد. به‌علاوه این که به منظور کاهش مشکلات سرمایه‌گذاران و سهامداران در بورس، نقش تعاملی بورس با مجلس همانند گذشته پابرجاست تا راهکار‌های درستی برای برون‌رفت از مشکلات ارائه و اجرا شود.

 

جدای از این انتظارات و خط مشی‌ها، فعالان بازار سرمایه هم معتقدند که مواردی چون بهبود وضعیت صنایع با عملیاتی شدن موضوعاتی نظیر تک‌نرخی شدن نرخ ارز و حذف قیمت‌گذاری دستوری، فاصله گرفتن از تصمیمات خلق‌الساعه و نابجا، توسعه ابزار‌های مالی و افزایش شفافیت جهت بازگشت اعتماد از دست‌رفته سرمایه‌گذاران و داشتن برنامه جامع و مدون در این خصوص، از جمله انتظارات آنها از رئیس جدید سازمان بورس است.

 

با این حال امروز و در آخرین روز بی‌رئیسی سازمان بورس، با وجود وعده وزیر اقتصاد مبنی بر این که در تلاش هستیم که نرخ ارز نیمایی را افزایش و نرخ ارز بازار آزاد را کاهش دهیم، بازار سرمایه یک روز منفی دیگر را سپری کرد و شاخص بورس با افت ۷ هزار واحدی، اعضای شورای عالی بورس را برای تعیین رئیس جدید روانه وزارت اقتصاد کرد. این در حالی بود که امروز، ۴۳ درصد نماد‌ها در بورس و ۵۳ درصد هم در فرابورس منفی بودند.

ارسال نظرات